Fatih haber,Haber fatih,Fatih Yaşam,Fatih aktuel ,Haber

Fatih Aktüel

Video Galeri
Foto Galeri
Web Mobil
Bu haber 3214 kez okundu. | Ekonomi Haberleri
Haberin Tarihi :   17 Şubat 2015 - 11:42

Cumhurbaşkanı Erdoğan: Mevlana pergeli ilham verdi gidilmemiş ülke kalmayacak

Büyüt
Küçült
Cumhurbaşkanı Erdoğan: Mevlana pergeli ilham verdi gidilmemiş ülke
E

Cumhurbaşkanı Erdoğan dünya ikincisi olan müteahhitlere Mevlananın pergel benzetmesiyle seslendi. Yaptığı son geziye dikkat çekerek müteahhitleri dünyaya taşımaya devam edeceğini anlatan Erdoğan Gidilmemiş ülke kalmayacak dedi.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, uluslararası inşaat sektörü dergisi ENR tarafından açıklanan ‘Dünyanın En Büyük 250 Uluslararası Müteahhidi listesinde yer alan 42 firmaya ödül verdi. Ekonomi Bakanlığı ve Türkiye Müteahhitler Birliği işbirliğiyle düzenlenen törende bir konuşma yapan Cumhurbaşkanı Erdoğan, dünya ikincisi olan Türk müteahhitlere Mevlananın pergel benzetmesiyle seslendi. Yaptığı son geziye dikkat çekerek müteahhitleri dünyaya taşımaya devam edeceğini anlatan Erdoğan “Dünyada gidilmemiş ülke, el atılmamış iş bırakmayacağız” dedi.

 

Türk firmasını başarılarından dolayı tebrik eden Erdoğan “Ülkemize bu gururu, bu mutluluğu yaşatan sizlerin başarısı, büyümesi için var gücümüzle çalıştık, çalışmaya devam ediyoruz. Hamdolsun bu emekler, gayretler, çabalar boşa gitmiyor. Bu ödül törenine en son 2010 yılında katılmıştım. O zaman ödül alan firma sayımız 33tü, şimdi bu sayı 42ye çıktı” dedi. Erdoğan “Sizler de duyuyorsunuzdur, bazen bize soruyorlar, daha doğrusu sataşıyorlar, sizin Ortadoğuda, Afrikada, Güney Amerikada, Güney Asyada ne işiniz var diyorlar. ‘Niçin oralara gidiyorsunuz, niçin oralarla ilgileniyorsunuz diyorlar. İşte son olarak Kolombiya, Küba ve Meksikayı kapsayan bir Güney Amerika ziyareti yaptık. Yine aynı serzenişler, aynı sataşmalar... Müteahhitler Birliği Başkanı Mithat Bey ve içimizde bulunan birçok arkadaşımız da bizimleydi. Biz sürekli oralarda olmasak, oralara gitmesek müteahhitlerimizin oradaki varlığını nasıl sağlarız, nasıl güçlendiririz. Bunu yapacağız ki bu ilişkiler neticesinde kapılar bize açılsın.”

El atılmamış iş bırakılmayacak

Cumhurbaşkanı Erdoğan “Gittiğimiz her yere işadamlarımızla birlikte gidiyoruz. Bazen iki uçakla gidiyoruz, bazen üç, bazen de tek” dedi. “Sizlerle beraber çalışmaya devam edeceğiz. Çünkü siz inşa için varsınız, siz ihya için varsınız ama bunlarda ne ihya var ne inşa var” diyen Erdoğan “Orta Asyaya, Orta Doğuya, Afrikaya, Güney Asyaya, Güney Amerikaya velhasıl dünyanın her yerinde gidilmemiş ülke, ele atılmamış iş bırakmayacağız” diye konuştu.

Yenigün: Yurtdışında ortaklıklar kuralım

TMB Başkanı Mithat Yenigün, Türk müteahhitlerinin dünyada geldikleri seviyeden gurur duyduklarını belirterek, “Tüm dünyada takip edilen bir listeye 42 firmayla damga vurmak övünç kaynağıdır. Pazar payımızı artırmak için yurtdışında ortaklıklar kurmaktır” diye konuştu.

Şantiyenize bekçi bile olamazlar

“Oturdukları yerden siyaset yapmaya, oturdukları yerden muhalefet yapmaya alışmış olanlar bizim tavrımızı yargılıyorlar” diyen Erdoğan, “Halbuki asıl eleştirilmesi gereken, asıl garip karşılanması gereken onların durumu. Proje desen proje yok, vizyon desen vizyon yok, hayal desen o bile yok, çalışma, gayret zaten hiç yok. O zaman bu millet sana niye ülkeyi temsil etsin, niye geleceğini emanet etsin. Sizlerin şantiyelerinize bekçi olarak dahi işe almayacağınız kişilere bu millet niye itibar etsin ki, etmiyor zaten” dedi.

Başkanlığı tartışalım

7 Haziran milletvekili genel seçimine işaret eden Erdoğan, “Ben diyorum ki Türkiye bu seçimde yeni Türkiyeyi, yeni başkanlık sistemini, yeni Anayasayı bir defa çok geniş anlamda tartışmalı” diye konuştu.

 

KOŞTURACAĞIZ TERLEYECEĞİZ

Kolombiya, Küba ve Meksikada müteahhitlikte müthiş bir potansiyel olduğunu belirten Erdoğan şunları söyledi: “Bunu bizzat o ülkelerin cumhurbaşkanları söylediler. Bazıları bizim turistik seyahat yaptığımızı iddia ediyor. Biz ülkemize nasıl bir fayda sağlarız onu konuşuyor. Bundan sonra da Mevlananın pergel benzetmesinden ilham alarak bir ayağımızı Türkiyeye sabitleyip, diğeri ile tüm dünyayı dolaşacağız. Müteahhitler dünya ikinciliğini oturarak mı elde etti.  Biz de elbette çalışacağız, koşturacağız, terleyeceğiz” dedi.

Yeni bir Kalkınma Bankası gündemde

Ekonomi Bakanlığı ve Türkiye Müteahhitler Birliğinin (TMB) işbirliğinde düzenlenen ödül törenine katılan Ekonomi Bakanı Nihat Zeybekci, törende yaptığı konuşmada yurt dışındaki müteahhitlik projelerinin finansmanı ile ilgili yeni bir Kalkınma Bankasının gündemde olduğunu açıkladı. Ekonomi Bakanı Zeybekci, sektöre bu zamana kadar verdikleri destekleri, miktarını ve kapsamını artırarak sürdürdüklerine işaret ederek şunları söyledi: “Yurtdışı müteahhitlik sektörünün konjonktürel sorunlarının dışında bazı genel sorunlarına da çözüm bulmamız gerekiyor. Bu sorunların başında yeni finansman mekanizmaları geliştirerek, yurt dışı projelere kaynak yaratılması ihtiyacı geliyor. Bu çerçevede yurtdışı projeleri finanse edecek yeni bir Kalkınma Bankası modelinin hayata geçirilmesi için gerekli çalışmaları başlatmamızın fayda sağlayacağı düşüncesindeyim. Bunu, saygıdeğer Cumhurbaşkanımıza birkaç defa arz ettiğimizde kendisi, bunu sonuna kadar destekleyeceğini beyan etti.”

 





E-Posta ile Yolla
Sayfayı Yazdır
Sosyal Paylaşım
Google
Blogger
Tumbir
Etiketler :
İsim Soyisim :
E-Mail :
UYARI : Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. Ayrıca suç teşkil edecek hakaret içerikli yorumlar hakkında muhatapları tarafından dava açılabilmektedir.
Uyarı
Güvenlik kodu :
Bu habere ilk yorumu siz yapın.
DİĞER HABERLER
Foother
SOSYAL MEDYA
Facebook Twitter RSS Sitemap
"Fatih Aktüel | https://www.fatihaktuel.com/"   Tum Hakları Saklıdır. © 2023 - 2024