Fatih haber,Haber fatih,Fatih Yaşam,Fatih aktuel ,Haber

Fatih Aktüel

Video Galeri
Foto Galeri
Web Mobil
Bu haber 2279 kez okundu. | Ekonomi Haberleri
Haberin Tarihi :   07 Mayıs 2015 - 05:52

Aveaya ilk üç ayda 310 bin yeni abone

Büyüt
Küçült
Aveaya ilk üç ayda 310 bin yeni
Ekonomi Haberleri › Aveaya ilk üç ayda 310 bin yeni abone haberi

Geçen yıl 1.8 milyon abone kazanan Avea, bu trendi bu yıl da sürdürerek ilk çeyrekte 310 bin abone kazandı. Gelirini de 2014e göre yüzde 22 artıran Avea 1 milyar 166 milyon lira ile çeyrek rekoru kırdı.

Avea, 2015 ilk çeyrek finansal sonuçlarını açıkladı. Aveanın müşteri odaklı tutumu, gelir ve kârlılıkta Aveaya rekor getirdi. 2014ü 1.8 milyon yeni müşteri ile kapatan Avea bu trendi, ilk çeyrekte de sürdürdü. İlk çeyrekte 310 bin yeni müşteri kazanarak müşteri sayısını 16.6 milyona yükselten Avea, numara taşımayla da 184 bin net müşteri kazandı. Avea gelirini de geçen yılın aynı dönemine göre yüzde 22 artırarak 1 milyar 166 milyon TLlik rekor seviyeye yükseltti. Bir diğer rekoru da EBITDAda kıran şirketin EBITDAsı yüzde 95 artışla 212 milyon TLye ulaştı.

Data geliri 316 milyon TL

Türk Telekom Grubu Bireysel İş Birimi CEOsu Erkan Akdemir “Faaliyetlerimizde verimlilik ve istikrara odaklanan bir anlayışı gözetiyoruz. Yaptığımız doğru yatırımlar ve sunduğumuz ayrıcalıklı tekliflerle güçlendirdiğimiz müşteri odaklı yaklaşımız, 2015 yılının ilk çeyreğinde de gelir ve kârlılık rekorunu beraberinde getirdi. Bu başarılı sonuçlar, ekosistemimizin, sektörün ve müşterilerimizin bize duyduğu güvenin bir göstergesi” dedi. Geçen yıl data gelirlerinde yıllık 1 milyar TL sınırını aşan Avea,  ilk çeyrekte 316 milyon TL data geliri elde ederek, geçen yılın aynı dönemine göre yüzde 56 artış sağladı. Bu artış doğrultusunda data gelirinin servis gelirinin içindeki payı da yine yıldan yıla 7 puan artarak yüzde 29a yükseldi. Avea, akıllı telefon penetrasyon oranını da yüzde 59a çıkardı.

Dijital geleceğin mimarı

Akdemir, şunları söyledi: “Elde ettiğimiz bu çarpıcı sonuçların temelinde gerçekleştirdiğimiz yatırımların büyük payı var. Özellikle yüksek akıllı telefon penetrasyon oranımız, data alanındaki stratejilerimizin doğruluğunu ve geleceğe yön verme arzumuzu net bir şekilde gösteriyor. Önümüzdeki dönemde Türk Telekom Grubunun entegrasyondan gelen gücünü de arkamıza alarak, Türkiyenin teknolojk geleceğini biz şekillendireceğiz. Tecrübemiz, vizyonumuz, güçlü altyapımız, yatırımlarımız ile dijital geleceğin mimari olarak, müşterilerimize bundan sonra da en iyisini sunmaya odaklanacağız. Grubun sahip olduğu güçle, farklı iş kollarında edindiğimiz tecrübelerle ve sunduğumuz hizmet çeşitliliğiyle, önümüzdeki dönemde müşterilerimizin dijital yaşama dair tüm ihtiyaçlarını tek bir noktadan, herkese uygun tekliflerle karşılamak için çalışacağız.”

ABONE BAŞI GELİR 22.1 LİRA

-Toplam gelir yüzde 22 artışla 1 milyar 166 milyon TL,

-Toplam müşteri sayısı yüzde 9 artışla 16.6 milyon,

-EBITDA yüzde 95 artışla 212 milyon TL,

-Toplam data geliri yüzde 56 artışla 316 milyon TL,

-Müşteri başı aylık gelir (ARPU) yüzde 7 artışla 22.1 TL,

-Akıllı cihaz penetrasyon oranı 17 puan artışla yüzde 59,

-Toplam yeni müşteri kazanımı 310 bin,

-Numara taşımayla net müşteri kazanımı 184 bin.





E-Posta ile Yolla
Sayfayı Yazdır
Sosyal Paylaşım
Google
Blogger
Tumbir
Etiketler :
İsim Soyisim :
E-Mail :
UYARI : Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. Ayrıca suç teşkil edecek hakaret içerikli yorumlar hakkında muhatapları tarafından dava açılabilmektedir.
Uyarı
Güvenlik kodu :
Bu habere ilk yorumu siz yapın.
DİĞER HABERLER
Foother
SOSYAL MEDYA
Facebook Twitter RSS Sitemap
"Fatih Aktüel | https://www.fatihaktuel.com/"   Tum Hakları Saklıdır. © 2023 - 2024