Fatih haber,Haber fatih,Fatih Yaşam,Fatih aktuel ,Haber

Fatih Aktüel

Video Galeri
Foto Galeri
Web Mobil
Bu haber 2468 kez okundu. | Ekonomi Haberleri
Haberin Tarihi :   05 Mart 2015 - 14:41

Bu simit satış noktasının aylık kirası 4 bin TL

Büyüt
Küçült
Bu simit satış noktasının aylık kirası 4 bin

İzmit Belediyesi, simit satıcıları ve fırınlar arasında kavgalara neden olan simit satış noktalarını, 3 yıl önce başlattığı uygulama ile ihaleyle kiralamaya başladı. Kentte, 23 simit tezgahının konulduğu yerler 1000 ile 3 bin TL arasında değişen rakamlarla kiralandı.

Geçen yılki kira sözleşmesi süresinin dolması nedeniyle İzmit belediyesi yeniden ihale açtı. Şimdilik 20 simit satış noktasından 13ü için açılan ihalede Geçtiğimiz yıl, İzmitlilerin Fethiye Caddesi Çeşme Kavşağı olarak bildiği Tepecik Mahallesi Fethiye Caddesi 36 numaralı satış noktası, geçen yılki kiracı Çetin Kavşut tarafından aylık 4 bin liraya kiralandı. Kavşutun geçen yıl aynı yer için aylık 3 bin lira kira ödediği belirtildi.



Diğer 13 satış noktalarının aylık kiraları ise bin 300 ile 2 bin 600 lira arasında değişti. Kalan 7 simit satış noktasının ihalesi ise önümüzdeki hafta Çarşamba günü gerçekleştirilecek.

GÜNDE EN AZ 2 BİN SİMİT SATIYOR

Çetin Kavşutun aylık 4 bin liraya kiraladığı simit satış yerinde satış yapan Mustafa Kavarkurt, kiraların yüksek olduğunu öne sürdü. Kavakurt, 110 gram simit 1.25 TL. Kira artışı fiyata yansısa bile en fazla gramajı düşer. 5- 10 gram bir oynama olur. Başka da oynama olmaz. Simit 100 gramdan aşağıya düştüğü zaman ne tadı ne de tuzu kalır dedi.

Belediye yetkilileri ise, özellikle 4 bin liraya kiraya verilen simit satış noktasında günde en az 2 bin simit satıldığını ileri sürerek kiranın normal olduğunu savundu.

KASAYA AYDA 65 BİN LİRA GİRİYOR


Editörün notu: Belediyenin verdiği rakamdan yola çıkılacak olursa, tanesi 1,25 liradan 2 bin simit, günde 2 bin 500 lira ciro anlamına geliyor. Simitçinin pazar günleri çalışmadığını varsayarsak, ayda 26 günden 65 bin lira para demek oluyor. Tabi simitçinin fırına ödeyeceği para da buna dahil)

Ergün AYAZ- Orhan UZUN / İZMİT(Kocaeli), (DHA)





E-Posta ile Yolla
Sayfayı Yazdır
Sosyal Paylaşım
Google
Blogger
Tumbir
Etiketler :
İsim Soyisim :
E-Mail :
UYARI : Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. Ayrıca suç teşkil edecek hakaret içerikli yorumlar hakkında muhatapları tarafından dava açılabilmektedir.
Uyarı
Güvenlik kodu :
Bu habere ilk yorumu siz yapın.
DİĞER HABERLER
Foother
SOSYAL MEDYA
Facebook Twitter RSS Sitemap
"Fatih Aktüel | https://www.fatihaktuel.com/"   Tum Hakları Saklıdır. © 2023 - 2024