Fatih haber,Haber fatih,Fatih Yaşam,Fatih aktuel ,Haber

Fatih Aktüel

Video Galeri
Foto Galeri
Web Mobil
Bu haber 2120 kez okundu. | Ekonomi Haberleri
Haberin Tarihi :   24 Mayıs 2015 - 06:17

Dünya KOBİlerin geleceği İstanbuldan belirlenecek

Büyüt
Küçült
Dünya KOBİlerin geleceği İstanbuldan
Ekonomi Haberleri › Dünya KOBİlerin geleceği İstanbuldan belirlenecek haberi KOBİleri büyük şirketlerle buluşturacak, küresel ölçekte seslerini duyurmasını sağlayacak Dünya KOBİ Forumu Vakfının merkezi İstanbulda açıldı.
Merve Dikbaş

Kobilerle büyük şirketleri buluşturacak küresel adım İstanbulda atıldı. KOBİlerin küresel ölçekte sesinin daha gür çıkmasını sağlayacak ve küresel çapta sorunlarının takibini yapacak Dünya KOBİ Forumu Vakfının merkezi İstanbulda açıldı. Açılışa Başbakan Yardımcısı Ali Babacan, TOBB ve B20 Türkiye Başkanı, ICC Yönetim Kurulu Üyesi M. Rifat Hisarcıklıoğlu ile ICC Genel Sekreteri John Danilovich başta olmak üzere Dünya Bankası, OECD ve iş dünyasından temsilciler katıldı. Başbakan Yardımcısı Ali Babacan, Dünya KOBİ Forumunun sadece G20 bünyesinde değil, bütün uluslararası platformlarda KOBİlerin sesini duyuracak bir yapı olduğunu söyledi. Dünya ekonomisinin sadece büyük şirketlerden ibaret olmadığını belirten Ali Babacan, bugün teknolojideki en büyük firmaların 10-15 sene önce küçük KOBİler olarak yola çıktığını hatırlatarak, tohumların sağlam ekilmesi ve iyi bakılması halinde başarının geleceğini anlattı.

‘Her türlü desteği vereceğiz

Dünyada KOBİlerin daha iyi temsil edilmesi için bu yapıyı kurmaya karar verdiklerinden söz eden Babacan, Dünya Bankası, OECD ve ICC gibi kurumların desteklerini de çok önemsediklerini ifade etti. Hükümet olarak bu oluşuma her türlü desteği vereceklerini açıklayan Başbakan Yardımcısı Babacan, Dünya KOBİ Forumunun bundan sonra, amacı ile ilgili her türlü platformda sandalye kazanması gerektiğini belirtti. Babacan “Kadın girişimcilere mutlaka özel bir ilgi gerekir. En ileri ekonomilerde bile özel ilgi ve desteğe ihtiyaç var. Dünya KOBİ Forumunun bu konuya ayrı önem vermesini istiyorum” dedi.

Türkiyenin başkanlığını hafızılarda tutacak

TOBB ve B20 Türkiye Başkanı, ICC Yönetim Kurulu Üyesi M. Rifat Hisarcıklıoğlu, açılışta yaptığı konuşmasında, Dünya KOBİ Forumunun KOBİlerin küresel çapta gücünü artırmak için üstleneceği misyona ilişkin bilgi verdi. Vakfın, küresel ölçekte münhasıran KOBİlerin meselelerinin takipçisi olacağını belirten Hisarcıklıoğlu “Bu oluşumu KOBİlerin modern işletme tekniklerine ve teknolojiye erişimini kolaylaştıracak başarılı bir kuruma dönüştürmemiz gerekiyor. Bunu bir inşa süreci gibi düşünürsek, temelden başlayarak tuğla tuğla bu kurumu inşa edeceğiz. Temeli sağlam tutacağız ki Türkiyenin G20 ve B20 dönem başkanlıklarını 10 yıllarca hafızalarda tutacak başarılı bir kurum ortaya çıksın” diye konuştu. ICC Genel Sekreteri John Danilovich da konuşmasında KOBİlerin güçlü bir sese ihtiyacı olduğuna işeret ederek, KOBİlerin Türkiyenin başarı hikayesinde en önemli parçalarından birisi olduğunu söyledi.

 





E-Posta ile Yolla
Sayfayı Yazdır
Sosyal Paylaşım
Google
Blogger
Tumbir
Etiketler :
İsim Soyisim :
E-Mail :
UYARI : Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. Ayrıca suç teşkil edecek hakaret içerikli yorumlar hakkında muhatapları tarafından dava açılabilmektedir.
Uyarı
Güvenlik kodu :
Bu habere ilk yorumu siz yapın.
DİĞER HABERLER
Foother
SOSYAL MEDYA
Facebook Twitter RSS Sitemap
"Fatih Aktüel | https://www.fatihaktuel.com/"   Tum Hakları Saklıdır. © 2023 - 2024