Fatih haber,Haber fatih,Fatih Yaşam,Fatih aktuel ,Haber

Fatih Aktüel

Video Galeri
Foto Galeri
Web Mobil
Bu haber 2447 kez okundu. | Ekonomi Haberleri
Haberin Tarihi :   14 Mart 2015 - 06:20

Emlak Konut GYOnun İstinyedeki arazisine 3.7 milyarlık teklif

Büyüt
Küçült
Emlak Konut GYOnun İstinyedeki arazisine 3.7 milyarlık
Ekonomi Haberleri › Emlak Konut GYOnun İstinyedeki arazisine 3.7 milyarlık teklif haberi

Emlak Konutun İstinye arsasına 3.7 milyar teklif geldi. Ortaya çıkan rakam ekonomiye güvenin en büyük göstergesi oldu.

Emlak Konut GYOnun 1 milyar lirayı aşkın bedelle Özelleştirme İdaresinden satın aldığı 158 dönümlük İstinye arsasının ihalesinde ikinci oturum dün yapıldı. İhalede 3 Martta yapılan ilk oturumdaki teklif ikiye katlandı. İhalede en yüksek teklifi 3 milyar 672 milyon TL ile Tahincioğlu Gayrimekul-Tahincioğlu Yapı İnşaat -Nida İnşaat İş Ortaklığı verdi. Dört grubun teklif verdiği ihaleye, Urbacon Trading and Contracting (UCC)-Akayteks Tekstil Pazarlama Sanayi ve Ticaret İş Ortaklığı, Teknik Yapı Konut Sanayi ve Ticaret AŞ-Emay İnşaat Taahhüt Sanayi ve Ticaret İş Ortaklığı, DAP Yapı Sanayi ve Ticaret,  Tahincioğlu Gayrimenkul İnşaat ve Turizm AŞ-Tahincioğlu Yapı İnşaat AŞ-Nida İnşaat ve Turizm AŞ İş Ortaklığı katıldı.

Plan değişikliği yok

İhalede Tahincioğlu Grubu 3.6 milyar lira ile en yüksek teklifi verirken, en yakın rakibi ile arasında 400 milyon liralık fark oluştu. İlk ihalede Türk tekstil firması Akayteks ile ortak giren Katar merkezli UrbaCon Trading and Contracting (UCC) firmasının şirket payı olarak Emlak Konuta verdiği 1.2 milyar lirayı bulan yüksek teklifi dikkat çekmişti. Sarıyer İstinye Mahallesi sınırlarında bulunan toplam 158 dönüm yüzölçümlü 6 adet taşınmaz,  Emlak Konut GYO tarafından yapılan ihale ile hiçbir plan değişikliği yapılmadan tamamen mevcut onaylı planlar çerçevesinde gerçekleştirildi. Mevcut planların öngördüğü gibi arazinin yüzde 53ü yol, park alanı ve eğitim tesis alanı olarak kullanılmak üzere ayrıldı. Özel sektörün söz konusu bölgede uyguladığı önceki diğer tüm projeler gibi, turizm ve konut alanı için hazırlanacak projeler, ilgili Kültür Varlıklarını Koruma Kurulu onayına sunuldu ve kurul tarafından uygun görülmesinin ardından uygulama yapılacak. Turizm ve konut alanındaki yapılaşma ise maksimum 3 katlı olacak.

 





E-Posta ile Yolla
Sayfayı Yazdır
Sosyal Paylaşım
Google
Blogger
Tumbir
Etiketler :
İsim Soyisim :
E-Mail :
UYARI : Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. Ayrıca suç teşkil edecek hakaret içerikli yorumlar hakkında muhatapları tarafından dava açılabilmektedir.
Uyarı
Güvenlik kodu :
Bu habere ilk yorumu siz yapın.
DİĞER HABERLER
Foother
SOSYAL MEDYA
Facebook Twitter RSS Sitemap
"Fatih Aktüel | https://www.fatihaktuel.com/"   Tum Hakları Saklıdır. © 2023 - 2024