Fatih haber,Haber fatih,Fatih Yaşam,Fatih aktuel ,Haber

Fatih Aktüel

Video Galeri
Foto Galeri
Web Mobil
Bu haber 2196 kez okundu. | Ekonomi Haberleri
Haberin Tarihi :   19 Haziran 2015 - 06:24

Borusana savcılık soruşturması

Büyüt
Küçült
Borusana savcılık
Ekonomi Haberleri › Borusana savcılık soruşturması haberi

Land Rover Companyye Türkiyede açılan toplatma davasında çarpıcı gelişme yaşandı. Türk işadamı Engin Yakut, Land Roverın Türkiye distribütörü Borusan Otomotiv hakkında savcılığa suç duyurusunda bulundu.

Aralarında Reuters, Amerikan Bloombergin de bulunduğu yabancı 382 gazete ve haber ajansında yayınlanan Land Rover Companyye Türkiyede açılan toplatma davasında çarpıcı gelişme yaşandı. Türk işadamı ve avukat Engin Yakut, Land Roverın Türkiye distribütörü olan Borusan Otomotiv hakkında ‘Dolandırıcılık, resmi evrakta sahtecilik ile mahkeme kararlarını uygulamama tehdit ve gasp suçlarından, İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığına suç duyurusunda bulunduklarını söyledi.

Cumhurbaşkanlığına şikayet

Engin Yakut “Soruşturma sonucunda Borusan yöneticileri hakkında, 27 yıl hapis istemiyle ceza davası açılabilir. Önümüzdeki günlerde distribütör firma için Cumhurbaşkanlığı makamına da şikâyette bulunacağız” diye konuştu. Yakutun avukatı Candaş Gürol ise emniyet müdürleri, hakim ve bilirkişi heyetinin, ‘tanık sıfatıyla dinlenmesini talep ettiklerini söyledi.

Mahkeme emrini uygulamadı

Engin Yakut, söz konusu toplatma davasıyla ilgili şunları söyledi: “Kullanılmaz duruma gelen Range Rover ciplerdeki arızaların tespiti için 12. Sulh Hukuk Mahkeme Hakimi ve üç bilirkişisiyle Borusan Oto İstinyeye keşfe gittik, Ancak şirket, mahkeme emrini uygulamadı. Mahkeme tarafından verilen ‘motoru sökün yazılı kararına rağmen, Borusan Otomotiv yetkilileri bu karara direndi ve uygulamadı. Biz de bunun üzerine suç duyurusunda bulunduk. İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığının, şüpheli Borusan Oto hakkında başlattığı soruşturma devam ediyor.”

Tanık olarak dinlenecekler

Savcılık tarafından yürütülen soruşturma kapsamında, 12.Sulh Hukuk Mahkeme Hakimi Metin Özdemir ve üç bilirkişinin de ‘tanık sıfatıyla dinlenilmesi talep edildi. Engin Yakutun verdiği bilgiye göre savcılık, Borusan Otomotiv yöneticilerinin de ifadelerinin alınması için Sarıyer Emniyet Müdürlüğüne talimat yolladı. Borusan Otomotivin sözkonusu arızalı aracı geri vermeyerek gasp ettiğini söyleyen Engin Yakut “Bununla kalmayıp bir de tehdit edildim. Tehdit üzerine Firuzköy Emniyet Amirliğine gidip şikayetçi olduk. Bu konuyla ilgili 12.Sulh Hukuk Hakimi Metin Özdemir, Beylikdüzü İlçe Emniyet eski Müdürü Seçkin Çengeloğlu ile Esenyurt İlçe Emniyet eski Müdürü Bülent Köksalın da aralarında bulunduğu 8 ayrı tanığın dinlenilmesini talep ettik” diye konuştu.

Aynı model Ranger Roverlarda üretim hatası var iddiası

Engin Yakut “Yıldız ve İstanbul Teknik Üniversitelerinden 13 bilim adamı, ‘Range Rover Vogue cipler için, fabrika hatalı raporu verdiler. Raporda ayrıca seri arızalar ülke genelindeki bütün modellerde olabilir notu düşüldü. Avrupa Birliği Parlamentosu ve AB Komisyonuna da başvurumuzu yaptık. Toplatma davası sadece Türkiye değil, dünya medyasında da geniş yankı buldu. Dava,  17 Eylülde İstanbul 1. Tüketici Mahkemesinde görülecek” dedi.

Arızalı aracı geri vermeyerek delil karartıyorlar

Engin Yakut ayrıca, “Borusan Otoda 13 Range Rover aracın dışında çok sayıda başka arızalı araçlar da bulunuyor. Bunların açığa çıkmasını önlemek için Türk mahkemelerinin yazılı kararları uygulanmıyor. Borusan, resmi evrakları başkalarının adına düzenleyerek sahtecilik yapıyor. Servisteki aracımıza da, tehditle ve zorla el koyarak gasp ettiler” diye konuştu.





E-Posta ile Yolla
Sayfayı Yazdır
Sosyal Paylaşım
Google
Blogger
Tumbir
Etiketler :
İsim Soyisim :
E-Mail :
UYARI : Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. Ayrıca suç teşkil edecek hakaret içerikli yorumlar hakkında muhatapları tarafından dava açılabilmektedir.
Uyarı
Güvenlik kodu :
Bu habere ilk yorumu siz yapın.
DİĞER HABERLER
Foother
SOSYAL MEDYA
Facebook Twitter RSS Sitemap
"Fatih Aktüel | https://www.fatihaktuel.com/"   Tum Hakları Saklıdır. © 2023 - 2024