Fatih haber,Haber fatih,Fatih Yaşam,Fatih aktuel ,Haber

Fatih Aktüel

Video Galeri
Foto Galeri
Web Mobil
Bu haber 2536 kez okundu. | Ekonomi Haberleri
Haberin Tarihi :   05 Mayıs 2015 - 06:22

Erciyes Dağına 28 otel yatırımı

Büyüt
Küçült
Erciyes Dağına 28 otel
Ekonomi Haberleri › Erciyes Dağına 28 otel yatırımı haberi

Erciyese 350 milyon Euroluk 28 yeni otel yatırımı geliyor. Tesisler tamamlandığında Erciyesin yatak kapasitesi 6 bin olacak.

Ercan Baysal

Türkiyeye yerli ve yabancı yatırımcının ilgisi yeni yatırımlarla artmaya devam ediyor. Aralarında Doğuş, Kibar Holding-Birlik Mensucat, Maxima, Marmara Grup, Dinler gibi  kuruluşların bulunduğu şirketler Erciyes Dağına toplamda 28 tane otel yatırımı gerçekleştiriyor. Söz konusu yatırımın 5 yıl içerisinde tamamlanması öngörülüyor. Mevcut ve yatırımları devam eden 7 otel bulunurken, 21 otel arsasının ise satışı tamamlandı.

Yatak kapasitesi 6 bin

Türkiyede tapusunun tamamı tek bir kuruma ait olduğu için yatırım konusunda diğer dağlara göre avantajlı konumda bulunan Erciyes için başlatılan 350 milyon Euro tutarındaki yatırımlar tamamlandığında Erciyes Turizm Merkezinin yatak kapa-sitesi 6 bine çıkacak. Kayseri Erciyes AŞ Genel Müdürü Murat Cahid Cıngı, bugüne kadar 170 milyon Euroluk harcama gerçekleştirildiğini belirtti. Yatırım kapsamında bugüne kadar 102 kilometrelik pistin tamamlandığını belirten Cıngı, proje tamamlandığında pist uzunluğunun 200 kilometreye çıkacağını kaydetti. Erciyesin 2005 yılında çıkarılan Büyükşehir Belediye Kanunu ile Kayseri Büyükşehir Belediyesinin görev alanına dahil olduğunu ifade eden Cıngı, tek yetkili kurumun belediye haline geldiğini söyledi.

DAVOSA RAKİP OLACAK 

Erciyesin pist uzunluğu bakımından uluslararası müsabakalar için getirdiği avantajı kullandıklarını, geçen yıl bir Avrupa Kupası düzenlendiğini ve Erciyes Turizm Merkezini tek bir turizm bölgesi olarak düşünmediklerini vurgulayan Cıngı, Kayserinin genel potansiyeli yanı sıra Kapadokya bölgesini de içine alan bir destinasyon oluşturmayı planladıklarını kaydetti. Kayseriyi her yıl Dünya Ekonomik Forumunun yapıldığı İsviçrenin Davos kasabası yapmayı hedeflediklerini belirten Cahid Cıngı, Erciyesi Davos gibi bir kongre merkezi haline getirmeyi istediklerini ifade ett. Cıngı “Yaz aylarında Antalya gibi illerde kongre için yer bulmak imkansız, İstanbul 2017 yılına kadar dolmuş durumda. Erciyesi alternatif bir kongre merkezi haline getireceğiz. 3 bin kişilik kongre merkezi yapılacak” dedi.





E-Posta ile Yolla
Sayfayı Yazdır
Sosyal Paylaşım
Google
Blogger
Tumbir
Etiketler :
İsim Soyisim :
E-Mail :
UYARI : Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. Ayrıca suç teşkil edecek hakaret içerikli yorumlar hakkında muhatapları tarafından dava açılabilmektedir.
Uyarı
Güvenlik kodu :
Bu habere ilk yorumu siz yapın.
DİĞER HABERLER
Foother
SOSYAL MEDYA
Facebook Twitter RSS Sitemap
"Fatih Aktüel | https://www.fatihaktuel.com/"   Tum Hakları Saklıdır. © 2023 - 2024