Fatih haber,Haber fatih,Fatih Yaşam,Fatih aktuel ,Haber

Fatih Aktüel

Video Galeri
Foto Galeri
Web Mobil
Bu haber 2132 kez okundu. | Ekonomi Haberleri
Haberin Tarihi :   22 Haziran 2015 - 08:17

Cumhurbaşkanı Erdoğan: Bu ülkenin durma tahammülü yok

Büyüt
Küçült
Cumhurbaşkanı Erdoğan: Bu ülkenin durma tahammülü
Ekonomi Haberleri › Cumhurbaşkanı Erdoğan: Bu ülkenin durma tahammülü yok haberi

İhracatın şampiyonlarına ödüllerini Erdoğan verdi. Erdoğan törende yaptığı konuşmada büyüme ile istikrar arasındaki ilişkiye dikkat çekekerek Bu ülkenin değil gerilemeye, durmaya tahammülü yok dedi.

Türkiye İhracatçılar Meclisinin (TİM) mali genel kurulu dün yapıldı. İhracatın şampiyonlarının da ödüllendirildiği törene Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan da katıldı. 26 farklı sektörden en fazla ihracat yapan ilk 3 firmanın ödüllendirildiği törende konuşan Erdoğan Türkiyede siyasi istikrar ve büyüme oranları arasında güçlü bir ilişki olduğuna dikkat çekerek “Ülkemizde hangi lider milletin desteğini en güçlü şekilde elde etmişse, onun döneminde Türkiye sürekli büyüme oranın yakalamıştır. Rahmetli Menderes, rahmetin Özal, rahmetli Demirelin ilk dönemi aynı şekildeydi. Bu bakımdan tek parti iktidarlarının ülkemizde ayrı bir yeri vardır” dedi.

Erdooğan “Başbakanlık görevi üstlendiğim 12 yılı aşkın dönem bu bakımdan Türkiyede tarihi başarılara imza attığımız dönem oldu. Bugün ise küresel ekonomideki gelişmelerden, ülkemizdeki siyasi gelişmelerden kaynaklanan farklı bir duruma karşı karşıyayız. Her iki konuda da kısa sürede olumlu gelişmeler yaşanacağına ve yeniden arzu ettiğimiz ihracata ve büyüm performansına ulaşacağımıza inanıyorum.  Bu ülkenin değil gerilemeye durmaya dahi tahammülü yok. Etrafı ateş çemberi olan Türkiyenin hem kendinin bundan zarar görmemesi, hem de kardeşlerine yardım eli uzatması şart. Bunun için seçim sonrasının geçiş dönemini süratle tamamlayıp Türkiyenin yönünü yeniden geleceğe çevirmek zorundayız” şeklinde konuştu. Erdoğan ihracatçıların hiç bir engel karşısında duraksamadığını ve herhangi bir sorunda, vakit kaybetmeden yeni pazarlara yöneldiğini vurguladı. Erdoğan “Sizler, dağlar ne kadar yüksek olursa olsun, yanından geçen bir yol buldunuz. İnanıyorum ki, 2023 hedefinin amiral gemisi yine ihracatçılar olacak” dedi.

Güçlü hükümet lazım

Ekonomi Bakanı Nihat Zeybekci ise konuşmasında, Türkiyenin ihracata dayalı büyüme gerçekleştiremediği halde, milli bir büyüme gerçekleştirememiş olacağını söyledi. Bu bağlamda 2023 hedefi için ne gerekiyorsa yapılacağını ifade eden Zeybekci “Namerde değil, merde bile muhtaç olmayacak Türkiyenin yolu büyüme ve ihracattan geçiyor” dedi.

Türkiye İhracatçılar Meclisi (TİM) Başkanı Mehmet Büyükekşi ise “Ülkemizi uyum ve esenlik içinde geleceğe taşıyacak güçlü bir hükümete ihtiyacımız var. Önümüzdeki dönemde yönetime talip olacak iradenin makro-ekonomik kazanımları hassasiyetle koruyacağından eminiz” dedi.

Toplantıya, Başbakan Yardımcısı Numan Kurtulmuş, Enerji ve Tabi Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız, Çevre ve Şehircilik Bakanı İdris Güllüce, Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğu, İstanbul Valisi Vasip Şahin, AK Parti Grup Başkanvekili Nurettin Canikli, Ak Parti Milletvekili Berat Albayrak, MÜSİAD Başkanı Nail Olpak ile iş ve siyaset dünyasından bir çok isim katıldı.

Ali Koç ödül için dört kez sahneye çıktı

Türkiye İhracatçılar Meclisinin (TİM) düzenlediği İhracat Şampiyonları Ödül Töreninde bu yıl da gelenek bozulmadı. 2014 yılında en fazla ihracat yapan ilk 10un 4ü Koç Topluluğu şirketlerinden oluştu. Koç Holding Yönetim Kurulu Üyesi Ali Koç dünkü tören sırasında TÜPRAŞ, Ford, Arçelik ve Tofaş adına 4 kez sahneye çıktı ve ödül aldı. Ayrıca THY, ‘Pazara Erişim Özel Ödülü aldı. Törende mücevher sektöründeki ödül ise Volgan Gıda Dış Ticaret Limited Şirketi Yönetim Kurulu Başkanı Rıza Sarrafın oldu. Sarraf, ödülünü Başbakan Yardımcısı Numan Kurtulmuş, Ekonomi Bakanı Nihat Zeybekci ve TİM Başkanı Mehmet Büyükekşinin elinden aldı.





E-Posta ile Yolla
Sayfayı Yazdır
Sosyal Paylaşım
Google
Blogger
Tumbir
Etiketler :
İsim Soyisim :
E-Mail :
UYARI : Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. Ayrıca suç teşkil edecek hakaret içerikli yorumlar hakkında muhatapları tarafından dava açılabilmektedir.
Uyarı
Güvenlik kodu :
Bu habere ilk yorumu siz yapın.
DİĞER HABERLER
Foother
SOSYAL MEDYA
Facebook Twitter RSS Sitemap
"Fatih Aktüel | https://www.fatihaktuel.com/"   Tum Hakları Saklıdır. © 2023 - 2024