Fatih haber,Haber fatih,Fatih Yaşam,Fatih aktuel ,Haber

Fatih Aktüel

Video Galeri
Foto Galeri
Web Mobil
Bu haber 1797 kez okundu. | Ekonomi Haberleri
Haberin Tarihi :   25 Mart 2015 - 14:16

Avrupa Birliğinden şok Türkiye raporu

Büyüt
Küçült
Avrupa Birliğinden şok Türkiye

Avrupa Komisyonu her hafta yayımlanan ve Avrupa kıtasına gelen zararlı ürünleri açıkladığı RAPEX raporunu yayımladı. En son 20 Mart tarihinde yayımlanan raporda ağırlıklı olarak Çinli firmaların plastik ürünlerinin sağlığa zararlı olduğu belirtildi.

Listeye bakıldığında Kore ve Çinli firmaların ürünlerindeki kimyasal maddelerin insan sağlığına zararlı olduğu belirtilirken listedeki Türkiye vurgusu da dikkat çekti. RAPEX raporunda Türkiyeden Avrupaya ihraç edilen 5 ürün listede kendine yer buldu.

AB KOMİSYONU YAYIMLIYOR


Türkiyeden ihraç edilen ürünlerde kullanılan IPBC isimli maddenin üç yaşından küçük çocukların sağlığına ciddi anlamda olumsuz etkilerinin olduğu vurgulandı. Çinden giden ürünlerden sonra insan sağlığını en çok etkileyen ürünlerin Türkiyeden gelen ürünler olduğu belirtildi.

Avrupa Komisyonunun internet sitesinden RAPEX raporuna ulaşılabilir.

HÜRRİYET





E-Posta ile Yolla
Sayfayı Yazdır
Sosyal Paylaşım
Google
Blogger
Tumbir
Etiketler :
İsim Soyisim :
E-Mail :
UYARI : Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. Ayrıca suç teşkil edecek hakaret içerikli yorumlar hakkında muhatapları tarafından dava açılabilmektedir.
Uyarı
Güvenlik kodu :
Bu habere ilk yorumu siz yapın.
DİĞER HABERLER
Foother
SOSYAL MEDYA
Facebook Twitter RSS Sitemap
"Fatih Aktüel | https://www.fatihaktuel.com/"   Tum Hakları Saklıdır. © 2023 - 2024