Fatih haber,Haber fatih,Fatih Yaşam,Fatih aktuel ,Haber

Fatih Aktüel

Video Galeri
Foto Galeri
Web Mobil
Bu haber 9795 kez okundu. | Ekonomi Haberleri
Haberin Tarihi :   26 Nisan 2015 - 06:27

Fakir yüzde 27 büyüdü fonların radarına girdi

Büyüt
Küçült
Fakir yüzde 27 büyüdü fonların radarına
Ekonomi Haberleri › Fakir yüzde 27 büyüdü fonların radarına girdi haberi

Türkiye pazarında 2014te yüzde 27 büyüdüklerini belirten Fakir Yönetim Kurulu Üyesi Saruhan Bu yıl yüzde 25 büyüme hedefliyoruz. Yabancı fonlardan ortaklık teklifi alıyoruz dedi.

Yaşar Kızılbağ

Üretim ve satışını Saruhan Grubunun yaptığı 82 yıllık Alman markası Fakir Hausgerate, Türkiye pazarında geçen yıl yüzde 27 büyüyerek, 2014ü 210 milyon TL ciro ile kapattı. Fakir Yönetim Kurulu Üyesi Necati Saruhan bu yılki hedeflerinin ise yüzde 25 büyüme olduğunu söyledi. Fon şirketlerinden ortaklık konusunda teklifler geldiğini anlatan Saruhan “Fon şirketleri geliyor ama açık değiliz. Ama uzun vadede halka arzı düşünebiliriz. Biraz daha pazar payımızı ve ciromuzu yükseltmemiz lazım” dedi. Fakirin Almanyada kurulmuş 82 yıllık bir marka olduğunu ve 1985te ilk kez Saruhan Şirketler Grubu ile Türkiye pazarına giriş yaptığını anlatan Saruhan “GFK raporlarına göre Fakir Hausgerate adetsel bazda yüzde 22lik pay ile Türkiyede elektrikli süpürge pazarının lideri konumuna ulaştık. Zaten yapılan araştırmalar temizlik ve hijyen denilince akla gelen ilk markalardan birinin Fakir olduğunu gösteriyor” dedi.

Süpürgelere karne geliyor

Fakirin yenilikçi politikası sayesinde ‘ilkleri sunan bir marka olduğunu anlatan Saruhan “İlk halı makinesi ve su filtreli elektrik süpürgesini piyasaya biz sunduk. Dikine elektrikli süpürgede de yenilikçi ürünler arz ettik. 2.5 senede 1.5 milyon adet sattı. Şarjlı süpürgelerde açık ara lideriz. Ütü pazarında 4. sıradayız. Yeni modellerle 3 yıl içinde ilk 2 marka arasına girme hedefimiz var. Yeni ürünlerde Ar-Ge odaklı gidiyoruz. Fiyat rekabetine girmiyoruz” diye konuştu. ABnin enerji tasarrufunu artırmak için elektrikli süpürgelere bir standart getirdiğini de hatırlatan Saruhan “Buna göre 1 Eylülden itibaren, Turkiye de motor gücü 1600 watt üzeri olan süpürgeler satılamayacak. Piyasaya arz edilen her bir süpürgenin 5 farklı kategoride performansını gösteren bir karnesi olacak. Artık bu standarda hazır olan markalar öne  çıkacak. Avrupanın bu yönetmeliği geçen yıl uygulamaya koymasından dolayı Fakir olarak biz buna hazırız. Tüketici bu uygulama ile raftaki malı çok daha kolay ayrıştırıp kendisine fayda sağlayacağı ürünü talep edecek. Bu düzenleme bize Türkiyede de fayda getirecek” açıklaması yaptı.

4 bin 500 satış noktası

Almanya dışında bir çok fabrika ile çalıştıklarını söyleyen Saruhan “Polonya ve İtalyada da üretim yaptırıyoruz. Türkiyede ise kendi fabrikamız var. Yakın coğrafyalar bize bağlı. Almanya ile pazarlama ve Ar-Gede ortak projeler yapıyoruz” dedi. Türkiyedeki satışa sundukları ürünlerin 5 yıl önce yüzde 75 ithal-yüzde 25 yerli düzeyinde olduğunu da söyleyen Saruhan “Şu anda ise yüzde 55 yerli, yüzde 45 ithal düzeyine geldik. Bu düzeye gelmemizde Türkiyede yerli üretime dönük destekler etkili oldu” diye konuştu. Saruhan bugün Türkiyede 5 Bölge Müdürlüğü, geniş bayi ağı, cornerlar, Fakir Shoplar, yerel ve ulusal zincir marketler olmak üzere 4 bin 500 üzerinde satış noktasında tüketicileriyle buluştuklarını da belirterek “Ayrıca Türkiye genelinde 240 servisimiz var. Pazarda en fazla yedek parca stoku bulunduran firmayız” diye konuştu. 

Kişisel bakım ürünlerine de giriyor

Fakirin ürün gamında toz torbalı, torbasız, su filtreli ve buharlı süpürgelerden halı yıkama makinelerine ve küçük mutfak aletlerine uzanan 200ün üzerinde ürün çeşidi bulunduğunu anlatan Saruhan “Ürün yelpazesine yeni ürünler eklenecek. Ayrıca kişisel bakıma da giriyoruz” dedi. Son dönemde evde dolaşan robot ürünlerin moda olduğunu da belirten Saruhan “Bu temizlik robotları kumandayla yönlendirilebiliyor. Şarjı bitmeye 5 dakika kala sinyal verip ünitesine gidip şarj  oluyor. İlk başta bu ürünü tüketici fantazi bulur diye fazla getirmedik. Ama şu anda yok satıyoruz. Avrupada çok yaygın” diye konuştu. Saruhan tüketiciye verim ve kolaylık sağlayan ürünler sunmaya devam edeceklerini de sözlerine ekledi.

 





E-Posta ile Yolla
Sayfayı Yazdır
Sosyal Paylaşım
Google
Blogger
Tumbir
Etiketler :
İsim Soyisim :
E-Mail :
UYARI : Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. Ayrıca suç teşkil edecek hakaret içerikli yorumlar hakkında muhatapları tarafından dava açılabilmektedir.
Uyarı
Güvenlik kodu :
Bu habere ilk yorumu siz yapın.
DİĞER HABERLER
Foother
SOSYAL MEDYA
Facebook Twitter RSS Sitemap
"Fatih Aktüel | https://www.fatihaktuel.com/"   Tum Hakları Saklıdır. © 2023 - 2024