Fatih haber,Haber fatih,Fatih Yaşam,Fatih aktuel ,Haber

Fatih Aktüel

Video Galeri
Foto Galeri
Web Mobil
Bu haber 1658 kez okundu. | Ekonomi Haberleri
Haberin Tarihi :   14 Nisan 2015 - 15:36

Akkuyu Nükleer Santralinin temeli atıldı

Büyüt
Küçült
Akkuyu Nükleer Santralinin temeli

Mersin Akkuyuya yapılacak olan Akkuyu Nükleer Santrali için ilk temel atma törenine tepki gösteren bir grup çevreci, inşaat alanının kapısını tutarak içeride bulunanların dışarıya çıkmasına engel oluyor.

Akkuyu Nükleer Santralinin deniz bölümünün temel atma töreninde konuşan Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız, Eğer 10 yıl önce kurmuş olsaydık 14 milyar dolar daha az doğal gaz alacaktık. bu santral İstanbulun tamamının, Türkiyenin ise yüzde 28inin enerji ihtiyacını karşılayacak dedi.

 

Haberin Videosu   Akkuyu Nükleer Santrali´nin temeli atıldı startFlvPlayer_PostaV2(divFlvPlayer29603,29603,201504,29603-289417.jpg,1, 0,Akkuyu Nükleer Santralinin temeli atıldı);

 

Taner Yıldız, 2016 sonunda temeli atılacak projeinin personel eğitim çalışmaları sürüyor. Fukuşimada yaşanan kaza nedeniyle bir gecikme yaşandı. Bu daha güvenli bir santralin inşaasına sebep oldu  ifadelerini kullandı.

KAYANIN İÇİNE BİR KAPSUL BIRAKILDI

Taner Yıldız ve Rus firma yetkilisi, temel atma için düğmeye bastıktan sonra bir rus geleneği olan kaya içine kapsül yerleştirdiler. Kapsulün sonraki nesiller için kayaya yerleştirildiği kaydedildi

ERDOĞAN VE DAVUTOĞLU TÖRENDE YOKTU!

Cumhurbaşkanı Erdoğanın nükleer santrale verdiği önem biliniyor. Rusya lideri Putinle bu konudaki yakın diyaloğu ve çalışması da yakından takip ediliyor. Tam da bu noktada Erdoğanın ve Başbakan Davutoğlunun tarihi nükleer santral temel atma törenine katılmaması dikkat çekti. Bu durum, akıllara, Ermeni Soykırımı iddialarının 100. yılında 24 Nisanda Erivana gitme kararı alan Putine tepki olarak mı Erdoğan ve Davutoğlu törene katılmadı? sorusunu getirdi.

PROTESTOLAR DA VARDI

Cengiz İnşaat tarafından yapılacak olan Akkuyu Nükleer Deniz Yapılarının temeli atılırken, dışarıda çevrecilerin protesto gösterisi vardı.





E-Posta ile Yolla
Sayfayı Yazdır
Sosyal Paylaşım
Google
Blogger
Tumbir
Etiketler :
İsim Soyisim :
E-Mail :
UYARI : Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. Ayrıca suç teşkil edecek hakaret içerikli yorumlar hakkında muhatapları tarafından dava açılabilmektedir.
Uyarı
Güvenlik kodu :
Bu habere ilk yorumu siz yapın.
DİĞER HABERLER
Foother
SOSYAL MEDYA
Facebook Twitter RSS Sitemap
"Fatih Aktüel | https://www.fatihaktuel.com/"   Tum Hakları Saklıdır. © 2023 - 2024