Fatih haber,Haber fatih,Fatih Yaşam,Fatih aktuel ,Haber

Fatih Aktüel

Video Galeri
Foto Galeri
Web Mobil
Bu haber 2449 kez okundu. | Ekonomi Haberleri
Haberin Tarihi :   23 Mart 2015 - 08:41

Bakan Işıktan ABDdeki akademisyenlere çağrı

Büyüt
Küçült
Bakan Işıktan ABDdeki akademisyenlere
Ekonomi Haberleri › Bakan Işıktan ABDdeki akademisyenlere çağrı haberi Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Fikri Işık, ABD ziyaretindeki son durağı California eyaletinin San Francisco şehrinde bulunan ODTÜ girişimcilik Merkezini ziyaret etti.

Buradaki yürütülen çalışmalar hakkında bilgi alan Işık, yurt dışında yaşayan akademisyenlere destek ve işbirliği çağrısında bulundu. Golden Gate köprüsü seyir tepesi üzerinde soruları yanıtlayan Işık “ODTÜ Teknokentin burada T-Jump dediğimiz bizim start up firmalarımızın veya girişimcilerimizin bir çok pazarda pay alabilmesi ve yer alabilmesi için kurduğu merkezi ziyaret ettik. Bu ziyarette hem buranın yönetimi ile hem de Türk girişimcilerle Türkiye ve Amerikayı değerlendirdik” dedi. Işık “Türkiyeye dönmek isteyen akademisyenlere kapımız son derece açık ve onların Türkiyeye adapte olabilmeleri için gerekli her türlü alt yapıyı hazırladık” diye konuştu.

Beyin gücünü Türkiyede kullan

Işık açıklamalarını şöyle sürdürdü: “Hayır ben dönmek istemiyorum diyenlere önerimiz, gelin birlikte proje yapalım, gelin Türkiyenin bilim ve teknolojisine buradan katkı sunun. Biz de bunu destekleyelim,siz de kazanın Türkiyede kazansın. Bu anlayışla buradaki akademisyenlerimize ve girişimcilerimize ‘beyin gücünü Türkiye için kullan diye çağrılar yaptık.”





E-Posta ile Yolla
Sayfayı Yazdır
Sosyal Paylaşım
Google
Blogger
Tumbir
Etiketler :
İsim Soyisim :
E-Mail :
UYARI : Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. Ayrıca suç teşkil edecek hakaret içerikli yorumlar hakkında muhatapları tarafından dava açılabilmektedir.
Uyarı
Güvenlik kodu :
Bu habere ilk yorumu siz yapın.
DİĞER HABERLER
Foother
SOSYAL MEDYA
Facebook Twitter RSS Sitemap
"Fatih Aktüel | https://www.fatihaktuel.com/"   Tum Hakları Saklıdır. © 2023 - 2024