Fatih haber,Haber fatih,Fatih YaÅŸam,Fatih aktuel ,Haber

Fatih Aktüel

Video Galeri
Foto Galeri
Web Mobil
Bu haber 1948 kez okundu. | Ekonomi Haberleri
Haberin Tarihi :   11 Nisan 2015 - 18:04

Esnafa garanti fonu

Büyüt
Küçült
Esnafa garanti

Bendevi Palandöken, yazılı açıklamasında, dükkanını kapatan esnafın uzun süre geçim sıkıntı çektiğini ifade etti. Sigortalı çalışanlar işten atıldığında, İşsizlik Sigortası Fonundan 10 aya kadar ödenek aldıklarına ve geçimlerine katkı sağladıklarına işaret eden Palandöken, esnafın ise dükkanını kapattıktan sonra açıkta kaldığına dikkati çekti.

Sosyal Güvenlik Kurumunun, tüm kesimleri bir şemsiye altında toplayarak, eşitlik sağlamak için kurulduğunu savunan Palandöken, şunları kaydetti: Esnafın da tıpkı işçiler gibi dükkanını kapattıktan sonra toparlanana kadar geçimini sağlayacak bir fona ihtiyacı var. Sosyal devletin bir gereği olarak Esnaf Garanti Fonu kurulmalı. Esnafın ödeyeceği yüzde 2lik prime, devlet katkısı da eklendiğinde bu fon kısa zamanda İşsizlik Sigortası Fonu gibi güçlü bir fon olacaktır. Belirli sürelerde fona ödeme yapan esnaf, dükkanını kapatmak zorunda kaldığında alacağı geri ödeme ile zorunlu ihtiyaçlarını en azından bir süre karşılayabilecektir. Adına Esnaf Garanti Fonu dediğimiz fonun çalışmalarına başladık. Yeni yasama döneminde bu fonun hayata geçirilmesi, esnaf için büyük yarar sağlayacaktır.





E-Posta ile Yolla
Sayfayı Yazdır
Sosyal Paylaşım
Google
Blogger
Tumbir
Etiketler :
Ä°sim Soyisim :
E-Mail :
UYARI : Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. Ayrıca suç teşkil edecek hakaret içerikli yorumlar hakkında muhatapları tarafından dava açılabilmektedir.
Uyarı
Güvenlik kodu :
Bu habere ilk yorumu siz yapın.
DÄ°ÄžER HABERLER
Foother
SOSYAL MEDYA
Facebook Twitter RSS Sitemap
"Fatih Aktüel | https://www.fatihaktuel.com/"   Tum Hakları Saklıdır. © 2023 - 2024