Fatih haber,Haber fatih,Fatih Yaşam,Fatih aktuel ,Haber

Fatih Aktüel

Video Galeri
Foto Galeri
Web Mobil
Bu haber 2026 kez okundu. | Ekonomi Haberleri
Haberin Tarihi :   24 Haziran 2015 - 06:40

Aşırı yağışlar tarım arazilerini vurdu

Büyüt
Küçült
Aşırı yağışlar tarım arazilerini
Ekonomi Haberleri › Aşırı yağışlar tarım arazilerini vurdu haberi

Geçen hafta yaşanan yoğun yağış sebebiyle Türkiyenin birçok bölgesinde tarım arazileri zarar gördü. Özellikle Çorum, Sakarya, İzmir, Balıkesir, Bursa ve Ağrı da sel ve yağış nedeniyle ekim alanları ve seralar kullanılmaz hale geldi.

Bu yıl yaşanan yağışlar bazı bölgelerde sevinç yaratırken, bazı bölgelerde ise aşırı yağışlar nedeniyle tarım arazilerinde zarara neden oldu. Türkiyenin birçok ilinde sera ve tarım arazileri sular altında kaldı. Çorumun Uğurludağ ilçesinde etkili olan sağanak yağış ve dolu sonucu oluşan sel tarım arazilerini vurdu. Sabah saatlerinde başlayan sağanak yağış ve dolu kısa sürede sele dönüştü. İlçeye bağlı Üçdam köyünde selin taşıdığı balçık ve kum tarım arazilerini yerle bir ederken, Köpeç köyünde ise Uğurludağ ile ulaşımı sağlayan köprü yıkıldı. Üçdam köyü muhtarı Mehmet Uluer “Sağanak yağışla birlikte sel geldi. 150 dönüm tarım arazimizi sel vurdu. Köylülerimiz mağdur durumda” dedi. Sakarya Ziraat Odası Başkanı Hamdi Şenoğlu,  kentteki aşırı yağış nedeniyle çiftçinin zararının 45 milyon lira olduğunu bildirdi. Şenoğlu, 150 bin dekar alanın sular altında kaldığını söyledi. İzmirin Menemen İlçesinde, sağanak yağmur, hayatı olumsuz etkilerken, ekili alanlar sular altında kaldı. Mavradin Mevkisindeki ekili alanlarda incelemede bulunan Menemen Ziraat Odası Başkanı Metin Karagöl, yağmurun başta pamuk üreticileri olmak üzere çiftçileri perişan ettiğini söyledi.

Metrekareye 48 kg yağmur

Metrekareye 48 kilogram yağmur düşen ilçede, çiftçiler kara kara düşünmeye başladı. Menemen Ziraat Odası Başkanı Metin Karagöl, tarım arazilerini gezip, yağmurun neden olduğu zararları yerinde tespit etti. Mavradin Mevkisindeki incelemelerinin ardından bir açıklama yapan Karagöl, “Bugün sabaha kadar devam eden yağmur Menemen Ovasında hemen hemen her tarafın sular altında bıraktı. Türkilyede ve ilçemizdeki çiftçiler bu iklim değişikliklerinden müthiş derecede nasibini alıyor. Gerçekten çok büyük sıkıntı yaşıyoruz. Menemende pamuk üreticisi, üç-dört sefer tarlalarını bozup, tekrar dikim yapmak zorunda kaldı” diye konuştu.

MEYVE SEBZE ALANLARI YOK OLDU

Balıkesirin Havran ilçesinde sağanak yağış ardından bastıran dolu vatandaşlara zor anlar yaşattı. Öğle saatlerinde sağanak yağış ardından ani bastıran dolu araç sürücülerine ve yayalara zaman zaman zor durumda bıraktı. Havran Belediye Başkanı Emin Ersoy, dolunun bölgede tarım arazileri dışında bir zarara neden olmadığını ifade etti. Dolu yağışının özellikle tarım arazilerinde meyvelik alanlarda kısmi zarara neden olduğu gözlendi. Kocaelinin sebze ve meyve deposu olarak bilinen Bayraktar Köyünde geçen hafta yağan şiddetli yağışlar sera ve ekili alanlarda büyük hasara yol açtı.  Bursanın Yenişehir ilçesinde etkili olan dolu nedeniyle sebze ve meyve üretilen arazilerde meydana gelen hasarın tespiti için çalışma başlatıldı. Ağrının Diyadin ilçesinde de etkili olan dolu yağışı ekili arazilere zarar verdi.  





E-Posta ile Yolla
Sayfayı Yazdır
Sosyal Paylaşım
Google
Blogger
Tumbir
Etiketler :
İsim Soyisim :
E-Mail :
UYARI : Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. Ayrıca suç teşkil edecek hakaret içerikli yorumlar hakkında muhatapları tarafından dava açılabilmektedir.
Uyarı
Güvenlik kodu :
Bu habere ilk yorumu siz yapın.
DİĞER HABERLER
Foother
SOSYAL MEDYA
Facebook Twitter RSS Sitemap
"Fatih Aktüel | https://www.fatihaktuel.com/"   Tum Hakları Saklıdır. © 2023 - 2024