Fatih haber,Haber fatih,Fatih Yaşam,Fatih aktuel ,Haber

Fatih Aktüel

Video Galeri
Foto Galeri
Web Mobil
Bu haber 2717 kez okundu. | Ekonomi Haberleri
Haberin Tarihi :   07 Mart 2015 - 19:44

Çin mermer ihtiyacının yarısını Türkiyeden sağlıyor

Büyüt
Küçült
Çin mermer ihtiyacının yarısını Türkiyeden

Ege Maden İhracatçıları Birliği Yönetim Kurulu Başkanı Mevlüt Kaya, İnşaat sektöründeki durgunluğa rağmen 2014 yılında Çinin yaptığı 1,7 milyar dolar blok mermer ithalatının yüzde 50sini Türkiye tek başına gerçekleştirdi dedi.

Ege Maden İhracatçıları Birliğinden yapılan yazılı açıklamada, Türk doğaltaş sektörünün Çindeki dünyanın en büyük doğaltaş fuarı Xiamen Doğaltaş ve Teknolojileri Fuarına 139 firma ile katıldığı belirtildi.

Türkiyenin fuara uluslararası boyutta en büyük katılım gösteren ülke olduğu bildirildi.

Ege Maden İhracatçıları Birliği Yönetim Kurulu Başkanı Mevlüt Kaya, fuardaki ilk günkü ziyaretçi sayısından ve ilgiden memnun olduklarını, beklentilerinin üzerinde alıcı talepleriyle karşılaştıklarını kaydetti.

Xiamende geçen yılların aksine blok mermer yerine işlenmiş doğaltaş ürünlerine talep olduğunu belirten Kaya, şöyle konuştu:

Xiamen Fuarına sadece Çinli alıcılar gelmiyor, dünyanın dört bir tarafından doğaltaş alıcıları bu fuarda buluşuyor. Bu yılki fuarda işlenmiş ürün talebi çok fazla. Çinde inşaat sektöründeki durgunluğun, mevcut konutların eritilmesiyle birlikte biteceğini ve önümüzdeki yıldan itibaren tekrar hareketlenme başlayacağını düşünüyoruz. Bu süreçte Çindeki doğaltaş stokları da erimeye başladı. İnşaat sektöründeki durgunluğa rağmen 2014 yılında Çinin yaptığı 1,7 milyar dolar blok mermer ithalatının yüzde 50sini Türkiye tek başına gerçekleştirdi.

Kaya, Çinde inşaat sektöründeki durgunluk nedeniyle Türkiyenin Çine yaptığı doğaltaş ihracatının 980 milyon dolardan 2014te 827 milyon dolar seviyesine gerilediğini, Çinin bu düşüşe rağmen Türk doğaltaş sektörü için en büyük pazar olma özelliğini açık ara koruduğunu kaydetti.

Türkiyenin Guangzhou Başkonsolosu Batu Kesmen de Çinde inşaat sektöründeki durgunluğun 2015te de devam edeceğini belirterek, şunları kaydetti:

Konut stoklarının erimesiyle birlikte Çinde inşaat sektöründe tekrar bir canlanma yaşanacak. Çindeki alım gücünün artmasıyla Çinin iç kesimlerinde yeni konut ihtiyacı önümüzdeki yıllarda artacak. Çin pazarındaki durgunluk Türk firmalarını caydırmamalı, Türk firmaları Çin pazarında tanıtım ve pazarlama faaliyetlerini sürdürmeliler.

AA





E-Posta ile Yolla
Sayfayı Yazdır
Sosyal Paylaşım
Google
Blogger
Tumbir
Etiketler :
İsim Soyisim :
E-Mail :
UYARI : Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. Ayrıca suç teşkil edecek hakaret içerikli yorumlar hakkında muhatapları tarafından dava açılabilmektedir.
Uyarı
Güvenlik kodu :
Bu habere ilk yorumu siz yapın.
DİĞER HABERLER
Foother
SOSYAL MEDYA
Facebook Twitter RSS Sitemap
"Fatih Aktüel | https://www.fatihaktuel.com/"   Tum Hakları Saklıdır. © 2023 - 2024