Fatih haber,Haber fatih,Fatih Yaşam,Fatih aktuel ,Haber

Fatih Aktüel

Video Galeri
Foto Galeri
Web Mobil
Bu haber 2555 kez okundu. | Ekonomi Haberleri
Haberin Tarihi :   19 Mart 2015 - 18:25

Bu maile dikkat! Sakın açmayın

Büyüt
Küçült
Bu maile dikkat! Sakın
Ekonomi Haberleri › Bu maile dikkat! Sakın açmayın haberi İnternet dolandırıcılarının PTT Kargonun ismini kullanarak vatandaşlara sahte mailler gönderip dolandırmaya çalıştığı ortaya çıktı.
İHA

PTT Posta Hizmetlerinin adını kullanan dolandırıcılar, şüphe uyandırmayacak bir yönteme imza attı.

Vatandaşlara PTT Kargonun mail adresinden kargo takip numarasıyla ‘Kargonuz teslim edilememiştir başlığıyla mail atan dolandırıcılar, vatandaşların adres bilgilerini güncelleyip kargolarını alabilmeleri için ‘PTT Adres Değişikliği Formunu doldurmalarını istiyor. Kargonun 15 gün içinde alınmaması halinde fazladan her gün için 25 TL tazminat talep edileceğini vurgulayan dolandırıcılar, link vasıtasıyla vatandaşları form doldurmaya zorluyor. Sahte PTT adresine yönlenen linke tıklanması halinde bilgisayara bulaşan virüs, kredi kartı, özel bilgiler gibi pek çok veriyi dolandırıcılara aktarıyor. Virüs aynı zamanda hedef bilgisayarları 'zombi' haline getirerek, uluslararası network saldırılarına katkı sağlıyor. Maile ilişkin çok sayıda şikayet aldıklarını belirten PTT görevlileri, vatandaşlara ‘PTT Adres Değişikliği Formu linkine tıklamamaları konusunda uyarıda bulunuyor.





E-Posta ile Yolla
Sayfayı Yazdır
Sosyal Paylaşım
Google
Blogger
Tumbir
Etiketler :
İsim Soyisim :
E-Mail :
UYARI : Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. Ayrıca suç teşkil edecek hakaret içerikli yorumlar hakkında muhatapları tarafından dava açılabilmektedir.
Uyarı
Güvenlik kodu :
Bu habere ilk yorumu siz yapın.
DİĞER HABERLER
Foother
SOSYAL MEDYA
Facebook Twitter RSS Sitemap
"Fatih Aktüel | https://www.fatihaktuel.com/"   Tum Hakları Saklıdır. © 2023 - 2024