Fatih haber,Haber fatih,Fatih Yaşam,Fatih aktuel ,Haber

Fatih Aktüel

Video Galeri
Foto Galeri
Web Mobil
Bu haber 2431 kez okundu. | Ekonomi Haberleri
Haberin Tarihi :   07 Mayıs 2015 - 05:52

F-35e Türkiyeden büyük katkı

Büyüt
Küçült
F-35e Türkiyeden büyük
Ekonomi Haberleri › F-35e Türkiyeden büyük katkı haberi

Türkiyenin, Amerika firması Lockheed Martinden sipariş ettiği 100 adet F-35 Lightning II savaş jetinin tanıtımı IDEF15te yapıldı.

F-35lerin 2018-2019 tarihlerinde peyder pey teslim edilmesi planlanıyor. Fuarda F-35 Lightning II programının geldiği son durumu değerlendirmek ve Türkiyenin bu programdaki rolü hakkındaki bilgileri paylaşmak üzere bir toplantı düzenleyen Lockheed Martin F-35 Programı İş Geliştirme ve Stratejik Entegrasyonu Başkan Yardımcısı Jack R. Crisler, Türkiyenin F-35 Lightning II programına en çok katkıda bulunan ülkelerden biri olduğunu söyledi.

2020de 600 uçak

Crisler, 2018 yılında 300, 2020 yılında ise 600 uçağın kullanımda olmasını planladıklarını söyledi. Yıllık ortalama üretimi 36 uçaktan 100 uçağa çıkararak bu iddialı hedefe ulaşacaklarını anlatan Crisler, şunları kaydetti: “Türkiye bu programa en çok katkıda bulunan ülkelerden. İleri kompozitler, hava giriş bölümü ve orta gövde kısmı üretimi Türk Havacılık ve Uzay Sanayii tarafından yapılıyor. AYESAŞ, uçuş füze kontrol ara yüzü birimi ve panoramik kokpit göstergesi bileşenlerini sağlıyor. Alp Aviation, iniş takımları parçalarının bir kısmını üretiyor. Kale Aero da bazı parçaların üretimine katılıyor.”





E-Posta ile Yolla
Sayfayı Yazdır
Sosyal Paylaşım
Google
Blogger
Tumbir
Etiketler :
İsim Soyisim :
E-Mail :
UYARI : Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. Ayrıca suç teşkil edecek hakaret içerikli yorumlar hakkında muhatapları tarafından dava açılabilmektedir.
Uyarı
Güvenlik kodu :
Bu habere ilk yorumu siz yapın.
DİĞER HABERLER
Foother
SOSYAL MEDYA
Facebook Twitter RSS Sitemap
"Fatih Aktüel | https://www.fatihaktuel.com/"   Tum Hakları Saklıdır. © 2023 - 2024