Fatih haber,Haber fatih,Fatih Yaşam,Fatih aktuel ,Haber

Fatih Aktüel

Video Galeri
Foto Galeri
Web Mobil
Bu haber 2626 kez okundu. | Ekonomi Haberleri
Haberin Tarihi :   25 Şubat 2015 - 19:18

Erdoğan konuştu dolar tekrar yükseldi

Büyüt
Küçült
Erdoğan konuştu dolar tekrar

Merkez Bankasının dün politika faizini 0.25 baz puna indirmesinin ardından, Yunanistanın Avrupa Birliği ile 4 aylık anlaşma imzalaması ve ABD Merkez Bankası tarafından gelen pozitif gelişmelere bağlı olarak dolar 2.48 - 2.49 lira aralığından 2.45 liraya kadar çekilmişti.

MANŞET ENFLASYON DÜŞMEDEN FAİZLERİ DÜŞÜRÜRSE...

DHAnın sorularını yanıtlayan Global Menkul Strateji Müdürü Gökhan Uskuay, dün Yunanistanın Euro Bölgesi ile 4 aylık anlaşma imzaladığını ve ABD Merkez Bankası Başkanı yallenın ABD Senatosunda yaptığı konuşmasını hatırlatarak, şöyle konuştu: Böyle bakılınca dolarda Merkez Bankası kararının etkisini söylemek mümkün değil. Yurtdışı koşullardan dolayı TLde bir kırılganlık var.

Normal koşullarda MB dünkü adımı atmasayadı kur bu kadar hareketli olmayacaktı. Dün TL en az değer kazan para birimi oldu. Yüzde 1-1.5 oranına takebül ediyor. Yallenın açıklaması olamasa zaten kur 2.50 seviyesine dayanacaktı. Merkez Bankasının, banka ve aracı kurum ekonomistlerine yaptığı sunumu hatırlatan Uskuay, Bugünkü MB toplantısı yeni faiz indirimi mesajını veriyor.

Bu da liranın daha fazla değer kaybetmesi demek. Manşet enflasyon düşmeden faizleri düşürürse lirada değer kaybı söz konusu olacak. Gıda fiyatları hava koşulları nedeniyle yükseliyor. Merkez Bankası faiz indirmesine rağmen gösterge tahvili ve diğer faizleri aşağıya çekmediği gibi yukarı doğru itiyor diye konuştu. 

Gülseli Kenarlı / DHA





E-Posta ile Yolla
Sayfayı Yazdır
Sosyal Paylaşım
Google
Blogger
Tumbir
Etiketler :
İsim Soyisim :
E-Mail :
UYARI : Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. Ayrıca suç teşkil edecek hakaret içerikli yorumlar hakkında muhatapları tarafından dava açılabilmektedir.
Uyarı
Güvenlik kodu :
Bu habere ilk yorumu siz yapın.
DİĞER HABERLER
Foother
SOSYAL MEDYA
Facebook Twitter RSS Sitemap
"Fatih Aktüel | https://www.fatihaktuel.com/"   Tum Hakları Saklıdır. © 2023 - 2024