Fatih haber,Haber fatih,Fatih Yaşam,Fatih aktuel ,Haber

Fatih Aktüel

Video Galeri
Foto Galeri
Web Mobil
Bu haber 2192 kez okundu. | Ekonomi Haberleri
Haberin Tarihi :   07 Mart 2015 - 13:02

Amerikadan gelen veriler doları uçurdu

Büyüt
Küçült
Amerikadan gelen veriler doları

ABDde faiz artışlarının başlayabileceğini gösteren ekonomik verilerin açıklanmasının ardından dolar 2.6450 lira ile yeni tarihi zirvesini gördü. Açıklanan verilere göre ABDde işsizlik beklentilerden da daha olumlu geldi.

Piyasa analistleri ve ekonomistler işsizliğin yüzde 5.6ya gerilemesini beklerken, yüzde 5.5 düzeyine indiği açıklandı. Veriler, ABDde istihdamın da beklenenden daha çok arttığını ortaya koydu.

ERDOĞANIN AÇIKLAMALARI GERİLETMİŞTİ

ABDde faiz artışının beklenenden de yakın zamanda başlayabileceğini gösteren bu verilerin açıklanmasının ardından, Erdoğanın açıklamalarıyla 2.5770 düzeyine kadar çekilen dolar hızla tırmanarak 2.6450 liraya kadar çıktıktan sonra, 2.6430 - 2.6440 lira aralığında hareket etmeye başladı.

BORSA GÜNÜ DÜŞÜŞLE TAMAMLADI

Borsa İstanbul 100 (BIST 100) endeksi, rekor kıran dolar kurunun negatif etkisi ile düşüşünü bugün de sürdürerek, günü 469,42 puanlık azalışla 80.310,16 puandan tamamladı. BIST 100 endeksi, dünkü kapanışına göre yüzde 0,58 değer kaybetti, toplam işlem hacmi 5,6 milyar liraya ulaştı. Gün sonunda bankacılık endeksi yüzde 1,56, holding endeksi yüzde 0,54 düşüş kaydetti. Günün en fazla kazandıran sektör endeksi ise yüzde 3,61 ile ticaret oldu.

ALTIN FİYATLARINDA BİR MİKTAR GERİLEME

Para piyasalarındaki keskin hareketler sonrası altın fiyatlarında kısmi gerileme yaşandı.  Serbest piyasada çeyrek altın satış fiyatı 162 TLye gerilerken Kapalıçarşıda ise çeyrek altın 163 TL oldu.

 

 

İlgili Haber Dolar neden yükseliyor?



E-Posta ile Yolla
Sayfayı Yazdır
Sosyal Paylaşım
Google
Blogger
Tumbir
Etiketler :
İsim Soyisim :
E-Mail :
UYARI : Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. Ayrıca suç teşkil edecek hakaret içerikli yorumlar hakkında muhatapları tarafından dava açılabilmektedir.
Uyarı
Güvenlik kodu :
Bu habere ilk yorumu siz yapın.
DİĞER HABERLER
Foother
SOSYAL MEDYA
Facebook Twitter RSS Sitemap
"Fatih Aktüel | https://www.fatihaktuel.com/"   Tum Hakları Saklıdır. © 2023 - 2024