Fatih haber,Haber fatih,Fatih Yaşam,Fatih aktuel ,Haber

Fatih Aktüel

Video Galeri
Foto Galeri
Web Mobil
Bu haber 2314 kez okundu. | Ekonomi Haberleri
Haberin Tarihi :   09 Mayıs 2015 - 05:36

Cumhurbaşkanı Erdoğan: Sadece ucuz mazotla tarım politikası olmaz

Büyüt
Küçült
Cumhurbaşkanı Erdoğan: Sadece ucuz mazotla tarım politikası
Ekonomi Haberleri › Cumhurbaşkanı Erdoğan: Sadece ucuz mazotla tarım politikası olmaz haberi

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, 2003 yılından itibaren zaten çiftçiye mazot desteği verildiğini belirterek Ülkede çiftçinin meselelerini sadece ucuz mazot parantezine hapsederek bir tarım politikası oluşturulamaz dedi.

Türkiyenin gelecek hedefleri içinde tarım ve çiftçinin çok önemli bir yeri olduğunu vurgulayan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan “Ülkede çiftçinin meselelerini sadece ucuz mazot parantezine hapsederek bir tarım politikası oluşturulamaz” dedi. Cumhurbaşkanı Erdoğan, Türkiye Ziraat Odaları Birliği 26. Genel Kurulunda yaptığı konuşmada, yarım asırdan fazla Türkiyenin tarımına, üreticisine hizmet veren TZOBun genel kurulunun hayırlı olmasını diledi. TZOBta görev almış herkese ve 81 vilayette alın terleri, emeği, yürekleriyle çalışan tüm çiftçilere şükranlarını sunan Erdoğan “Soframızdaki ekmekte, tenceremizdeki yemekte, kilerimizdeki tüm gıdalarda emeği olan üreticilerimizin 14 Mayıs Dünya Çiftçiler Gününü şimdiden kutluyorum” dedi.

Çiftçiye 52 ayrı destek

Erdoğan, 2023 yılında tarımsal milli geliri 150 milyar dolara, ihracatı da 40 milyar dolara çıkarmayı hedeflediklerini vurgulayarak, şöyle devam etti: “Türkiyenin gelecek hedefleri içinde tarımın, çiftçimizin çok önemli bir yeri var” dedi. Cumhurbaşkanı Erdoğan “Ülkede çiftçinin meselelerini sadece ucuz mazot parantezine hapsederek bir tarım politikası oluşturulamaz” diyerek, 2003 yılından itibaren zaten çiftçiye mazot desteği verildiğini, bunun yanında 52 ayrı destek uygulamasının da hayata geçirildiğini anlattı. Prim desteği sağlanan ürün sayısının 4ten 17ye çıkarıldığına dikkati çeken Erdoğan “Ülkemizde 12 yılda üreticilerimize verilen nakit hibe desteği nedir biliyor musunuz? Tam 70 milyar lira, eski rakamla 70 katrilyon lira. Böyle tarımsal üretimde Avrupa lideri kendi kendine olunmuyor, bu tür destekler var. Bunun bir politikası var, buna göre destekleri var” diye konuştu.

Erdoğan, tarım arazilerinin toplulaştırılması başta olmak üzere çiftçinin üretim gücünü artırmaya yönelik çok sayıda düzenleme yaptıklarını kaydetti. Erdoğan, “Geçtiğimiz 12 yılda, ondan önceki 40 yılda yapılanın tam 10 katı arazinin toplulaştırılması yapıldı. Yani birileri sadece sözünü etmiştir, geçtiğimiz 12 yılda ise bir fiil iş yapılmıştır” dedi. Arazi toplulaştırması yoluyla 12 yılda 45 milyon dönüm araziyi ekonomik bakımdan verimli hale getirdiklerini söyleyen Cumhurbaşkanı Erdoğan, hedefin 2023 yılına kadar 140 milyon dönüm arazide toplulaştırma işlemini tamamlamak olduğunu ifade etti.

Yerli tohum milli mesele

Tohum meselesini de milli bir dava haline getirdiklerini vurgulayan Erdoğan, “Biz, yerli tohum üretimini adeta yerli tank, yerli uçak üretimi kadar önemli görüyoruz. Bu çerçevede yürütülen çalışmalar sonucu ülkemizin yıllık tohum üretimi 145 bin tondan, 776 bin tona çıktı ama bunu da yeterli bulmuyoruz. Bu alanda kendi ihtiyaçlarımızın tamamını karşılamakla kalmamalı, dünyanın da en önemli üreticisi haline gelmeliyiz” dedi.

 





E-Posta ile Yolla
Sayfayı Yazdır
Sosyal Paylaşım
Google
Blogger
Tumbir
Etiketler :
İsim Soyisim :
E-Mail :
UYARI : Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. Ayrıca suç teşkil edecek hakaret içerikli yorumlar hakkında muhatapları tarafından dava açılabilmektedir.
Uyarı
Güvenlik kodu :
Bu habere ilk yorumu siz yapın.
DİĞER HABERLER
Foother
SOSYAL MEDYA
Facebook Twitter RSS Sitemap
"Fatih Aktüel | https://www.fatihaktuel.com/"   Tum Hakları Saklıdır. © 2023 - 2024