Fatih haber,Haber fatih,Fatih Yaşam,Fatih aktuel ,Haber

Fatih Aktüel

Video Galeri
Foto Galeri
Web Mobil
Bu haber 2502 kez okundu. | Ekonomi Haberleri
Haberin Tarihi :   13 Mart 2015 - 06:36

Faizsiz BESte hedef 4 yıl sonra 1.5 milyon katılımcı

Büyüt
Küçült
Faizsiz BESte hedef 4 yıl sonra 1.5 milyon
Ekonomi Haberleri › Faizsiz BESte hedef 4 yıl sonra 1.5 milyon katılımcı haberi Katılım Emeklilik Genel Müdürü Sincek 6 ayda faizsiz BESteki müşteri sayımız 42 bin kişi oldu. 2018de BESteki katılımcıların yüzde 15inin faizsiz fonları tercih edeceğini düşünüyoruz dedi.Kamular sektörü büyütür

Albaraka Türk ve Kuveyt Türkün ortaklığı ile kurulan Katılım Emeklilikin Genel Müdürü Ayhan Sincek “2018de BESteki katılımcıların yüzde 15inin faizsiz fonları tercih edeceği ve katılımcı sayısının 1.5 milyona ulaşacağı tahmin ediliyor” dedi. Katılım Emeklilikin sektördeki ilk 6 ayını değerlendirmek üzere düzenlenen toplantıda konuşan Sincek “Altı ayda BESe 42 bin kişi dahil ettik. Fon büyüklüğü 68 milyonu lirayı aştı. Faizsiz hayat sigortası alanında da 12 bin müşteriye ulaştık” dedi. Bu yıl 100 bin yeni katılımcıya ve 200 milyon lirayı aşan fon büyüklüğüne ulaşmayı planladıklarını anlatan Sincek, BES kurulduğundan bu yana 11 yılda toplam katılımcı sayısının 5 milyon 200 bine çıktığını ifade etti. BESin her yıl devlet katkısı ile katılımcı sayısını ortalama 1 milyon artırdığını aktaran Ayhan Sincek, 2018 yılında sektörün 7-8 milyon katılımcıya ulaşmasını beklediklerini söyledi.

70 milyon liralık fon

Hükümetin hazırladığı torba yasada katılım sigortacılığı tanımı olduğunu anımsatan Ayhan Sincek, şunları söyledi: “Aslında bütün sektör, mevzuat tarafında da katılım sigortacılığı ile tanışıyor olacak. Faizsiz fonların sayısı da bizimle birlikte artış gösterdi. 37 tane faizsiz fon mevcut. Fonlardaki katılımcı sayısı 450 bin civarında. BES katılımcısı faizsiz fonları kullanıyor ama sadece devlet katkısı tarafındaki katılım esaslı faizsiz fonu kullanan müşteri sayısı 315 binler civarında. Bizim şu anki mevcut 42 bin sözleşmemiz ile halihazırdaki 315 binlik pastada yüzde 13-14lük payımız var. Fon büyüklüğümüz şubat sonu itibariyle 70 milyon lirayı aştı.” Bireysel emeklilik tarafında da faizsiz fonlara talebin her geçen gün arttığını belirten Sincek “Önümüzdeki 5 yıl içinde katılımcı sayımızın 500 bini, fon büyüklüğümüzün de 1 milyar lirayı aşmasını hedefliyoruz” diye konuştu.

Kamular sektörü büyütür

Kamunun katılım bankası kurmasının sektörü nasıl etkileyeceği ile ilgili Sincek “Bu bence kesinlikle pastayı büyütür. Katılım bankalarının toplamdaki payı yüzde 6lar civarında. Kamunun da giriyor olması ve geniş bir dağıtım ağına sahip olmaları, bu yüzde 6lık katılım bankacılığı payını kesinlikle yükseltecektir. Katılım sigortacılığında da yeni oyuncular gelebilir” dedi. Katılım bankası açacak bankalara acentelik verip vermeyecekleri ile ilgili olarak ise Ayhan Sincek, şunları kaydetti: “Başka bir katılım bankası bizimle çalışmak isterse buna evet, sıcağız. Biz de bir teklifte bulunduk, değerlendirildi. Kabul edilmedi, olabilir. Bundan sonra kurulacak katılım bankaları çalışmak isterse tabii ki değerlendiririz. Teklifte bulunduğumuz banka Türkiye Finans.”

 





E-Posta ile Yolla
Sayfayı Yazdır
Sosyal Paylaşım
Google
Blogger
Tumbir
Etiketler :
İsim Soyisim :
E-Mail :
UYARI : Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. Ayrıca suç teşkil edecek hakaret içerikli yorumlar hakkında muhatapları tarafından dava açılabilmektedir.
Uyarı
Güvenlik kodu :
Bu habere ilk yorumu siz yapın.
DİĞER HABERLER
Foother
SOSYAL MEDYA
Facebook Twitter RSS Sitemap
"Fatih Aktüel | https://www.fatihaktuel.com/"   Tum Hakları Saklıdır. © 2023 - 2024