Fatih haber,Haber fatih,Fatih Yaşam,Fatih aktuel ,Haber

Fatih Aktüel

Video Galeri
Foto Galeri
Web Mobil
Bu haber 2278 kez okundu. | Ekonomi Haberleri
Haberin Tarihi :   17 Mayıs 2015 - 06:06

Atatürk Havalimanı engelleri kaldırdı

Büyüt
Küçült
Atatürk Havalimanı engelleri
Ekonomi Haberleri › Atatürk Havalimanı engelleri kaldırdı haberi

TAV Havalimanları tarafından işletilen İstanbul Atatürk Havalimanı, Dünya Engelliler Vakfı (DEV) Teknik Komitesi tarafından oluşturulan, USTAD 2011:2015 Çevre ve Yapı Standardı için GlobalGROUP tarafından denetlenip sertifikalandırılan ilk kuruluş oldu.

Atatürk Havalimanında hayata geçirilen ‘engelsiz havalimanı uygulamaları, haziran ayında Birleşmiş Milletlerin New Yorktaki genel merkezinde düzenlenecek 8. Engellilerin Haklarına Dair Sözleşmeye Taraf Devletler Toplantısı sırasında ‘iyi örnek olarak sunulacak. ‘Engelsiz Havalimanı projesi kapsamında Atatürk Havalimanında İç Hatlar ve Dış Hatlar Terminalleri ile otoparklarda yaklaşık 2 bin metre hissedilebilir zemin uygulaması yapıldı. 38 asansöre Türkçe ve İngilizce kat bilgilerini veren sesli uyarı sistemleri konuldu. 19 ankesörlü telefon tekerlekli sandalye kullanıcıları için uygun yüksekliğe indirildi. 5 asistan yardım noktası oluşturuldu. Engellilere yönelik hizmetin etkinliğinin artırılması için 200 çalışana toplam 800 saat eğitim verildi. Ayrıca, 250 çalışan temel işaret dili eğitimi aldı.

 





E-Posta ile Yolla
Sayfayı Yazdır
Sosyal Paylaşım
Google
Blogger
Tumbir
Etiketler :
İsim Soyisim :
E-Mail :
UYARI : Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. Ayrıca suç teşkil edecek hakaret içerikli yorumlar hakkında muhatapları tarafından dava açılabilmektedir.
Uyarı
Güvenlik kodu :
Bu habere ilk yorumu siz yapın.
DİĞER HABERLER
Foother
SOSYAL MEDYA
Facebook Twitter RSS Sitemap
"Fatih Aktüel | https://www.fatihaktuel.com/"   Tum Hakları Saklıdır. © 2023 - 2024