Fatih haber,Haber fatih,Fatih Yaşam,Fatih aktuel ,Haber

Fatih Aktüel

Video Galeri
Foto Galeri
Web Mobil
Bu haber 2011 kez okundu. | Ekonomi Haberleri
Haberin Tarihi :   24 Haziran 2015 - 06:40

Anadolu Etap AgroAkademi çiftçilerle buluştu

Büyüt
Küçült
Anadolu Etap AgroAkademi çiftçilerle
Ekonomi Haberleri › Anadolu Etap AgroAkademi çiftçilerle buluştu haberi

Anadolu Etap AgroAkademi, Çanakkalede çiftçilere Meyve Yetiştiriciliği ve Sürdürülebilir Tarım Uygulamaları eğitimi verdi. Eğitimde, meyve yetiştiriciliği ve sürdürülebilirlik konularında dünyada kullanılan yeni yöntemler ve en son uygulamalar aktarıldı.

Anadolu Etap AgroAkademi, ‘Meyve Yetiştiriciliği ve Sürdürülebilir Tarım Uygulamaları eğitimi 27-28 Mayıs tarihlerinde Çanakkale Çiftliğinde gerçekleşti. Katılımcıların yoğun olarak kadınlardan oluştuğu eğitimde, sürdürülebilirlik ve meyve yetiştiriciliği konularında dünyada bahçe bitkileri alanındaki en iyi uygulamalar aktarıldı.

Kadın iş gücü destekleniyor

İki günlük eğitimi başarı ile bitiren çiftçilere sertifikaları törenle verildi. Yerel çiftçiler için özel olarak hazırlanan AgroAkademi Çiftçi Eğitim Modülünde, meyve yetiştiriciliği ve sürdürülebilirlik konularında dünyada bahçe bitkileri alanındaki yeni yöntemler ve en iyi uygulamalar aktarıldı.

Eğitimin içeriği iyi ve sürdürülebilir tarım uygulamaları, damla sulama, bitki besleme, plantasyon, toprak işleme ve terbiye sistemlerinden oluştu. Anadolu Etap Genel Müdürü Demir Şarman AgroAkademi Çiftçi Eğitim Modülü ile ilgili şunları dile getirdi; “Türkiyenin stratejik sektörlerinden biri haline gelen tarım sektörünün sürdürülebilirliği için yaptığımız yatırımlara, ‘Anadolu Etap AgroAkademi Çiftçi Eğitim Modülü ile sosyal sorumlulukta farklı bir pencere açarak devam ediyoruz. Kadınların gerek ekonomi gerekse de sosyal alanlarda dokunuşlarıyla gerçekleştirdikleri değişimi, mucizeyi görmenin gururuyla AgroAkademiyi, sürdürülebilirlik ağırlıklı özel bir eğitim programıyla kadınların çoğunlukta olduğu çiftçilerimizle Çanakkalede buluşturduk. Kadınların sürdürülebilirlik eğitimleri alarak sadece tarım sektörüne değil hayata da katkılarının çok daha hızlı olacağını düşünüyoruz. 2012 yılında hayata geçirdiğimiz Anadolu Etap AgroAkademi çiftçi eğitimleri kırsal kalkınmaya, kadın işgücünün desteklenmesine, niteliğinin artırılmasına ve sürdürülebilirliğe katkı sağlamaya devam edecektir.”





E-Posta ile Yolla
Sayfayı Yazdır
Sosyal Paylaşım
Google
Blogger
Tumbir
Etiketler :
İsim Soyisim :
E-Mail :
UYARI : Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. Ayrıca suç teşkil edecek hakaret içerikli yorumlar hakkında muhatapları tarafından dava açılabilmektedir.
Uyarı
Güvenlik kodu :
Bu habere ilk yorumu siz yapın.
DİĞER HABERLER
Foother
SOSYAL MEDYA
Facebook Twitter RSS Sitemap
"Fatih Aktüel | https://www.fatihaktuel.com/"   Tum Hakları Saklıdır. © 2023 - 2024