Fatih haber,Haber fatih,Fatih Yaşam,Fatih aktuel ,Haber

Fatih Aktüel

Video Galeri
Foto Galeri
Web Mobil
Bu haber 2221 kez okundu. | Ekonomi Haberleri
Haberin Tarihi :   06 Mart 2015 - 15:07

Emekliye 355 liraya kadar maaş artışı yolda!

Büyüt
Küçült
Emekliye 355 liraya kadar maaş artışı

Yıllardır gece gündüz çalışanlar dört gözle emekli olup geri kalan hayatlarını mutlu ve huzurlu geçirmek istiyor. Fakat asıl çile ilk emekli maaşı alınca başlıyor.

Emeklilikte ele geçen maaşla çalışırken kazanılan para arasında neredeyse yarı yarıya fark oluşuyor. Sosyal güvenlikte her 3-4 yılda bir yapılan düzenleme ise emeklilik yaşını ileri attığı gibi, emeklilikte alınacak maaşların düşmesine neden oldu.

Özellikle 2008 sonrasında aylık bağlama oranlarının düşmesiyle birlikte emeklilerin emekli aylıklarında önemli azalmalar oldu. Bu fark 2000 yılından önce emekli olanlar için bir miktar kapandı. Peki ama nasıl? Haksız uygulama var Hükümet, 2013te çıkardığı intibak yasasıyla 2000den önce emekli olan 1.9 milyon kişinin maaşlarında 355 liraya varan artış yaptı.

2000 sonrası ise kapsam dışı tutuldu. Bu durum 2000 sonrası emekli olanları mağdur etti ve haksızlık yarattı. Bunun üzerine İşçi, Memur ve Bağ-Kur Emeklileri Derneği (İMBED) de bazı üyeleri kanalıyla İş Mahkemelerine dava açmıştı. Ankara 8inci İş Mahkemesinde görülen davanın altıncı duruşması Şubat ayı başında yapılmıştı.

Daha önceki duruşmalarda iptal edilen ve emekliler aleyhine çıkarılan rapor, bu sefer emekliler lehine hazırlandı. İMBED Başkanı Hamdi Öz, Davada ibre emeklinin lehine döndü. Davadan önce umutsuzdum. Nihai karar 29 Nisanda çıkabilir. Müjdeli haber bekliyoruz dedi.

8.5 MİLYON KİŞİ BUNU BEKLİYOR

2000 yılından sonrasını kapsayacak intibak düzenlemesi 8.5 milyon emekliyi kapsayacak.

Özellikle 2008 sonrası emekli olanlar için aylıkların hesaplanma yöntemi tamamen değiştiği için intibak hayati önemde. 2000 sonrası emekli olan kişilerin intibak uygulamasına tabi tutulması benzer şekilde emekli aylıklarında iyileştirmeler doğuracak.

Emekli aylıklarına 50-355 TL arasında iyileştirmenin gelmesi söz konusu olacak.

KARAR OLUMSUZ OLSA DA BAŞVURU YAPILABİLİR Paging.create(2, 1);



E-Posta ile Yolla
Sayfayı Yazdır
Sosyal Paylaşım
Google
Blogger
Tumbir
Etiketler :
İsim Soyisim :
E-Mail :
UYARI : Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. Ayrıca suç teşkil edecek hakaret içerikli yorumlar hakkında muhatapları tarafından dava açılabilmektedir.
Uyarı
Güvenlik kodu :
Bu habere ilk yorumu siz yapın.
DİĞER HABERLER
Foother
SOSYAL MEDYA
Facebook Twitter RSS Sitemap
"Fatih Aktüel | https://www.fatihaktuel.com/"   Tum Hakları Saklıdır. © 2023 - 2024