Fatih haber,Haber fatih,Fatih YaÅŸam,Fatih aktuel ,Haber

Fatih Aktüel

Video Galeri
Foto Galeri
Web Mobil
Bu haber 1961 kez okundu. | Ekonomi Haberleri
Haberin Tarihi :   12 Mayıs 2015 - 17:27

Bosch, Türkiyeye 200 milyon avroluk yatırım yapacak

Büyüt
Küçült
Bosch, Türkiyeye 200 milyon avroluk yatırım
Ekonomi Haberleri › Bosch, Türkiyeye 200 milyon avroluk yatırım yapacak haberi

Bosch Türkiye ve Ortadoğu Başkanı Steven Young, Türkiyede, geçen yıl 135 milyon avro yatırım gerçekleştirdiklerini belirterek, 2015 yılında da yine 200 milyon avroluk bir yatırım planlıyoruz dedi.

AA

Boschun 2014 yılı finansal verilerinin açıklandığı yıllık değerlendirme toplantısında konuşan Young, Bosch Grubu olarak Türkiyeye olan güvenlerinin tam olduğunu ve ülkenin potansiyeline inandıklarını söyledi.

Burada büyümeye devam ettiklerini kaydeden Young, 43 yılda 2 milyar avronun üzerinde yatırım yaptığımız Türkiyede, geçen yıl 135 milyon avro yatırım gerçekleştirdik. 2015 yılında da yine 200 milyon avroluk bir yatırım planlıyoruz dedi.

Ocak 2015 itibarıyla, İstanbuldaki merkezlerinden Ortadoğudaki 16 ülkeyi yönetmeye başladıklarını aktaran Young, Global Bosch yönetiminin, Türkiyede yakaladıkları başarıyı ve sinerjiyi büyük potansiyel barındırdığına inandığı bir bölge olarak kabul edilen Ortadoğuya yayma kapasitesine vakıf oldukları inancını taşıdıklarını söyledi.

- Bu yıl 100den fazla kişiye istihdam sağlanması hedefleniyor

Verilen bilgilere göre, geçen yıl toplam satışlarını yüzde 10 artırarak cirosunu 1,68 milyar avroya yükselten Bosch Türkiye in, ihracat rakamı ise 1 milyar 22 milyon avro oldu. Şirket, iç pazarda geçen yıl toplam 514 milyon avroluk satış hacmine ulaştı.

Bu yıl BSH Ev Aletleri şirketinin de yüzde yüz Bosch bünyesine katılmasıyla toplam istihdamı Türkiyede yaklaşık 15 bin kişiye ulaşan şirketin, çalışan sayısı bakımından dünyada Almanya, Çin, Hindistan ve Amerikadan sonra beşinci, Avrupada ise Almanyadan sonra ikinci sırada yer alıyor. Bosch Türkiye, bu yıl 100den fazla üniversite mezununa istihdam yaratmayı hedefliyor.

Bosch, 200 milyon avro civarındaki yatırımın önemli bir kısmını Bursada gerçekleştirmeyi planlıyor. Bunun bir bölümü yüzde 30a varan yakıt tasarrufu sağlayan benzinli sistemler enjektörlerin artan talebe göre üretilmesi ve geliştirilmesi için kullanılacak.

Ayrıca bu yeni yatırımla Bosch, Euro 7 normlarını yerine getiren enjektör üretmeye de başlayacak. Formula 1 yarış araçlarında da kullanılan bu enjektörler dünyada en fazla Bursada üretiliyor ve dünyaya ihraç ediliyor.

Verilen bilgiye göre, Bosch Türkiye, 2014 yılında toplam 77 patent başvurusunda bulundu. 2015 yılında da aynı sayıda patent başvurusu yapmayı hedefleyen şirket, 2014 yılında Ar-Ge yatırımlarına 80 milyon avro civarında bir bütçe ayırdı. 3 ayrı Ar-Ge Merkezinde 390 çalışanıyla Türkiye in inovasyon çalışmalarına katkıda bulunan Bosch Türkiye, 22 ülkeye Türkiyeden Ar-Ge ihracatı yapıyor.

Bu yıl içinde Bursada iki yeni Ar-Ge Merkezi açılmasıyla şirketin, Türkiyedeki Ar-Ge Merkezi sayısı 5e çıkacak.





E-Posta ile Yolla
Sayfayı Yazdır
Sosyal Paylaşım
Google
Blogger
Tumbir
Etiketler :
Ä°sim Soyisim :
E-Mail :
UYARI : Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. Ayrıca suç teşkil edecek hakaret içerikli yorumlar hakkında muhatapları tarafından dava açılabilmektedir.
Uyarı
Güvenlik kodu :
Bu habere ilk yorumu siz yapın.
DÄ°ÄžER HABERLER
Foother
SOSYAL MEDYA
Facebook Twitter RSS Sitemap
"Fatih Aktüel | https://www.fatihaktuel.com/"   Tum Hakları Saklıdır. © 2023 - 2024