Fatih haber,Haber fatih,Fatih Yaşam,Fatih aktuel ,Haber

Fatih Aktüel

Video Galeri
Foto Galeri
Web Mobil
Bu haber 2754 kez okundu. | Ekonomi Haberleri
Haberin Tarihi :   28 Mart 2015 - 06:00

Avrupanın en büyüğüne 890 milyon Euro kredi

Büyüt
Küçült
Avrupanın en büyüğüne 890 milyon Euro
Ekonomi Haberleri › Avrupanın en büyüğüne 890 milyon Euro kredi haberi

Toplam 1.2 milyar Euro tutarındaki Bilkent Entegre Sağlık Kampüsü projesine sekiz finans kuruluşundan 890 milyon Euro finansman sağlandı. Sağlık kampüsü 1.3 milyon metrekare ile Avrupanın en büyük, dünyanın tek kontrat altında yapılan en büyük hastane kompleksi olacak.

DİA Holding tarafından kamu özel işbirliği (PPP) kapsamında hayata geçirilecek olan, 1.2 milyar euro tutarındaki Ankara Bilkent Entegre Sağlık Kampüsünün proje finansmanı kredi sözleşmesi imzalandı. Bilkent Entegre Sağlık Kampüsü 1.3 milyon metrekarelik kapalı alanı ile Avrupanın en büyük, dünyanın tek kontrat altında yapılan en büyük hastane kompleksi olacak.

Günde 50 bin hasta kabulü

Kredi, Garanti Bankası, Denizbank, İş Bankası, Finansbank, Siemens Financial Services, Garanti Bank S.A, Yapı Kredi Bankası ve Unicredit Bank Austria A.G tarafından sağlandı. Proje, PPP modeliyle sağlık alanında Türkiyede gerçekleştirilmesi öngörülen projeler arasında finansman anlaşması imzalanan en büyük proje olma özelliğini taşıyor. Toplam 3.804 yatağıyla günde ortalama 5 bini acil olmak üzere 50 bin hastaya hizmet verecek olan kampüste 8 binden fazla sıhhi ve gayrisıhhi personele istihdam sağlanması planlanıyor. Kreditör bankalardan Denizbankın Genel Müdürü Hakan Ateş, bankanın sağlık sektörüne yönelik kullandırdığı kredilerin Şubat 2015 itibariyle 475 milyon Euro olduğunu belirterek, “Gelecek yıl Bilkent Ankara Entegre Sağlık Kampüsü projesine 18 yıl vadeli tahsis edilen 200 milyon Euro dahil olmak üzere, mevcut kredilerimize ek olarak sağlık sektörüne 475 milyon Euro daha kredi kullandırmayı hedefliyoruz” dedi.

 





E-Posta ile Yolla
Sayfayı Yazdır
Sosyal Paylaşım
Google
Blogger
Tumbir
Etiketler :
İsim Soyisim :
E-Mail :
UYARI : Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. Ayrıca suç teşkil edecek hakaret içerikli yorumlar hakkında muhatapları tarafından dava açılabilmektedir.
Uyarı
Güvenlik kodu :
Bu habere ilk yorumu siz yapın.
DİĞER HABERLER
Foother
SOSYAL MEDYA
Facebook Twitter RSS Sitemap
"Fatih Aktüel | https://www.fatihaktuel.com/"   Tum Hakları Saklıdır. © 2023 - 2024