Fatih haber,Haber fatih,Fatih YaÅŸam,Fatih aktuel ,Haber

Fatih Aktüel

Video Galeri
Foto Galeri
Web Mobil
Bu haber 2440 kez okundu. | Ekonomi Haberleri
Haberin Tarihi :   07 Mart 2015 - 11:01

Ekonomistlerden ortak dolar açıklaması: Oyun var

Büyüt
Küçült
Ekonomistlerden ortak dolar açıklaması: Oyun
Ekonomi Haberleri › Ekonomistlerden ortak dolar açıklaması: Oyun var haberi

Dolar 2,64ü görerek tarihi zirve yaptı. Ünlü ekonomistler kurdaki bu hızlı yükselişi değerlendirdi.

Spekülatif ataklarla doların yükselmesini ekonomistlerden ortak yorum geldi: Oyun var

İşte yapılan o değerlendirmeler...

PROF. DR. EDAL TANAS KARAGÖL: ALIMLAR SPEKÜLATİF

Siyaset, Ekonomi ve Toplum Araştırmaları Vakfı (SETA) Ekonomi Direktörü Prof. Dr. Erdal Tanas Karagöl: Dolar değeri sadece TL karşısında değil, bütün para birimlerinin karşısında artış gösterdi. Küresel trende paralel olarak bir de spekülatif alımlar var gibi gözüküyor. Dolayısıyla, hem küresel trend hem de spekülatif alımlar, talebin artışıyla beraber dolardaki artışı tetikliyor. Ekonomimizde sorunlar olmadığı için dolardaki artışa konjonktürel bakmak, sürekli bir artış olarak bakmamak lazım. Panik havası yaratılmamalı. Dolardaki yükselişin geçici olduğuna inanıyorum ve aşağı yönlü bir trende gireceğini tahmin ediyorum. Özellikle FEDin faiz kararı da etkili olacak. Eğer karar ertelenirse azalış trendi hızlanacak.

EKONOMÄ°ST SALÄ°H ALTUN: SUNÄ° YÃœKSELTÄ°LÄ°YOR

AK Parti Ardahan Milletvekili aday adayı Ekonomist Salih Altun: Doların çıkışı suni. Özellikle Ä°ngiliz medyası kriz çığırtkanlığı yapıyor, Wall Street Journalin ‘Liranın istikrasızlığı yatırımcıyı kaçırabilir haberleri geçerken, Reuters da ‘DavutoÄŸlunun New York temasları iyi geçmedi, yatırımcı tedirgin manasında analizler yaparak paniÄŸe yol açmaya çalışıyor.  Bu haberlere paralel içeride de benzer haberler var. Seçim öncesi kriz var imajı vermek için her yol deneniyor, ancak çırpınışlar boÅŸa dolar operasyonu da ellerinde patlayacak.

DOÇ. DR. FAZIL KIRKBİR: BİRİLERİ FİYATI ŞİŞİRİYOR

Karadeniz Teknik Üniversitesi Öğretim Üyesi Doç. Dr. Fazıl Kırkbir: Tüm iktisat kanunları, dolar mevzu bahis olunca nedense işlemiyor. Dolardaki çıkış çok karmaşık. Rusya cezalandırılmaya çalışılıyor. Ama eğer Putine yani Rusyaya olan baskı biraz daha devam ederse intikamını çok kötü alabilir. İlişkileri iyi olan Çinin Merkez Bankası rezervlerini dolardan Euroya dönüştürme sinyali vermesi bile doların tepe taklak olmasına sebep olabilir. Tabii bu açıklamayı yapmadan önce elindeki dolarların büyük kısmını elden çıkarmış ya da risk swapı yaptırmış olmalılar. Belki de öyle bir şey var ve sırf yüksek fiyattan ellerindeki doları elden çıkarmak için şişiriyorlar. Benim tavsiyem; siz siz olun bu oyuna gelmeyin. Elinizdeki dolarlar çok kötü patlayabilir. Benden uyarması.





E-Posta ile Yolla
Sayfayı Yazdır
Sosyal Paylaşım
Google
Blogger
Tumbir
Etiketler :
Ä°sim Soyisim :
E-Mail :
UYARI : Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. Ayrıca suç teşkil edecek hakaret içerikli yorumlar hakkında muhatapları tarafından dava açılabilmektedir.
Uyarı
Güvenlik kodu :
Bu habere ilk yorumu siz yapın.
DÄ°ÄžER HABERLER
Foother
SOSYAL MEDYA
Facebook Twitter RSS Sitemap
"Fatih Aktüel | https://www.fatihaktuel.com/"   Tum Hakları Saklıdır. © 2023 - 2024