Fatih haber,Haber fatih,Fatih Yaşam,Fatih aktuel ,Haber

Fatih Aktüel

Video Galeri
Foto Galeri
Web Mobil
Bu haber 2560 kez okundu. | Ekonomi Haberleri
Haberin Tarihi :   16 Mayıs 2015 - 06:17

BDDKya sanatsever faizsiz bankacılık uzmanı başkan

Büyüt
Küçült
BDDKya sanatsever faizsiz bankacılık uzmanı
Ekonomi Haberleri › BDDKya sanatsever faizsiz bankacılık uzmanı başkan haberi

BDDKda başkanlığa TMSF Üyesi Mehmet Ali Akben getirildi. Akben, faizsiz bankacılık uzmanı ve bankaları iyi tanıyor.

Ercan Baysal

Sağlık sorunları nedeniyle görevinden ayrılan, geçtiğimiz hafta da vefat eden Mukim Öztekinin yerine Bankacılık Düzenleme ve Denetleme Kurumunun (BDDK) yeni başkanı belli oldu. Tasarruf Mevduatı ve Sigorta Fonu (TMSF) Kurul Üyesi Mehmet Ali Akben, BDDK Başkanı olarak atandı. Akben, toplam aktifleri 2 trilyon 128 milyar liraya ulaşan bankacılık sektörünü yönetecek. Yeni Başkan Akbenin en önemli iki özelliği faizsiz bankacılık uzmanı olması ve musikiye olan ilgisi.

Bankaları tanıyor

Uzun yıllar beraber görev yaptığı arkadaşları “Türkiyede katılım bankacılığının kurulup gelişmesinde aktif rol almıştır. Bankaların mali bünyelerini çok iyi bilen biridir. İhtisas alanı mali yönüdür. İşlemlerin kanunlara ve mevzuata uygun olmasına yönelik başarılı çalışmalar yaptı” değerlendirmesinde bulunuyor. Türkiyenin ilk katılım bankacıları arasında yer alan Akben, 1961 yılında Kahramanmaraşta doğdu. Uludağ Üniversitesi İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi İşletme Bölümünden mezun olan Akben, yüksek lisansını Marmara Üniversitesinde bankacılık üzerine yaptı. Akben, Faisal Finans, Kuveyt Türk, Anadolu Finans, Türkiye Finans Katılım Bankasında çalıştı, ardından TMSFye geçti.

Kartal Musiki Derneğinde de bulunan Mehmet Ali Akbenin, Türk Sanat Müziği konusunda çok başarılı bir isim olduğu belirtiliyor. Türk Halk Müziği sanatçısı Necla Akben ile de akrabalığı bulunduğu ifade ediliyor. Dost meclisleri ve bazı banka toplantılarında sanat müziğinden bazı parçalar seslendirdiği belirtiliyor. Akbenin iyi bir Beşiktaş taraftarı olduğu da dile getiriliyor.

ÜRETİMİ DESTEKLEYECEĞİZ

BDDK Başkanı Mehmet Ali Akben, gelecek dönemde sektörün tüm kesimlerini kapsayan, daha fazla üretimi destekleyen ve daha güçlü bir BDDKnın olacağını söyledi. Gelecek dönemde BDDKda yapılacaklara ilişkin de görüşlerini paylaşan Akben, yeni Türkiye sürecinde devlet politikaları ile uyumlu olarak sektörün de yeni bir politika içine gireceğini söyledi. Akben, yeni katılım bankaları ile birlikte bankacılık sektörünün daha güçleneceğini ve ivme kazanacağını belirtti. Akben, BDDK yönetiminde değişiklik olup olmayacağıyla ilgili “Her gelen yönetim kendisinin daha rahat çalışabileceği bir yapıyı arzu eder” dedi.

 





E-Posta ile Yolla
Sayfayı Yazdır
Sosyal Paylaşım
Google
Blogger
Tumbir
Etiketler :
İsim Soyisim :
E-Mail :
UYARI : Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. Ayrıca suç teşkil edecek hakaret içerikli yorumlar hakkında muhatapları tarafından dava açılabilmektedir.
Uyarı
Güvenlik kodu :
Bu habere ilk yorumu siz yapın.
DİĞER HABERLER
Foother
SOSYAL MEDYA
Facebook Twitter RSS Sitemap
"Fatih Aktüel | https://www.fatihaktuel.com/"   Tum Hakları Saklıdır. © 2023 - 2024