Fatih haber,Haber fatih,Fatih Yaşam,Fatih aktuel ,Haber

Fatih Aktüel

Video Galeri
Foto Galeri
Web Mobil
Bu haber 2291 kez okundu. | Ekonomi Haberleri
Haberin Tarihi :   18 Haziran 2015 - 17:06

Elektrik ve doğalgaza zam yapılacak mı?

Büyüt
Küçült
Elektrik ve doğalgaza zam yapılacak
Ekonomi Haberleri › Elektrik ve doğalgaza zam yapılacak mı? haberi Enerji Piyasası Düzenleme Kurumu (EPDK), bugün bazı gazetelerde 1 Temmuzda hem elektriğe hem de doğalgaza zam yapacağına dair haberlere açıklık getirdi.
Enerji Piyasası Düzenleme Kurumu (EPDK), bugün bazı gazetelerde 1 Temmuzda hem elektriğe hem de doğal gaza zam yapacağına dair haberlere açıklık getirdi. EPDKdan yapılan yazılı açıklamaya göre; elektriğe ve doğal gaza zam haberlerinin gerçeği yansıtmadığını bildirdi. Açıklamada, ilgili mevzuatta, görevli perakende satış şirketi tarafından temin edilecek enerjiye ilişkin bilgi ve belgeler ilgili perakende satış tarife döneminden önce EPDKya bildirildiğini, 2015 yılı üçüncü çeyreğinde (1 Temmuz- 30 Eylül) Türkiye genelinde faaliyet gösteren 21 görevli tedarik şirketi ve dağıtım şirketleri için geçerli olacak ulusal perakende satış fiyatlarına esas teşkil edecek veriler bahsi geçen şirketler tarafından Haziran ayı başı itibariyle EPDKya sunulduğunu belirtildi. 2015 yılı üçüncü çeyreğine ilişkin tarife çalışmaları halen devam etmekte olduğunu belirten kurum, yeni fiyatlar henüz belirlenmediği bildirildi.
EPDK açıklamanın devamında şu ifadelere yer verdi: “Doğal gaz piyasası toptan satış sektöründe hakim oyuncu konumunda bulunan BOTAŞın toptan satış fiyatı 27/12/2007 tarihli ve 1439/2 sayılı Kurul Kararı ile serbest bırakılmıştır. Ayrıca, doğal gaz toptan satış fiyatları 2008 yılından bu yana eşit taraflar arasında ayrım yapılmaması ve şeffaflık ilkeleri dikkate alınarak taraflar arasında serbestçe belirlenmektedir”. 



E-Posta ile Yolla
Sayfayı Yazdır
Sosyal Paylaşım
Google
Blogger
Tumbir
Etiketler :
İsim Soyisim :
E-Mail :
UYARI : Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. Ayrıca suç teşkil edecek hakaret içerikli yorumlar hakkında muhatapları tarafından dava açılabilmektedir.
Uyarı
Güvenlik kodu :
Bu habere ilk yorumu siz yapın.
DİĞER HABERLER
Foother
SOSYAL MEDYA
Facebook Twitter RSS Sitemap
"Fatih Aktüel | https://www.fatihaktuel.com/"   Tum Hakları Saklıdır. © 2023 - 2024