Fatih haber,Haber fatih,Fatih Yaşam,Fatih aktuel ,Haber

Fatih Aktüel

Video Galeri
Foto Galeri
Web Mobil
Bu haber 2211 kez okundu. | Ekonomi Haberleri
Haberin Tarihi :   10 Haziran 2015 - 06:04

Bankaların kredi fırsatçılığı

Büyüt
Küçült
Bankaların kredi
Ekonomi Haberleri › Bankaların kredi fırsatçılığı haberi

Bankalar seçim sonucunu fırsata çevirdi. 7 Haziran öncesi yüzde 0.95 olan özel bir bankanın konut faiz oranı dün yüzde 1i aştı Hükümet kurulana kadar konut faizlerinin daha da artacağı belirtildi.

Sandıktan tek parti hükümeti çıkmayınca bankalar belirsizlik ortamında kredi artırımına gitti. Birçok banka kredi faizlerini seçim öncesine göre artırdı. Uzun zamandır durgun seyreden kredi faizleri bir anda yükseldi. Özel bir banka seçim öncesi haftası yüzde 0.95ten konut kredisi verirken dün bu oranı yüzde 1.00lara kadar yükseltti. Bir özel banka ise seçim öncesi konut kredi oranını yüzde 0.94ten seçim sonrası yüzde 0.96ya çıkardı. Taşıt ve tüketici kredilerinde de durum farklı olmadı. Seçim öncesi yüzde 1.65 olan taşıt kredisi yüzde 1.85e yükseldi. Tüketici kredilerinde de yüzde 1.40 olan kredi faizi seçim sonrası yüzde 1.65e yükseldi.

Komisyonlar da artıyor

Bankalar yalnızca kredilerde değil masraf ve komisyon oranlarında da artışa gitti. Bankacılık kaynaklarından alınan bilgiye göre belirsizlik ortamının sürmesi durumunda faiz oranlarının daha da artması bekleniyor. Hatta bazı bankaların kredi faizleri ve komisyon oranlarının rekor seviyelere çıkabileceği de söyleniyor. Böylece Başbakan ve Cumhurbaşkanının faiz lobisi diyerek eleştirdiği bankalar seçim sonrası ortaya çıkan belirsizlik ortamını fırsata çevirmiş oldu. Öte yandan özel bankalar tarafından yapılan faiz artışlarına rağmen kamu bankaları herhangi bir kredi artışına gitmedi.





E-Posta ile Yolla
Sayfayı Yazdır
Sosyal Paylaşım
Google
Blogger
Tumbir
Etiketler :
İsim Soyisim :
E-Mail :
UYARI : Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. Ayrıca suç teşkil edecek hakaret içerikli yorumlar hakkında muhatapları tarafından dava açılabilmektedir.
Uyarı
Güvenlik kodu :
Bu habere ilk yorumu siz yapın.
DİĞER HABERLER
Foother
SOSYAL MEDYA
Facebook Twitter RSS Sitemap
"Fatih Aktüel | https://www.fatihaktuel.com/"   Tum Hakları Saklıdır. © 2023 - 2024