Fatih haber,Haber fatih,Fatih YaÅŸam,Fatih aktuel ,Haber

Fatih Aktüel

Video Galeri
Foto Galeri
Web Mobil
Bu haber 2717 kez okundu. | Ekonomi Haberleri
Haberin Tarihi :   13 Mart 2015 - 06:36

Araç kiralamaya da kara liste geliyor

Büyüt
Küçült
Araç kiralamaya da kara liste
Ekonomi Haberleri › Araç kiralamaya da kara liste geliyor haberi Kredi Kayıt Bürosu (KKB) ve Tüm Oto Kiralama Kuruluşları Derneği (TOKKDER) araç kiralama sektörüne özel olarak tasarlanan müşteri riski değerlendirme sistemini hayata geçiriyor.

Türkiyede bir ilk olma özelliÄŸi taşıyan bu anlaÅŸma, aynı zamanda KKBnin reel sektördeki iÅŸbirliklerinin de ilki. ‘KKB Reel Sektör Kredi DeÄŸerlendirme Sistemi, araç kiralama firmalarına müşteri adaylarının risk deÄŸerlendirmelerini kısa bir sürede yaparak kiralama konusunda daha doÄŸru karar vermelerini saÄŸlayacak.

KKB Genel Müdürü Kasım Akdeniz “Araç kiralama ÅŸirketlerinin hem risklerini yönetme hem de doÄŸru kiÅŸiye, doÄŸru aracı sunabilmelerini saÄŸlamayı hedefledik. Bi sistemle amacımız detaylı risk raporu ve Findeks notunu birlikte kullanarak otomatik bir risk deÄŸerlendirmesi yapılmasını saÄŸlamak” dedi. TOKKDER Yönetim Kurulu BaÅŸkan Yardımcısı Önder Erdem “Günlük/kısa süreli araç kiralamanın yaygınlaÅŸması müşteri riski deÄŸerlendirmesini araç kiralama ÅŸirketleri için olmazsa olmaz yapıyor. Araç kiralama ÅŸirketlerinin müşterilerinden talep ettiÄŸi kira ücretleri kiralanan aracın deÄŸeri ile kıyaslandığında araçların güvenilir kiÅŸilere kiralanmasının ne kadar önemli olduÄŸu ortaya çıkıyor” dedi.

 

 





E-Posta ile Yolla
Sayfayı Yazdır
Sosyal Paylaşım
Google
Blogger
Tumbir
Etiketler :
Ä°sim Soyisim :
E-Mail :
UYARI : Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. Ayrıca suç teşkil edecek hakaret içerikli yorumlar hakkında muhatapları tarafından dava açılabilmektedir.
Uyarı
Güvenlik kodu :
Bu habere ilk yorumu siz yapın.
DÄ°ÄžER HABERLER
Foother
SOSYAL MEDYA
Facebook Twitter RSS Sitemap
"Fatih Aktüel | https://www.fatihaktuel.com/"   Tum Hakları Saklıdır. © 2023 - 2024