Fatih haber,Haber fatih,Fatih Yaşam,Fatih aktuel ,Haber

Fatih Aktüel

Video Galeri
Foto Galeri
Web Mobil
Bu haber 2301 kez okundu. | Ekonomi Haberleri
Haberin Tarihi :   27 Mayıs 2015 - 06:13

Ali Babacan: Çinde lisans almak isteyen birkaç Türk bankası var

Büyüt
Küçült
Ali Babacan: Çinde lisans almak isteyen birkaç Türk bankası
Ekonomi Haberleri › Ali Babacan: Çinde lisans almak isteyen birkaç Türk bankası var haberi

Tekstilbankı alan ICBCnin düzenlediği etkinliğe katılan Babacan Bundan sonraki adım, bir Türk bankasının Çinde faaliyete başlaması dedi. Babacan Çinde lisans almak isteyen birkaç Türk bankası olduğunu söyledi.

Aktiflerine göre dünyanın en büyük bankası olan Industrialand Commercial Bank of Chinanın (ICBC) Tekstilbankı satın alma işleminin ardından önceki gece bir kutlama seremonisi yapıldı. Törene katılan Başbakan Yardımcısı Ali Babacan, Çinde lisans alıp faaliyete başlamak isteyen birkaç Türk bankası olduğunu açıkladı. Babacan iki ülke arasında çok sayıda alanda işbirliği yapıldığını belirterek, Çin firmalarının Türkiyede yapacağı taahhüt işleri açısından kurulu bir bankanın olmasının ayrı fırsat ve imkanlar sunacağını söyledi.

5 yıl önce konuşmuştuk

Babacan, ICBCnin Türkiyedeki faaliyetlerinin, Türk özel sektörüne artılar getirmesi istediklerini belirterek şunları söyledi: “Bu tören, aslında bir önceki Başbakan Ven Ciabaonun Türkiye ziyaretinde, bir öğlen yemeğinde kendisiyle yaptığımız görüşmede hedeflediğimiz konulardan biriydi. ‘Mutlaka bir Çinli banka buraya gelmeli ve burada lisans alarak, bir Türk bankası gibi, AŞ olarak kurulup çalışmalı ama Türkiyeden de bir banka Çine gitmeli ve Çinde kurulu bir banka olarak faaliyet göstermeli, bu ilişkilerimizde önemli bir boşluk dedik.” Babacan, bu boşluğun birinci adımının dün gerçekleştirildiğini, yaklaşık 4-5 yıl önce yapılan o görüşmenin somut meyvesini izlediklerini ve bundan memnuniyet duyduklarını belirterek “Bundan sonraki adım, bir Türk bankasının Çinde lisans alıp, Çinde faaliyete başlaması. İlgilenen birkaç bankanın olduğunu ben biliyorum. Umarım ki o bankaların iş planı netleşir, Çin otoriteleri o bankaların orada faaliyet gösterebilmesi için gerekli anlayışı ve kolaylığı gösterir ve böylece ülkelerimiz arasındaki ilişki yapısına kalıcı sağlam kurumları da karşılıklı olarak eklemiş oluruz” dedi.

6 işbirliği niyet anlaşması

Tören sırasında, ICBCnin Türk iş dünyasının önde gelen şirketleriyle yaptığı 6 İşbirliği Niyet Anlaşmasının kurum yetkilileriyle karşılıklı teslimi gerçekleştirildi. Buna göre Tosyalı Holding, Limak İnşaat, Türk Hava Yolları, Park Holding, Arkas Holding, Elektrik Üretim AŞ, İşbirliği Niyet Anlaşmalarının karşılıklı teslimini gerçekleştirdi.

Yuan işlemleri için koşullar oluşturulacak

ICBC Yönetim Kurulu Başkanı Jiang Jianging “Satın alma işlemi gerçekleştikten sonra, Tekstilbank, yerel koşullara dayalı, Çin sermayelerine odaklı, etrafındaki bölgelerle yakın işbirliği içinde ve Avrasyalı olma stratejilerini izleyecek” dedi. ICBCnin Tekstil Bankasının hisselerini satın almasının, globalleşme stratejisinin yanında, Çin ve Türkiye arasındaki finansal hizmetlerin ve iki ülkenin ekonomik gelişiminin canlandırılmasına da yardımcı olacağını vurgulayan Jianging, şunları söyledi:

İpek Yolu bağladı

“Çin ile ticaret yapmak için finansal hizmetler ve yurtdışı Çin Yuanı Renminbi (CNY) işlemleri için gereken koşulların oluşturulması için yapılan çalışmalar hızlandırılacak.” Çin Halk Cumhuriyeti Ankara Büyükelçisi Yu Hongyang da konuşmasında, “İpek Yolu 2 bin yıl önce Türkiye ve Çini birbirine bağlamış, iki ülkenin halkları da alışverişler aracılığı ile derin bir dostluk kurdu” dedi.





E-Posta ile Yolla
Sayfayı Yazdır
Sosyal Paylaşım
Google
Blogger
Tumbir
Etiketler :
İsim Soyisim :
E-Mail :
UYARI : Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. Ayrıca suç teşkil edecek hakaret içerikli yorumlar hakkında muhatapları tarafından dava açılabilmektedir.
Uyarı
Güvenlik kodu :
Bu habere ilk yorumu siz yapın.
DİĞER HABERLER
Foother
SOSYAL MEDYA
Facebook Twitter RSS Sitemap
"Fatih Aktüel | https://www.fatihaktuel.com/"   Tum Hakları Saklıdır. © 2023 - 2024