Fatih haber,Haber fatih,Fatih Yaşam,Fatih aktuel ,Haber

Fatih Aktüel

Video Galeri
Foto Galeri
Web Mobil
Bu haber 2157 kez okundu. | Ekonomi Haberleri
Haberin Tarihi :   13 Nisan 2015 - 00:12

Angelina Jolie çayına ceza

Büyüt
Küçült
Angelina Jolie çayına

Kurul, reklamlarda geçen, Angelina Jolieden Fahriye Evcene kadar sağlıklı bir şekilde kilo verdirmeye yardımcı, yağ yakmaya, sindirim sistemini düzenlemeye, metabolizmayı hızlandırmaya destek olur. Bitkisel ve doğal yollarla zayıflama konusunda uzman olan Dr. Ender Saraç, bizlere kısa sürede doğal zayıflamaya yardımcı olacak sarımsak çayı tarifini değişik seferlerde televizyon programlarında verdi. Sarımsağın kuvveti ve antioksidan özelliğiyle kilo vermenize ayrıca destek olur şeklindeki beyanları inceledi.

Reklamlarda endikasyon belirten ifadeler kullanılarak tüketicileri yanıltıcı sağlık beyanlarına yer verildiği, böylece gıda takviyesi niteliğindeki ürünün insan metabolizmasına etki eden bir tıbbi ürün gibi tanıtıldığına karar verildi. Reklamlarda tanıtılan sarımsak çayının tıbbi ürün veya ilaç kapsamında ruhsatlandırılması gerektiğini kaydeden Reklam Kurulu, İlaç kapsamındaki ürünlerin reklamının yapılmasını da yasaktır açıklamasını yaptı. Türk Gıda Kodeksi ve Ticari Reklam Yönetmeliğine göre reklamların mevzuata aykırı olduğuna karar veren kurul, Angelina Jolieli reklamların durdurulmasını istedi.

Hürriyet, Erdinç Çelikkan





E-Posta ile Yolla
Sayfayı Yazdır
Sosyal Paylaşım
Google
Blogger
Tumbir
Etiketler :
İsim Soyisim :
E-Mail :
UYARI : Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. Ayrıca suç teşkil edecek hakaret içerikli yorumlar hakkında muhatapları tarafından dava açılabilmektedir.
Uyarı
Güvenlik kodu :
Bu habere ilk yorumu siz yapın.
DİĞER HABERLER
Foother
SOSYAL MEDYA
Facebook Twitter RSS Sitemap
"Fatih Aktüel | https://www.fatihaktuel.com/"   Tum Hakları Saklıdır. © 2023 - 2024