Fatih haber,Haber fatih,Fatih YaÅŸam,Fatih aktuel ,Haber

Fatih Aktüel

Video Galeri
Foto Galeri
Web Mobil
Bu haber 2201 kez okundu. | Ekonomi Haberleri
Haberin Tarihi :   10 AÄŸustos 2015 - 19:20

Et fiyatlarında indirim bugün başladı

Büyüt
Küçült
Et fiyatlarında indirim bugün
Ekonomi Haberleri › Et fiyatlarında indirim bugün başladı haberi Et ve Süt Kurumunun aldığı karar doğrultusunda, mağazalarındaki ürünler ortalama yüzde 5 indirimli satılmaya başlandı.
AA Et ve Süt Kurumu'nun (ESK) kıyma, kuÅŸbaşı ve pirzola gibi ürünlerde indirim kararı, bugünden itibaren fiyatlara yansıtıldı. Dana kıymanın fiyatı 26,90'dan 25,75 liraya düşerken, kuÅŸbaşı 30,40'dan 29,40 liraya geriledi. Dana bonfilenin fiyatı 56,90'dan 52,50 liraya, dana pirzolanın ise 40,90'dan 38,50 liraya düştü.   Ankara'da ESK'nın bir satış maÄŸazasından alışveriÅŸ yapan vatandaÅŸlar, et fiyatlarının halen yüksek olduÄŸuna iÅŸaret ederek, indirimlerin devam etmesini istedi. Yüzde 5'lik indirimden memnun olduÄŸunu ifade eden vatandaÅŸlar, özellikle çocuk ve yaÅŸlıların saÄŸlıklı beslenmeleri açısından fiyatların daha düşük olması gerektiÄŸini kaydetti.   BaÅŸbakan Ahmet DavutoÄŸlu, 7 AÄŸustos'ta gerçekleÅŸtirilen Ekonomi Koordinasyon Kurulu (EKK) toplantısında, gıda harcamalarını hafifletmek amacıyla genel enflasyon oranının üzerinde artış gösteren tüm gıda fiyatlarının yakından takibi ve bu konuda gerekli tedbirlerin gecikmeksizin alınması talimatını vermiÅŸti. EKK'da özellikle et piyasasıyla ilgili alınmakta olan tedbirler de deÄŸerlendirilmiÅŸ, önlemlerin etkileri ve et fiyatlarının piyasada makul seviyeye çekilebilmesi amacıyla kısa ve orta vadede alınacak önlemler deÄŸerlendirilmiÅŸti. Bu çerçevede ESK'nın almakta olduÄŸu tedbirler görüşülerek, alım için gerekli pazar araÅŸtırmalarının vatandaÅŸların tüketim hassasiyetleri dikkate alınarak yapılması vurgulanmıştı.   ESK'dan 8 AÄŸustos'ta yapılan açıklamada, ürünlerde ortalama yüzde 5 indirimli satış kararı alındığı, indirimli fiyatların bugünden itibaren geçerli olacağı belirtilmiÅŸti. ESK Genel Müdürü Kasım Piral da kırmızı et fiyatlarını düzenlemeye yönelik tedbir alacaklarını, piyasa fiyatlarının gevÅŸemesi için adım adım müdahale edeceklerini ifade etmiÅŸti. Piral, kurumun dana parça paket et fiyatları ile piyasa fiyatları arasında, indirim yapılmadan önce yüzde 23'lük bir fiyat farkı olduÄŸunu, indirimden sonra ESK'nın yaklaşık yüzde 27 daha ucuz et satacağını kaydetmiÅŸti.



E-Posta ile Yolla
Sayfayı Yazdır
Sosyal Paylaşım
Google
Blogger
Tumbir
Etiketler :
Ä°sim Soyisim :
E-Mail :
UYARI : Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. Ayrıca suç teşkil edecek hakaret içerikli yorumlar hakkında muhatapları tarafından dava açılabilmektedir.
Uyarı
Güvenlik kodu :
Bu habere ilk yorumu siz yapın.
DÄ°ÄžER HABERLER
Foother
SOSYAL MEDYA
Facebook Twitter RSS Sitemap
"Fatih Aktüel | https://www.fatihaktuel.com/"   Tum Hakları Saklıdır. © 2023 - 2024