Fatih haber,Haber fatih,Fatih Yaşam,Fatih aktuel ,Haber

Fatih Aktüel

Video Galeri
Foto Galeri
Web Mobil
Bu haber 2141 kez okundu. | Ekonomi Haberleri
Haberin Tarihi :   21 Haziran 2015 - 00:41

Doktoralı çalıştıran işyerine hibe desteği

Büyüt
Küçült
Doktoralı çalıştıran işyerine hibe
Ekonomi Haberleri › Doktoralı çalıştıran işyerine hibe desteği haberi TÜBİTAKTAN işyerlerine Ar-Ge desteği geldi. TÜBİTAKın başlattığı çalışma kapsamında firmalar Ar-Ge alanında çalıştıracağı personelin lisans mezunu yerine doktora mezunu tercih ettiği takdirde 24 ay boyunca her ay 2 bin TL hibe desteği alacak.
Ahmet Fatih Erturan

Böylece firmaların Ar-Ge alanında daha hızlı bir şekilde yol alması sağlanmış olurken buna bağlı olarak da ekonomi bir anlamda olumlu yönde artış ivme kazanmış olacak.

2 bin lirası TÜBİTAKtan

TÜBİTAKın başlattığı proje kapsamında firmalara sağlanacak destek ile kariyerinin başlangıç seviyesindeki doktoralı araştırmacıların özel sektörde istihdamının artırılması amaçlanıyor. Böylece hem doktoralı personel alınması teşvik edilirken hem de üniversitelerde öğrencilerin eğitimini lisans düzeyinde bırakmak yerine doktora yapması ve Ar-Ge alanında uzmanların çalışması teşvik edilecek. İş dünyasında yeni bir sayfa açacak olan doktoralı personel çalıştırma projesi Türkiyenin geleceğine yönelik önemli bir adım olarak görülüyor. Firmaların TÜBİTAKa başvurduktan sonra özellikle Ar-Ge alanında çalıştırmaları için doktoralı personel istihdam etmesi gerekiyor. Büyük işletmelerde üç küçük işletmelerde ise bir kişinin istihdam edilmesi şartı var. Doktoralı personel istihdam edildikten sonra TÜBİTAK her personel için 2 bin TL personelin maaşına katkı sağlayacak. Örneğin işletmeci yeni personel ile yaptığı anlaşmada 3 bin TLye anlaştı ise bu kişinin maaşına 2 bin TL de TÜBİTAK verecek ve toplam bu kişinin maaşı 5 bin TL olacak. Böylece firma Ar-Ge alanında çalıştırdığı düşük maaşlı lisans mezunu personel yerine doktoralı personel çalıştırarak ulaşmak istediği hedefe daha hızlı varması sağlanacak.

TOPLAM 48 BİN TLLİK HİBE

TÜBİTAK bu parayı 24 ay yani 2 yıl boyunca personel başına toplam 48 bin TL hibe desteği vermiş olacak. Ayrıca personel 6 ayda bir şirkette yaptığı işleri TÜBİTAKa rapor edecek. 2 yıllık rapor sonunda firmanın istediği seviyeye ulaşamayan personeli firma isterse sözleşmesini iptal edebilecek.

 





E-Posta ile Yolla
Sayfayı Yazdır
Sosyal Paylaşım
Google
Blogger
Tumbir
Etiketler :
İsim Soyisim :
E-Mail :
UYARI : Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. Ayrıca suç teşkil edecek hakaret içerikli yorumlar hakkında muhatapları tarafından dava açılabilmektedir.
Uyarı
Güvenlik kodu :
Bu habere ilk yorumu siz yapın.
DİĞER HABERLER
Foother
SOSYAL MEDYA
Facebook Twitter RSS Sitemap
"Fatih Aktüel | https://www.fatihaktuel.com/"   Tum Hakları Saklıdır. © 2023 - 2024