Fatih haber,Haber fatih,Fatih Yaşam,Fatih aktuel ,Haber

Fatih Aktüel

Video Galeri
Foto Galeri
Web Mobil
Bu haber 2403 kez okundu. | Ekonomi Haberleri
Haberin Tarihi :   26 Nisan 2015 - 06:27

Dünyanın gönlüne giden yol, Türklerden sorulur

Büyüt
Küçült
Dünyanın gönlüne giden yol, Türklerden
Ekonomi Haberleri › Dünyanın gönlüne giden yol, Türklerden sorulur haberi

Baklavadan dönere, çiğköfteden iskender ve simide kadar Türk mutfağının eşsiz lezzetleri dünyada marka haline geldi. Türk müteşebbisleri zincir restoranlar ile ABDden Çine kadar dünyanın her noktasında yabancıların midesini feth etmeyi başardı.

Kaan Zenginli

Türkiyenin son 12 yılda gösterdiği ekonomik başarılar neticesinde hızla büyüyen Türk müteşebbisleri dünyanın her yerinde iş yapar oldu. Özellikle Türk restoran zincirleri dünyada büyük ilgi görür hale geldi. Bugün yalnızca zincir restoran ve yeme-içme sektöründe faaliyet gösteren 50ye yakın Türk markası ABDden Çine kadar dünyanın her noktasına yayılmış durumda. Bu markalar 500e yakın şube ağları ile binlerce kişiye de istihdam sağlıyor. Zincir halde olmayan Türk restoranlarının sayısı ise yüz binleri buluyor. Baklavadan dönere, Türk simidinden çiğköfteye, iskenderden köfteye kadar Türk mutfağını ticarileştiren girişimciler yurt dışında büyük başarılara imza atıyorlar.

 

Simit Sarayı Londra ve New Yorkta büyüyor

14 ülkede 300e yakın mağazası bulunan Simit Sarayı 10 bine yakın kişiye istihdam sağlıyor. Aralarında ABD, İngiltere, Almanya, Belçika, Hollanda, Mısır, Suudi Arabistan, Kuveyt ve Kıbrısın bulunduğu ülkelerde 40 yurt dışı mağazası var.  Simit Sarayının Avrupa ve Ortadoğuda büyümek. Marka, 2015 sonuna kadar İngilterede toplamda 10 mağaza, New Yorkta da yıl sonuna kadar beş mağaza açmayı hedefliyor. Simit 2017 yıl sonuna kadar Suudi Arabistan, Mısır, Katar, Bahreyn, Birleşik Arap Emirlikleri, Umman, Ürdün, Irak, Dubai dâhil olmak üzere 125 mağaza açmayı hedefliyor. Markanın toplam yatırımı ise 100 milyon doları bulacak.

Tatlıses Çiğköfteyi Hollandalıya yediriyor

Tatlıses Gıdanın Avrupada Almanya ve Hollanda olmak üzere 2 master  franchiseı bulunuyor. Hollandada Amsterdam, Roterdam ve Eindhoven olmak üzere 3 şube, Almanyada Duisburg, Köln, Memmingen, Dusseldorf olmak üzere 4 şube, toplamda 7 şubesi bulunuyor. 2015 sonuna kadar Hollanda 10, Almanya 10 olmak üzere toplam 20 şube hedefleniyor.

Azeriye KasapDöner

İstanbul, Ankara ve Bodrumda 28 restoranı bulunan ve ilk yurt dışı şubesini Lefkoşada açan KasapDöner, her gün yaklaşık 10 bine yakın misafir ağırlıyor. Yurt dışında büyüme atağını Bakü ile sürdüren #, uzun vadede çevre ülkelerde de büyüme planlıyor.

Bursa Kebap Ortadoğuda

Bursa Kebap Evinin ilk yurt dışı yatırımı Almanyanın Saarland Saarbrücken kentinde oldu. Marka Köln, Düsseldorf, Hamburg, Sttutgart, Münih ve Berlin de şubeler açarak Almanyada toplam 7 ilde hizmet vermeyi hedefliyor. Ayrıca 2015 yılı hedefleri Fransa, Hollanda, Belçika, İsviçre, Avusturya ve Lüksemburg, Dubai, Katar, Kuveyt ve Arabistanda şube açmak istiyor.

Tarihi köfte ABD yolcusu

Yurt dışında ilk şubesini Baküye açan Sultanahmet Köftecisi, Arabistanda Mekke, Medine ve Ciddede, BAEde Abu Dabi ve Dubaide, Katarda ise Dohada şube açmayı planlıyor.  Markanın ayrıca, Bahreyn (Manama), Kuveyt,  Irak (Erbil), Umman, Lübnan, Mısır ve Ürdünde şube açma planları var. Sultanahmet Köftecisi ayrıca Amerika ve İngilterede de yer bakıyor.

Dönerde hedef Almanya       

Baydönerin yurt dışında 3 adet mağazası var. 2si Kuzey Irakta, 1 adet de Azerbeycanda (Baküde) mağazamız bulunuyor. Bundan sonraki hedef ise Almanya pazarı. Yalnız Almanya için 5 sene içinde 10 milyon dolarlık bir yatırım planlanıyor. Bay Döner ayrıca Almanyanın ardından Amerikada da şubeleşmek istiyor.

Rusyada tatlı büyüyecek

İlk yurt dışı mağazasını 2012 yılında Abu Dhabide açan Bolulu Hasan Ustanın şuan Abu Dhabi, Dubai, KKTC, Bahreyn ve Katar olmak üzere 5 yurt dışı şubesi bulunuyor. Suudi Arabistan, Azerbaycan ve Kazakistan ile bayilik konusundaki görüşmeler devam ediyor. Malezya, Singapur, Kuveyt, Rusya, Umman, Lübnan gibi ülkelerde de büyümeyi planlanıyor.  Markanın bu yıl ki ciro hedefi 130 milyon lira.

Güllüoğlu da baklavayı Balkanlara yedirecek

Faruk Güllüoğlunun ise Azerbaycanda 2, Estonyada 1 ve Kıbrısta 1 olmak üzere yurt dışında 4 mağazası bulunuyor. Marka Kıbrısta Girne, Lefkoşe ve Magosada bölgeleri olmak üzere 6 şubeye ulaşmayı hedefliyor. Hedef Balkanlarda 5 yılda 8 mağaza açmak. Ayrıca Kuveyt, Katar, Suudi Arabistan gibi ülkelerden mağaza açma konusunda yoğun talep geliyor.

Nusr-Et Dubaide

İş Adamı Ferit Şahenk ile ortak olduktan sonra global bir marka haline gelmeyi hedefleyen Nusr-Et Dubaide ilk restoranının Dubaide dünyaca ünlü ‘Four Seasons Resort Dubai at Jumeirah Beachte açtı. Marka Amerika ve İngilterede şubeleşmeyi hedefliyor.

Çine çiğköfte çıkarması

Almanyada 8, Avusturyada 2, Azerbaycanda 1, İsviçrede 1, Fransada 3, Hollandada 2 ve Belçikada 1 olmak üzere yurt dışında toplam 18 ülkede hizmet veren Komagene Avrupada 100 şubeye ulaşmayı hedefliyor.  Markanın ayrıca 2si Şangayda olmak üzere Çinde 3 şubesi bulunuyor. 

Şeyhlere iskender götürdü

HD İskender, geçen yıl Suudi Arabistanın en zengin 5 ailesinden birinin sahibi olduğu Saudi Economic Development Company ile anlaşarak ülkedeki ilk şubesini açtı. HD İskender Arabistanda 25 şubeye ulaşmayı hedefliyor. Çevre ülkelerle birlikte restoran hedefi 50yi buluyor.

 





E-Posta ile Yolla
Sayfayı Yazdır
Sosyal Paylaşım
Google
Blogger
Tumbir
Etiketler :
İsim Soyisim :
E-Mail :
UYARI : Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. Ayrıca suç teşkil edecek hakaret içerikli yorumlar hakkında muhatapları tarafından dava açılabilmektedir.
Uyarı
Güvenlik kodu :
Bu habere ilk yorumu siz yapın.
DİĞER HABERLER
Foother
SOSYAL MEDYA
Facebook Twitter RSS Sitemap
"Fatih Aktüel | https://www.fatihaktuel.com/"   Tum Hakları Saklıdır. © 2023 - 2024