Fatih haber,Haber fatih,Fatih Yaşam,Fatih aktuel ,Haber

Fatih Aktüel

Video Galeri
Foto Galeri
Web Mobil
Bu haber 2021 kez okundu. | Ekonomi Haberleri
Haberin Tarihi :   02 Nisan 2015 - 06:07

Çözüm milli geliri yüzde 1 artıracak

Büyüt
Küçült
Çözüm milli geliri yüzde 1
Ekonomi Haberleri › Çözüm milli geliri yüzde 1 artıracak haberi

Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, 10. Türk-Arap Ekonomi Forumunda yaptığı konuşmada, çözüm sürecinin başarılı bir şekilde nihayetlenmesi durumunda Türkiyenin gayrisafi milli hasılasının her yıl yüzde 1 artabileceğini ve bunun da bölgede etkisini göstereceğini söyledi.

Konuşmasında çözüm sürecine dikkat çeken Şimşek “Geçtiğimiz 30 sene zarfında neredeyse 40 bin kişi hayatını bundan dolayı kaybetti. Ekonomik olarak da bazı tahminlere göre 300 milyar TL, bazı tahminlere göre dolaylı etkiler de dahil edildiğinde 500 milyar TL kaybetmiştir. Önümüzdeki 30 yıl içinde biz artık milyar dolarlar hiç kaybetmek istemiyoruz” dedi.

Toplantıda konuşan Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) Başkanı Rifat Hisarcıklıoğlu, Arap coğrafyasıyla yapılan ticaretin artırılması gerektiğini belirterek, “Arap ülkeleri 870 milyar dolar ithalat yapıyor. Ama bunun ancak 34 milyar dolarını biz satıyoruz” dedi.

 





E-Posta ile Yolla
Sayfayı Yazdır
Sosyal Paylaşım
Google
Blogger
Tumbir
Etiketler :
İsim Soyisim :
E-Mail :
UYARI : Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. Ayrıca suç teşkil edecek hakaret içerikli yorumlar hakkında muhatapları tarafından dava açılabilmektedir.
Uyarı
Güvenlik kodu :
Bu habere ilk yorumu siz yapın.
DİĞER HABERLER
Foother
SOSYAL MEDYA
Facebook Twitter RSS Sitemap
"Fatih Aktüel | https://www.fatihaktuel.com/"   Tum Hakları Saklıdır. © 2023 - 2024