Fatih haber,Haber fatih,Fatih Yaşam,Fatih aktuel ,Haber

Fatih Aktüel

Video Galeri
Foto Galeri
Web Mobil
Bu haber 2905 kez okundu. | Ekonomi Haberleri
Haberin Tarihi :   18 Nisan 2015 - 05:46

Erdoğanın 3 gol attığı krampon yok satıyor

Büyüt
Küçült
Erdoğanın 3 gol attığı krampon yok
Ekonomi Haberleri › Erdoğanın 3 gol attığı krampon yok satıyor haberi

Dünyanın alanında 2. büyük fuarı AYMODda Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan imzalı kramponlar yoğun ilgi görüyor. Erdoğanın giyerek 3 gol attığı ayakkabıyı üreten Lig firmasının sahibi Berke İçten 7 ay gibi kısa bir sürede 20 bin satış yaptık dedi.

Kendi kulvarında dünyanın 2. büyük fuarı olan İstanbul Uluslararası Ayakkabı Moda Fuarı AYMOD, CNR EXPO Yeşilköyde devam ediyor. Fuarda Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan imzalı kramponlar yoğun ilgi görüyor. Erdoğanın giyerek 3 gol attığı ayakkayı üreten Lig  firmanın sahibi Berke İçten “7 ay gibi kısa bir sürede 20 bin satış yaptık” dedi. TASD Başkan Yardımcısı ve aynı zamanda Lig  firmasının sahibi Berke İçten lobilerde uzun zamandır Türkiyenin spor ayakkabı üretimi olmadığının tartışıldığını aktararak “İthalata getirilen ek vergilerden sonra spor ayakkabı üretiminin büyük bir bölümünü elinde bulunduran Çine rakip olduk. ‘Türkiyede futbol ve spor ayakkabılar üretilmiyor söylemlerinin de etkisiyle yüksek teknoloji ile spor ayakkabı üretimine başladık” dedi.

 

Ayakkabılar yerli olacak

En ileri teknoloji ile ürettikleri ilk kramponu Cumhurbaşkanı Recep Tayip Erdoğana hediye ettiklerini anlatan İçten “Cumhurbaşkanımız bizi kırmadı kramponu giydi ve bu kramponla 3 gol attı” dedi. Berke İçten, halk arasında Erdoğan ayakkabısı diye adlandırılan kramponlarda 7 ayda 20 bin üzerinde satış gerçekleştirdiklerini söyledi. CNR EXPO Yeşilköyde, 18 Nisana kadar açık kalacak AYMOD Fuarında ‘Erdoğan kramponlarına Libya, Irak, Balkan ülkeleri ve yerli müşterilerin yoğun ilgi gösterdiğini belirten İçten, sektörle ilgili de şu değerlendirmelerde bulundu: “İthalata getirilen ek vergilerden sonra sektörün önemli yatırımları oldu. Muya ve Bayrak firmaları ileri teknoloji taban üretimi için fabrika kurdular. Amasyada 16 bin çift kapasiteli, Şanlıurfada 20 bin çift kapasiteli üretim mekanizmalı fabrika kuruldu. Bu fabrikalar bölgedeki 100 bin kişiye istihdam sağlayacak.” İçten, çok sayıda firmanın bu yılın başında 1 bantla üretime başladığını kısa zamanda bantlarını 4e çıkardıklarını belirterek, “Daha yolun başındayız.  2 yıl içerisinde iç piyasadaki tüm ayakkabılar yerli olacak. 1 milyar dolar ithalatı olan sektör, yılın ilk 3 ayında ithalatını 120 milyon dolar aşağıya çekti. Kısa zamanda Çine rakip olduk.  Dünyaca ünlü markalar bizden ayakkabı almak için talepte bulunuyor.  Avrupadan da yoğun talep var. Bu gelişmelerin ihracata olan katkılarını da 6 ay içinde göreceğiz” diye konuştu.

 





E-Posta ile Yolla
Sayfayı Yazdır
Sosyal Paylaşım
Google
Blogger
Tumbir
Etiketler :
İsim Soyisim :
E-Mail :
UYARI : Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. Ayrıca suç teşkil edecek hakaret içerikli yorumlar hakkında muhatapları tarafından dava açılabilmektedir.
Uyarı
Güvenlik kodu :
Bu habere ilk yorumu siz yapın.
DİĞER HABERLER
Foother
SOSYAL MEDYA
Facebook Twitter RSS Sitemap
"Fatih Aktüel | https://www.fatihaktuel.com/"   Tum Hakları Saklıdır. © 2023 - 2024