Fatih haber,Haber fatih,Fatih Yaşam,Fatih aktuel ,Haber

Fatih Aktüel

Video Galeri
Foto Galeri
Web Mobil
Bu haber 2651 kez okundu. | Ekonomi Haberleri
Haberin Tarihi :   21 Mart 2015 - 05:38

Avrupa Türkiyeyi hayranlıkla izliyor

Büyüt
Küçült
Avrupa Türkiyeyi hayranlıkla
Ekonomi Haberleri › Avrupa Türkiyeyi hayranlıkla izliyor haberi

Yönetim Kurulu toplantısını yapmak için İstanbula gelen Avrupa Hazır Beton Birliğinin Başkanı Tosterud Türkiyedeki uygulamaları hayranlıkla izliyoruz dedi.

Yaşar Kızılbağ

Türkiyenin inşa ettiği 3. Havaalanı, 3. Köprü ve tüp geçit gibi projeler Avrupanın da ilgisini çekiyor. Avrupa Hazır Beton Birliği (ERMCO) hem yönetim kurulu toplantısını yapmak hem de dev projelerin yerinde incelemek için İstanbula geldi.

3. Köprü ve 3. Havalanı turu öncesi Türkiye Hazır Beton Birliği Yönetim Kurulu Başkanı Yavuz Işık ile birlikte basınla buluşan Avrupa Hazır Beton Birliği (ERMCO) Başkanı Stein Tosterud Türkiyedeki hazır beton sektörünün hızlı gelişimini ve başarılı uygulamaları hayranlıkla izlediklerini söyledi. Tosterud son yıllarda Türkiyede hızlı bir kalkınma gözlendiğini belirterek “Bu kalkınmada hayata geçirilen büyük projelerin de etkisi var. Ama ülkenin kalkınması önemli.Türkiyede hazır beton sektörü de kalkınmaya ayak uyduruyor” dedi.

Türkiye Hazır Beton Birliği Yönetim Kurulu Başkanı Yavuz Işık ise hazır betonda Türkiyenin Avrupada lider, dünyada ise 3. sırada yer aldığına işaret ederek “İnşaat sektörü, Türkiye ekonomisinin lokomotifidir. Büyüyen ve gelişen Türkiyede birçok alt yapı yatırımı yapılıyor.

Dünyanın en büyük havalimanı Türkiyenin kalbinin attığı İstanbulda inşa ediliyor. Üç katlı tüp geçit inşaatı, 3.köprü gibi birçok yeni yatırım hayata geçiyor. Bütün bu gelişmeler ise önümüzdeki 5-10 yıllık süreçte hazır betonun en fazla kullanıldığı ülkelerden birinin Türkiye olacağını gösteriyor. Hem dünyanın hem de Avrupanın gözü bizim üzerimizde olacak” dedi. Işık, Avrupa Hazır Beton Birliğinin 3 yılda bir düzenlenen kongresinin 4-5 Haziran 2015 tarihlerinde İstanbulda düzenleneceğini de belirterek “Yoğun çalışmalar neticesinde kongreyi 20 yıl sonra Türkiyeye kazandırdık. 250si yabancı 400 katılımımcı gelecek” dedi.

BetonUn ömrü 150 yıla çıkarıldI

Yavuz  Işık betonda yapılan Ar-Ge çalışmaları sonucunda betonun ömrünün uzadığını söyledi. Işık “Betonun 50 yıllık ömrü çeşitli kimyasal katkı maddeleriyle şimdi 150 yıla kadar çıktı” dedi. Işık konut sektöründe yaşanan ‘balon tartışmaları konusunda ise “İnşaatta abartılı büyüme yok. Türkiye son yıllarda ortalama yüzde 4.5 büyürken inşaat sektöründeki büyüme bu ortalamanın altında kaldı” diye konuştu. Işık bundan sonraki süreçte konut satışlarında aşağı yönlü trend beklemediğini de belirtti.

 





E-Posta ile Yolla
Sayfayı Yazdır
Sosyal Paylaşım
Google
Blogger
Tumbir
Etiketler :
İsim Soyisim :
E-Mail :
UYARI : Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. Ayrıca suç teşkil edecek hakaret içerikli yorumlar hakkında muhatapları tarafından dava açılabilmektedir.
Uyarı
Güvenlik kodu :
Bu habere ilk yorumu siz yapın.
DİĞER HABERLER
Foother
SOSYAL MEDYA
Facebook Twitter RSS Sitemap
"Fatih Aktüel | https://www.fatihaktuel.com/"   Tum Hakları Saklıdır. © 2023 - 2024