Fatih haber,Haber fatih,Fatih Yaşam,Fatih aktuel ,Haber

Fatih Aktüel

Video Galeri
Foto Galeri
Web Mobil
Bu haber 2834 kez okundu. | Ekonomi Haberleri
Haberin Tarihi :   05 Mayıs 2015 - 06:22

Çözüm süreci TOKiyi güçlendirdi

Büyüt
Küçült
Çözüm süreci TOKiyi
Ekonomi Haberleri › Çözüm süreci TOKiyi güçlendirdi haberi

Çözüm süreci, bölgede ekonomiye canlılık getirirken TOKİyi de güçlendirdi. TOKİ Başkanı Turan Çözüm süreci ile oluşan bahar havası Doğu ve Güneydoğu Anadoludaki devasa yatırımlara yansıyacak dedi.

Ekonomi Servisi

Çözüm süreci, ülkenin farklı bölgelerinde konut yapan Başbakanlık Toplu Konut İdaresinin (TOKİ), Güneydoğu Anadoluda etkin olmasına neden oluyor. Doğu ve Güneydoğu Anadoluda projeler hakkında bilgi veren TOKİ Başkanı M. Ergün Turan, insanların doğdukları yerde yaşamak isteyeceğini, bu potansiyele karşılık vermeye çalıştıklarını belirtti. Mardin, Diyarbakır ve Batmana giderek bölgedeki projeler hakkında konuşan Turan “Çözüm süreci ile oluşan bahar havası Doğu ve Güneydoğu Anadolu Bölgesindeki devasa yatırımlara yansıyacaktır. Yaşamı kolaylaştıkça inanıyorum ki insanlar büyük şehirlere göç etmeyecektir” diye konuştu.

Yöre mimarisine uygun konut

Türkiyenin farklı bölgelerine uygun mimariye göre konut yaptıklarını, TOKİnin bölgede projeleri olduğunu belirten Turan, Diyarbakırda stadyum inşaatının sürdüğünü, Bismil ilçesindeki hastane inşaatının ise tamamlanmak üzere olduğunu söyledi. TOKİ Başkanı Turan, Batmandaki stadyumun yanında kapalı yüzme havuzunun da yer alacağını kaydetti.  Turan “Batmanda inşası süren konutlardan alan vatandaşlarımız evin içine oturduktan sonra taksitleri ödemeye başlayacak. Bu sosyal devletin en önemli yansımasıdır” dedi.

SOSYAL DEVLET YANSIMASI

Başkan M. Ergün Turan, Anadoluda insanları kira öder gibi ucuz bir şekilde ev sahibi yapmanın en önemli görevleri olduğunun altını çizdi. TOKİ nin asli fonksiyonunun da konuta erişmekte zorlanan dar gelirli vatandaşları nitelikli konut sahibi yapmak olduğunu belirten TOKİ Başkanı Turan “650 bin vatandaşımız TOKİ konutlarında oturuyor. Son bir yılda yaptığımız konutlarda 2+1 dairelerde 6-8 bin lira arasında peşinat, 230 lira ile 480 lira arasındaki taksitlerle ev sahibi yapıyoruz. Batmanda vatandaşlarımız evin içine oturduktan sonra taksitleri ödemeye başlayacak. Bu sosyal devletin en önemli yansımasıdır. Bu gelişmiş birçok ülkede yapılabilecek bir gelişme değil ama hamdolsun ülkemiz bunu başarıyor” diye konuştu. Batmanda Emekliler Derneği ile yaptıkları projeyle bin 472 konut yaptıklarını anımsatan Turan “Emeklilerin bizden beklentisi var. Batmandaki bu proje Türkiyedeki diğer emeklilerimize de örnek olacak bir projedir” dedi.





E-Posta ile Yolla
Sayfayı Yazdır
Sosyal Paylaşım
Google
Blogger
Tumbir
Etiketler :
İsim Soyisim :
E-Mail :
UYARI : Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. Ayrıca suç teşkil edecek hakaret içerikli yorumlar hakkında muhatapları tarafından dava açılabilmektedir.
Uyarı
Güvenlik kodu :
Bu habere ilk yorumu siz yapın.
DİĞER HABERLER
Foother
SOSYAL MEDYA
Facebook Twitter RSS Sitemap
"Fatih Aktüel | https://www.fatihaktuel.com/"   Tum Hakları Saklıdır. © 2023 - 2024