Fatih haber,Haber fatih,Fatih Yaşam,Fatih aktuel ,Haber

Fatih Aktüel

Video Galeri
Foto Galeri
Web Mobil
Bu haber 2116 kez okundu. | Ekonomi Haberleri
Haberin Tarihi :   19 Mayıs 2015 - 06:36

Bursada üretim stop

Büyüt
Küçült
Bursada üretim
Ekonomi Haberleri › Bursada üretim stop haberi

Bursada Renault, TOFAŞ ve Coşkunöz Fabrikalarıda başlayan eylem yayılıyor.

Yan sanayi üretimi yapan Mako işçisi de iş bırakma eylemi başlatırken TOFAŞ yönetimi sorunlar çözülene kadar üretimin durdurulduğunu duyurdu. Açıklamada “Bursa ilinde otomotiv sektöründe faaliyet gösteren bazı şirketlerde gerçekleşen işçi eylemleri, fabrikamızda çalışan bazı işçiler ve rutin mesaileri üzerinde de etkili olmuştur. Bu sebeple, kurumumuzun risk yönetimi politikaları doğrultusunda, fabrikamızdaki üretim faaliyetlerinin etkin ve sağlıklı bir şekilde devamlılığını sağlamak için sözkonusu sorunlar çözümleninceye kadar tedbir amaçlı olarak üretime ara verilmesi kararı alınmıştır” denildi.

Delphi ve Valeo da eylemde

Renault yönetimi tarafından tatil kararının ardından dün işbaşı yapması beklenen işçiler de işbaşı yapmadılar. Bursada yaşadıkları ücret adaletsizliğine tepki göstererek toplu olarak Türk Metalden istifa eden metal emekçileri, fabrikalarda üretimi 4 gün önce durdurmuştu. Öte yandan Metal İşçileri Birliğinden yapılan açıklamada, Delphi işçilerinin de 19 Mayısta mesailere kalmayacağı bildirildi. Çarşamba günüyse Valeo işçilerinin iş bırakacağı ifade ediliyor. İşçiler, Türk Metal Sendikasına karşı tepkili olduklarını ve buradan istifa ettiklerini her fırsatta dile getiriyor. İşçiler “Boschta alınan zammın aynısını tüm haklarıyla birlikte istiyoruz. Hiç bir şekilde, hiç bir arkadaşımızın işten çıkarılmamasını istiyoruz. İstediğimiz sendikaya ya da oluşturacağımız yeni sendikaya geçişte baskı ve mobbing uygulanmamasını istiyoruz” diyor.





E-Posta ile Yolla
Sayfayı Yazdır
Sosyal Paylaşım
Google
Blogger
Tumbir
Etiketler :
İsim Soyisim :
E-Mail :
UYARI : Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. Ayrıca suç teşkil edecek hakaret içerikli yorumlar hakkında muhatapları tarafından dava açılabilmektedir.
Uyarı
Güvenlik kodu :
Bu habere ilk yorumu siz yapın.
DİĞER HABERLER
Foother
SOSYAL MEDYA
Facebook Twitter RSS Sitemap
"Fatih Aktüel | https://www.fatihaktuel.com/"   Tum Hakları Saklıdır. © 2023 - 2024