Fatih haber,Haber fatih,Fatih YaÅŸam,Fatih aktuel ,Haber

Fatih Aktüel

Video Galeri
Foto Galeri
Web Mobil
Bu haber 2576 kez okundu. | Ekonomi Haberleri
Haberin Tarihi :   13 Nisan 2015 - 05:59

Bahattin Aydın: Türkiyenin ve komşuların personel fabrikasıyız

Büyüt
Küçült
Bahattin Aydın: Türkiyenin ve komşuların personel
Ekonomi Haberleri › Bahattin Aydın: Türkiyenin ve komşuların personel fabrikasıyız haberi

Türk Telekom İnsan Kaynakları Genel Müdür Yardımcısı Aydın 81 ilde istihdam sağlayarak bölgesel farklılıkları ortadan kaldırdığımız gibi, yakın coğrafyada da sektör çalışanlarının birçoğu Türk Telekom Grubunda yetişti dedi.

34 bin çalışanıyla Türkiyenin en büyük iÅŸverenlerinden olan Türk Telekom Grubu, entegrasyon süreci ile birlikte Avea, Türk Telekom ve TTNETin yanında diÄŸer grup ÅŸirketleriyle teknolojinin birçok alanında entegre bir ÅŸekilde hareket eder hale geldi. Yeni dönemde Y kuÅŸağı için de yeni bir strateji belirleyerek yeni bir program baÅŸlattıklarını söyleyen Türk Telekom Ä°nsan Kaynakları Genel Müdür Yardımcısı Bahattin Aydın, entegrasyon sürecimizin sona ermesiyle daha hızlı, daha güçlü ve daha çevik bir ÅŸirket haline gelerek Türkiyede inovasyon ve geliÅŸimin liderliÄŸini yapmaya devam edeceklerini belirtti. Türk Telekom Grubunun 34 bin çalışanıyla Türkiye için geleceÄŸin fırsatlarını yaratmak için çalıştığını belirten Aydın “81 ilde istihdam yaratarak ülke ekonomisine ve bölgesel farklılıkların giderilmesine destek oluyoruz. Avea, Türk Telekom ve TTNETin yanında diÄŸer grup ÅŸirketlerimizle teknolojinin birçok alanında faaliyet gösteriyoruz. 2005 yılından beri teknolojiye konsolide bazda 17 milyar lirayı aÅŸkın yatırım yaptık. Yakın coÄŸrafyada telekom sektörü çalışanlarının Türkiyede, Türk Telekom Grubu bünyesinde yetiÅŸtiÄŸini söyleyebiliriz” dedi. Türk Telekom Grubuna katılmak isteyenlere sektörde parlak bir gelecek fırsatı sunduklarını kaydeden Aydın, ÅŸunları söyledi:

Çevik ve akıllı bir organizasyon

“Yetenekli gençlerimiz, telekomünikasyon alanında geniÅŸ bir yelpazede yer alan iÅŸ alanlarını deneyimlemenin yanı sıra kiÅŸisel geliÅŸimlerini desteleyecek düzenli eÄŸitim alıp, etkinliklere katılma fırsatı buluyor. Telekomünikasyon sektörü, Y kuÅŸağının beklentileriyle uyumlu ÅŸekilde, barındırdığı dinamizm ve inovasyon ihtiyacı ile bu anlamda öne çıkıyor. Y kuÅŸağı teknoloji odaklı bakıldığında diÄŸer kuÅŸaklara göre oldukça ileride. Yeniliklere açık ve teknolojinin öneminin farkında olan telekomünikasyon sektörü de Y kuÅŸağına cazip geliyor. Y kuÅŸağı çalışma ortamında daha fazla esnekliÄŸi tercih ediyor. Türk Telekom Grubu da bu esnekliÄŸi çalışanlarına sunuyor. Çalışanlarımız için doÄŸru kariyer imkanları yaratarak potansiyellerinin farkına varmaları ve kendilerini geliÅŸtirme ÅŸansı tanıyor ve bu sayede yüksek performanslı bir ekip oluÅŸturmayı hedefliyoruz. DoÄŸru ödüllendirme programları ve geliÅŸim imkanları ile sonuç odaklı kazanma alışkanlığı olan çevik ve akıllı bir organizasyon oluÅŸturmak istiyoruz.”

 

‘Herkes potansiyeldir

Teknolojinin çok hızlı ilerlediÄŸini bu nedenle Türkiye ve dünyadaki yetenek açığının en fazla hissedildiÄŸi sektörlerden birinin telekomünikasyon olduÄŸunu belirten Bahattin Aydın, Türk Telekom Grubu olarak nitelikli çalışan eksikliÄŸini gidermek için çözümler ürettiklerini söyledi. Aydın “Türk Telekom Grubu olarak nitelikli çalışan sayısı konusunda hiçbir sıkıntı yaÅŸamadığımızı söyleyebilirim” diye konuÅŸtu.

STARTTA 20 BÄ°N BAÅžVURU OLDU

Mart ayında lansmanını yaptıkları STARTT programının gençlerden yoÄŸun ilgi gördüğünü söyleyen Bahattin Aydın, ÅŸunları söyledi: “STARTT adını verdiÄŸimiz Türk Telekom Grubu Genç Yetenek Programı kapsamında üniversite üçüncü ve dördüncü sınıf, yüksek lisans ve doktora öğrencilerini yarı ve tam zamanlı çalışma imkanı sunuyoruz. STARTT programımız 20 binin üzerinde baÅŸvuru aldı. Gençlere mobil, internet ve sabit hat alanlarında 360 derece iletiÅŸim hizmetini yerinde öğrenme ÅŸansı sunuyoruz. Mayıs ortasına kadar grup mülakatları ve bireysel deÄŸerlendirme merkezi uygulamalarını da tamamlayıp Haziranda yaklaşık 250 STARTT adayımıza Türk Telekom Grubunda kariyerlerine ilk adımı attırmış olacağız.”

156 bin kiÅŸiye eÄŸitim verildi

-Gerçekleşen yüz yüze eğitim sayısı 3.888

-Yüz yüze eğitim tamamlayan kişi sayısı 55.153

-Yüz yüze eğitim saat toplamı 660.443

-E-eÄŸitimleri tamamlayanlar 101.033

-E-eÄŸitimlerde geçirilen saat  66.508

-Eğitmen sayısı (iç/dış) 548/242

-Yüz yüze ve e-eğitim tamamlayan kişi sayısı 156.186

-Kişi başına düşen eğitim saati 33.8 saat





E-Posta ile Yolla
Sayfayı Yazdır
Sosyal Paylaşım
Google
Blogger
Tumbir
Etiketler :
Ä°sim Soyisim :
E-Mail :
UYARI : Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. Ayrıca suç teşkil edecek hakaret içerikli yorumlar hakkında muhatapları tarafından dava açılabilmektedir.
Uyarı
Güvenlik kodu :
Bu habere ilk yorumu siz yapın.
DÄ°ÄžER HABERLER
Foother
SOSYAL MEDYA
Facebook Twitter RSS Sitemap
"Fatih Aktüel | https://www.fatihaktuel.com/"   Tum Hakları Saklıdır. © 2023 - 2024