Fatih haber,Haber fatih,Fatih Yaşam,Fatih aktuel ,Haber

Fatih Aktüel

Video Galeri
Foto Galeri
Web Mobil
Bu haber 2293 kez okundu. | Ekonomi Haberleri
Haberin Tarihi :   25 Mart 2015 - 06:23

Dünya liderleri entelektüel kapitalizmi tartışacak

Büyüt
Küçült
Dünya liderleri entelektüel kapitalizmi

Marmara Grubu Vakfı tarafından düzenlenen Avrasya Ekonomi Zirvesi 7-9 Nisanda İstanbulda yapılacak. 40 ülkeden siyasinin katılacağı zirvenin konusu ise entelektüel kapitalizm olacak.

Marmara Grubu Vakfı (MGV) tarafından düzenlenen Avrasya Ekonomi Zirvesinin 18incisi bu yıl 7-9 Nisan tarihleri arasında İstanbul WOW Otelde düzenlenecek. İstanbul Hazırgiyim ve Konfeksiyon İhracatçıları Birliğinin (İHKİB) desteğiyle gerçekleşecek zirvenin konusu bu yıl ‘Entelektüel Kapitalizm ve Bağlantı Ekonomisi olacak. Zirvenin gala gecesinde ise moda tasarımcısı Nejla Güvenç bir defile gerçekleştirecek. İHKİB Başkanı Hikmet Tanrıverdi ve moda tasarımcısı Nejla Güvenç ile birlikte zirve hakkında bilgi vermek üzere dün bir basın toplantısı yapan Marmara Grubu Vakfı (MGV) Başkanı Akkan Suver zirvenin Balkanlarda, Kafkaslarda, Orta Asyada olduğu kadar Avrupada ve Uzak Doğuda da kabul gören bir etkinlik haline geldiğini söyledi.

Suver, zirveye 40 ülkeden cumhurbaşkanı, başbakan, başbakan yardımcıları, bakanlar, din adamları ve devlet adamlarının yanı sıra Türkiyeden de TBMM Başkanı Cemil Çiçek ile Sağlık Bakanı Mehmet Müezzinoğlunun katılacağını kaydetti.

 

 

Marmara Grubu Vakfı Başkanı Akkan Suver (soldan) tasarımcı Nejla Güvenç ve İHKİB Başkanı Hikmet Tanrıverdi, Avrusya Ekonomi Zirvesi hakkında bilgi verdi. Toplantıda verilen bilgiye göre zirvenin açılış galasının defilesini bu yıl Nejla Güvenç hazırlayacak.

Ticari kapitalizm bitiyor

Suverin verdiği bilgiye göre zirvenin ana başlığı ‘entelektüel kapitalizm olacak. Çünkü gelecek 20 yıla ilişkin öngörülerde bilimsel ve teknolojik gelişmeler sayesinde ticari kapitalizmin sonu gelecek. Entellektüel sermayeye dayalı ‘mükemmel kapitalizm sayesinde tüketici kazançlı çıkacak. Entelektüel kapitalizmi doğru kavrayan ve hayal kuran ulusların da kazançlı çıkması bekleniyor. Suver, bu yıl zirvede enerji için de özel bir oturum düzenlenecek. Suver bu konuda da şunları söyledi: “Avrasya Ekonomi Zirveleri olarak, Türkiye ile Azerbaycan arasında gerçekleşen TANAP projesine büyük önem veriyoruz. TANAP projesine yalnız bir ekonomi ve enerji projesi olarak bakmıyor, bundan dolayı da zirvemizde enerji oturumunda konuyu tartışmaya açıyoruz. 18. Avrasya Ekonomi Zirvesinde ekonominin, enerjinin, bilişim teknolojisinin yanı sıra yaşamakta olduğumuz tahammülsüzlük karmaşasını, insanlık haysiyetiyle bağdaşmayan ve din adı kullanılarak yapılan terörizmi gündeme getireceğiz.”

İHKİB Başkanı Hikmet Tanrıverdi ise konuşmasında, 18 yıldır düzenlenen zirvenin Türkiyenin dış dünya ile en önemli buluşma noktalarından biri olduğunu vurgulayarak, hazır giyim sektörünün de ülke ekonomisi açısından benzer bir misyon üstlendiğine dikkat çekti. Konuşmasında sektörün son günlerde ‘hayali ihracat ile birlikte anılmasını eleştiren İHKİB Başkanı Hikmet Tanrıverdi, sektöre yönelik olumsuz haberlerin üzücü olduğunu belirterek, “Hazırgiyimci dahi olmayan, haksız kazancı kendine helal gören insanlar ile bugüne kadar namusuyla çalışmış ihracatçıyı aynı kefede değerlendirmek zorumuza gidiyor” dedi.

 





E-Posta ile Yolla
Sayfayı Yazdır
Sosyal Paylaşım
Google
Blogger
Tumbir
Etiketler :
İsim Soyisim :
E-Mail :
UYARI : Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. Ayrıca suç teşkil edecek hakaret içerikli yorumlar hakkında muhatapları tarafından dava açılabilmektedir.
Uyarı
Güvenlik kodu :
Bu habere ilk yorumu siz yapın.
DİĞER HABERLER
Foother
SOSYAL MEDYA
Facebook Twitter RSS Sitemap
"Fatih Aktüel | https://www.fatihaktuel.com/"   Tum Hakları Saklıdır. © 2023 - 2024