Fatih haber,Haber fatih,Fatih Yaşam,Fatih aktuel ,Haber

Fatih Aktüel

Video Galeri
Foto Galeri
Web Mobil
Bu haber 2189 kez okundu. | Ekonomi Haberleri
Haberin Tarihi :   04 Nisan 2015 - 06:26

Elektrik kesintisi hükümete yönelik bir siber saldırı

Büyüt
Küçült
Elektrik kesintisi hükümete yönelik bir siber
Ekonomi Haberleri › Elektrik kesintisi hükümete yönelik bir siber saldırı haberi

Siber Güvenlik Teknolojileri Derneği Başkanı Eren, elektrik kesintisinin, seçim öncesi hükümeti yıpratmaya yönelik bir siber saldırı olabileceğini söyledi.

Geçen salı günü yurt genelinde yaşanan elektrik kesintisinin, seçim öncesi hükümete karşı yapılan bir siber saldırı olabileceği iddiasında bulunuldu. Siber Güvenlik Teknolojileri Derneği Başkanı Vahap Eren, güvenlik açıklarını bazı odakların satın alarak sistemleri bozma girişiminde bulunmuş olabileceklerini belirterek, “Bu girişim deneme olabilir. Seçimlere yakın sürekli kullanılarak hükümet yıpratılmak istenebilir” dedi. Eren, elektrik kesintisiyle ilgili olarak, şunları söyledi: “Sıfır gün (0Day) güvenlik açıklarından faydalanarak bir elektrik kesintisi olmuş olabilir. Bu açıklar herkesin bilmediği açıklar. Bu güvenlik açıklarını kötü amaçları için kullanmak isteyen bazı odaklar satın alarak, sistemleri bozma girişiminde bulunmuş olabilirler. Bu exploitle ilgili scada sistemlerine saldırıda bulunulabilir.

Bu girişim deneme olabilir

İlgili güvenlik açığı düzeltilmezse bu kesintiler sürekli olarak sağlanabilir. Bu nedenle ilgili zafiyetin oluşturmuş olabileceği bu güvenlik açığının düzeltilmesi gerekebilir. Bu girişim deneme olabilir. Seçimlere yakın sürekli kullanılarak hükümet yıpratılmak istenebilir. Şuan bu zafiyetin test edildiğini düşünmekteyiz.”

60 kişilik özel ekip inceliyor

Türkiyede enerji arzıyla, kurulu güçle, santrallerle alakalı bir problem bulunmadığını vurgulayan Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız, “Tam tersi enerji fazlamız var. Son 3 yılda yapılan yatırımlarla enerji fazlamız var. Enerji azlığından kaynaklanan bir problem yok. Olacaksa bile enerji fazlalığından kaynaklanan bir şey olması lazım. Problemleri net yerine koymak, olduğu gibi anlamak, varsa bir mühendislik hatası onu da anlamak için yaklaşık 55-60 kişilik bir ekiple çalışıyoruz” dedi. AA Editör Masasına konuk olan Yıldız, gündeme dair açıklamalarda bulundu.

Nükleer konusunda kararlıyız

Bakan Yıldız, nükleer santral yapımı konusunda Türkiyenin son derece kararlı olduğunu belirterek, elektrik kesintisinin nükleer yapımı öncesi bilinçli yapıldığı iddialarına tepki gösterdi. Türkiyenin bu konuda net bir kararı olduğunu belirten Yıldız “Bir şeyin arkasına sığınmaya ihtiyacımız yok. Nükleerde politikalarımızı açıkça belirtiyoruz ve nükleer güç santralini yapacağız diyoruz. Bazı ülkeler gibi git gellere de sahip değiliz, son derece kararlıyız” dedi.  Yıldız, elektrik kesintisinin ardından, TBMM Genel Kurulundan geçen nükleer güç santraline ilişkin anlaşmaya yönelik spekülasyonlar yapıldığını ifade ederek “‘Nükleer santral yapmak için de Türkiyenin elektriğini kestiler diye bir cümle söylediler. Bizim böyle bir şeye ihtiyacımız yok. Nükleer güç santraliyle alakalı siyasi ve teknik kararlarımız mevcut. Hazine garantisi olmaksızın yaklaşık 100 milyar liralık bir anlaşma yapılmasının, Türkiyedeki siyasi istikrara duyulan güvenin göstergesidir” dedi.

ABden enerji faslı için artık bir talebimiz yok

Bakan Yıldız, Türkiyenin, Avrupa Birliğinden (AB) enerji faslının açılması konusunda artık bir talebi olmadığını belirterek, “Türkiye, ABden çok daha tutarlı, çok daha stabil ve çok daha seçici enerji politika ve stratejisine sahip. Bizim enerji başlığımızı ister açsınlar, ister kapalı kalsın, biz doğru bildiğimizi yapacağız. Çünkü biz doğru yaptığımız kadar güçlendiğimizi gördük. AB üyesi ülkeler, kendi içerisindeki enerji politikası ve stratejilerini bir kısım kaçamaklarla beraber oluşturmaya çalışıyorlar” dedi.

 





E-Posta ile Yolla
Sayfayı Yazdır
Sosyal Paylaşım
Google
Blogger
Tumbir
Etiketler :
İsim Soyisim :
E-Mail :
UYARI : Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. Ayrıca suç teşkil edecek hakaret içerikli yorumlar hakkında muhatapları tarafından dava açılabilmektedir.
Uyarı
Güvenlik kodu :
Bu habere ilk yorumu siz yapın.
DİĞER HABERLER
Foother
SOSYAL MEDYA
Facebook Twitter RSS Sitemap
"Fatih Aktüel | https://www.fatihaktuel.com/"   Tum Hakları Saklıdır. © 2023 - 2024