Fatih haber,Haber fatih,Fatih Yaşam,Fatih aktuel ,Haber

Fatih Aktüel

Video Galeri
Foto Galeri
Web Mobil
Bu haber 2482 kez okundu. | Ekonomi Haberleri
Haberin Tarihi :   31 Mart 2015 - 08:38

Coca-Cola İçecekten komşu coğrafyaya 1 milyar dolar yatırım

Büyüt
Küçült
Coca-Cola İçecekten komşu coğrafyaya 1 milyar dolar
Ekonomi Haberleri › Coca-Cola İçecekten komşu coğrafyaya 1 milyar dolar yatırım haberi

Türkiye dahil 10 ülkede faaliyet gösteren Coca-Cola İçecekin Yönetim Kurulu Başkanı Tuncay Özilhan Faaliyet gösterdiğimiz bölgelerde olumsuz bir gelişme olmaması halinde 800 milyon ile 1 milyar dolar arasında yatırım yapmayı hedefliyoruz dedi.

Birol Keleş

Türkiye, Orta Doğu, Orta Asya ve Pakistanda 23 fabrika ile faaliyet gösteren Coca-Cola İçecekin Yönetim Kurulu Başkanı Tuncay Özilhan ve CEOsu Burak Başarır şirketin 2014 sonuçlarını, gelecek dönemdeki hedef ve projelerini paylaştı. Geçtiğimiz 10 yılda 10 ülkede yaklaşık 2 milyar dolar yatırım yaptıklarına işaret eden Özilhan “2015-2017 yılları arasında faaliyet coğrafyamızda beklenmeyen olumsuz bir gelişme olmaması halinde 800 milyon dolar ile 1 milyar dolar arasında yatırım yapmayı hedefliyoruz” dedi. Bulundukları 10 ülkenin kendileri için ciddi potansiyel barındırdığını belirten Özilhan “Türkiyedeki operasyonu gerçekten çok başarılı yürüttük ve bu başarı sonrasında operasyonlarımız içerisinde büyük bir pazar olan Pakistan aramıza katıldı. Bu başarı tesadüf değildir, arkasında güçlü bir beşeri sermaye ve liderlik var. Şirketimizin Türkiye merkezinde yetişen yöneticilerimiz diğer operasyonlarımıza liderlik ediyor. Coca-Cola Company, coğrafyamıza uydukça bize yeni bölgeler verecek. Onlar için en büyük aday biziz. Takip ettiğimiz, konuştuğumuz bölgeler var. Potansiyelimiz çok yüksek, daha 4-5 ülkeyi kaldıralibilir” diye konuştu.

‘2.7 milyar lira katkı yaptık

Coca-Cola İçecekin geçmiş performansını değerlendiren CEO Burak Başarır ise şirketin son 10 yılda hacmini 4, cirosunu da 6 katına çıkardığını yıllık bileşik büyüme oranının hacimde yüzde 15, ciroda yüzde 19 olduğunu belirtti. Bu yıl Pakistan, Kazakistan ve Tacikistanda açılacak 3 yeni fabrikayla kapasitelerini yüzde 12 artıracaklarını söyleyen Başarır, “Ürettiğimiz her 1 liralık Coca-Cola, Türkiyede 6.8 liralık bir ekonomik değer yaratıyor. Operasyonlarımız tarımda 145 bin çiftçiye katkı sağlıyoruz. Son 10 yılda doğrudan ve dolaylı vergilerle devlet bütçesine katkımız 2.7 milyar lira” diye konuştu.

IŞİDİN ETKİSİ AZ OLDU

RUSYAdaki ekonomik durumu hissettiklerini, bölgede ise IŞİDin etkisinin çok yüksek olmadığını anlatan Başarır “Suriyede hâlâ çalışanlarımız var. Üretim tesisi kurma arefesindeydik ama savaş olunca rafa kaldırdık. Irakta 4 fabrikamız var. IŞİDin etkili olduğu bölgede ürün satamadık ama yavaş yavaş satış başladı. Irakın kuzeyindeki satışların toplam satışlardaki payı sadece yüzde 1, o yüzden fazla etkisi olmadı” dedi.

‘ÇARİ AÇIĞIN AZALTILMASI  İÇİN ÇABALAMALIYIZ

Türkiye ekonomisi hakkında düşüncelerini paylaşan Tuncay Özilhan son yıllarda cari açık sebebiyle Türkiyenin büyüme hızının yavaşladığını belirterek, “Türkiye yüzde 7 ve üstünde büyürse işsizlik sorununu çözebilir. Bunun altında kalırsa çözemez. Nitekim işsizlik yüzde 10un üzerine çıktı” diye konuştu.  Özilhan, ülkenin en büyük sorunu olan çari açığın azaltılması için daha yoğun çaba sarfedilmesi gerektiğini söyledi. Büyümenin yıllar itibariyle azaldığını ve bunun işssizliğe olan katkısının da az olacağını kaydeden Özilhan, seçim sonrası siyasi istikrarın devam etmesi ve yapılması gereken yapısal reformların da ekonomi yönetimi tarafından yapılması gerektiğini belirtti.

 





E-Posta ile Yolla
Sayfayı Yazdır
Sosyal Paylaşım
Google
Blogger
Tumbir
Etiketler :
İsim Soyisim :
E-Mail :
UYARI : Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. Ayrıca suç teşkil edecek hakaret içerikli yorumlar hakkında muhatapları tarafından dava açılabilmektedir.
Uyarı
Güvenlik kodu :
Bu habere ilk yorumu siz yapın.
DİĞER HABERLER
Foother
SOSYAL MEDYA
Facebook Twitter RSS Sitemap
"Fatih Aktüel | https://www.fatihaktuel.com/"   Tum Hakları Saklıdır. © 2023 - 2024