Fatih haber,Haber fatih,Fatih Yaşam,Fatih aktuel ,Haber

Fatih Aktüel

Video Galeri
Foto Galeri
Web Mobil
Bu haber 2062 kez okundu. | Ekonomi Haberleri
Haberin Tarihi :   11 Nisan 2015 - 11:55

Dolar/TL 2,6416yı gördü

Büyüt
Küçült
Dolar/TL 2,6416yı

Küresel piyasalarda dolara olan talebin artmasıyla hafta başından bu yana yükselişini sürdüren dolar/TL 2,6416yı gördü. Geçen hafta ABD tarım dışı istihdam verisinin beklentilerin çok altında gelmesiyle 2,5565e kadar gerileyen ve bu haftaya 2,5679dan başlayan dolar/TL, hafta boyunca 2,5565 - 2,6416 bandında hareket etti.

ABD Merkez Bankası (Fed) tutanaklarında faiz artışının haziran ayında yapılabileceği ihtimalinin ortadan kalkmamasıyla dolar, gelişmekte olan ülke para birimlerine karşı değer kazancını sürdürüyor. Bu haftaya 96,74ten başlayan dolar endeksi hafta boyunca yükseliş trendini devam ettirerek en yüksek 99,69u gördü. Bugün bankalararası piyasada güne 2,62 seviyesinden başlayan ve en yüksek 2,6416yı gören dolar/TL şu dakikalarda 2,6345ten işlem görürken, güne 2,7931den başlayan avro/TL ise 2,7885ten alıcı buluyor.

Analistler, doların diğer para birimlerine karşı değer kazancının devam etmesi durumunda TLnin de bundan etkileneceğini, ABDde açıklanacak verilerin de dolar/TL de aşağı ya da yukarı yönlü hareketlere neden olabileceğini ifade ediyor. - Dolardaki global bazda değerlenme pariteyi yukarı taşıyor ALB Menkul Değerler Forex Analisti Enver Erkan, dolarda Fed tutanakları sonrasında yeniden oluşan değerlenme eğiliminin yansımalarının dolar/TLde de olduğunu belirtti.

Mart ayı Fed toplantısından sonraki süreçte dolar endeksinin mola verdiğini ve mart ayı tarım dışı istihdam verisinin 126 bin ile beklentilerin oldukça altında kalması neticesinde dolar/TLdeki hareketlerin 2,55-2,54 bandına doğru olduğunu ifade eden Erkan, Geniş resimde dolar/TL dalgalanma aralığı 2,55-2,65 olarak görünüyor. Dolar/TL 2,55 seviyesini gördükten sonra kademeli olarak yükselmeye başladı. Fed tutanaklarının haziran faiz artışı ihtimalini masada bırakması sonrasında ise yukarı hareketine ivme kazandırdı dedi.

Gelişmekte olan ülke kur sepetine bakıldığında TL açısından bir negatif ayrışma görülmediğine dikkati çeken Erkan, şunları kaydetti: Bu sepete dahil olan para birimlerinin tamamı dolar karşısında değer kaybediyor. Dolar endeksi ise 95 seviyelerinden aldığı güçle beraber 99-100 seviyelerini zorluyor. Dolardaki global bazda değerlenme bu kapsamda pariteyi yukarı taşıyor. Kredi derecelendirme kuruluşu Moodysin raporunun içeriği de iç piyasada stres oluşturuyor. Dolar/TLde 2,6320 seviyesi üzerinde kalıcılık sağlanması halinde kısa vadede 2,6480 zirvesi mümkündür.

AA





E-Posta ile Yolla
Sayfayı Yazdır
Sosyal Paylaşım
Google
Blogger
Tumbir
Etiketler :
İsim Soyisim :
E-Mail :
UYARI : Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. Ayrıca suç teşkil edecek hakaret içerikli yorumlar hakkında muhatapları tarafından dava açılabilmektedir.
Uyarı
Güvenlik kodu :
Bu habere ilk yorumu siz yapın.
DİĞER HABERLER
Foother
SOSYAL MEDYA
Facebook Twitter RSS Sitemap
"Fatih Aktüel | https://www.fatihaktuel.com/"   Tum Hakları Saklıdır. © 2023 - 2024