Fatih haber,Haber fatih,Fatih Yaşam,Fatih aktuel ,Haber

Fatih Aktüel

Video Galeri
Foto Galeri
Web Mobil
Bu haber 2335 kez okundu. | Ekonomi Haberleri
Haberin Tarihi :   11 Haziran 2015 - 06:29

Akbank Direkt, 2 yılda 150 şube kadar kr etti

Büyüt
Küçült
Akbank Direkt, 2 yılda 150 şube kadar kr
Ekonomi Haberleri › Akbank Direkt, 2 yılda 150 şube kadar kr etti haberi

Akbankın dijital bankacılık uygulaması Direkt, 2 yılda 150 şubenin krı kadar kr elde etti. Genel Müdür Yardımcısı Oğuz Her gün yaklaşık 5 bin kişi dijital kanallarımıza üye oluyor dedi.

Her gün yaklaşık 5 bin üye katılan Akbank Direkt bankacılığın kârı iki yılda 150 şubenin kârına eşitlendi. Akbank Direkt Bankacılıktan Sorumlu Genel Müdür Yardımcısı Orkun Oğuz “Dijital bankacılıkta zaman hızlı akıyor. Mobil ve internet bankacılığı kanalları Akbank Direktin kârı 2 yılda 150 şubenin kârına ulaştı. Dijital bankacılık orta ölçekli bir banka haline geldi” dedi. Bankanın ilk çeyrekte kullandırdığı tüketici kredilerinin yüzde 7sinin de Akbank.com üzerinden kullanıldığını söyleyen Oğuz, pazar günü yapılan seçimlerde dijital kanallardan en çok ‘ne olmuş doların hali diye bakıldığını belirtti.

Mobil kullananlar arttı

Oğuz, Türkiyenin 30 yaş ortalaması ile Avrupanın en genç nüfusuna sahip ülkesi olduğunu belirterek “Bu nüfus yapısı ile Türkiye dijitali en hızlı benimseyen ülkelerden biriyiz. Son 2 yılda akıllı telefon sahibi olan kişi sayısı 3 kat arttı. Türkiyede 31 milyon mobil internet abonesi var. Türkiye, mobil internet abonesi sayısı ile Avrupa 6ncısı. Sosyal medya kullanım oranıyla da dünya birincisi” dedi. Akbankta mobil bankacılık müşterisinin bu ay internet bankacılığı kullanan müşteri sayısını aştığını anlatan Oğuz, sektör toplamının ise bu aşamaya 2 yıl içinde gelmesini öngördüklerini söyledi. Oğuz, son 2 yılda mobil bankacılık pazarının yüzde 380 büyüdüğünü Akbankta ise bu oranının yüzde 580 olduğuna işaret ederek mobil bankacılık kullanan müşterilerin yarısının internet bankacılığı kullanmayı bıraktığını belirtti.

Hesaplar internette açılıyor

Oğuz, şunları söyledi: “Akbank Direktten yarattığımız kâr 150 şubenin yarattığı kâra ulaştı. Akbank olarak mobil bankacılıktaki büyümemiz Batı Avrupa ortalamasının 2 katı. Mobil uygulamamızı ilk defa kullanan müşterilerin yüzde 44ü daha önce internet bankacılığımızı kullanmamış müşteriler. Müşterilerimiz hesap açılışlarında dijital kanalları tercih eder oldu. Akbank Direkt Serbest Hesapta şu an var olan hesapların yüzde 65i Akbank Direktten açıldı.”

MOBİL MÜŞTERİYLE TEMAS SIKLIĞI ARTIYOR

Akbankta yapılan işlemlerin yüzde 91inin Akbank Direkt üzerinden gerçekleştiği bilgisini de paylaşan Orkun Oğuz, mobil bankacılıkta müşteri ile temas sıklığının da çok yüksek olduğuna değindi. Oğuzun anlattığına göre 2-3 ayda bir şubeye giden, haftada 1 internet şubesine giren müşteri 2 günde 1 mutlaka mobil bankacılığını kullanıyor. “Müşteri ile temas sıklığımız artıyor” diyen Oğuz “Müşterilerimiz ayda 15-20 defa Akbank Direkt Mobile girerken, internet bankacılığına ayda 6-7 defa giriyor” dedi. Oğuz, Akbank Direkt Mobilden 1 ayda 1 müşterinin de ortalama 76 adet işlem yaptığını ve Akbank Direkt İnternet için bu rakamın ortalama 32 olduğunu da belirtti.





E-Posta ile Yolla
Sayfayı Yazdır
Sosyal Paylaşım
Google
Blogger
Tumbir
Etiketler :
İsim Soyisim :
E-Mail :
UYARI : Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. Ayrıca suç teşkil edecek hakaret içerikli yorumlar hakkında muhatapları tarafından dava açılabilmektedir.
Uyarı
Güvenlik kodu :
Bu habere ilk yorumu siz yapın.
DİĞER HABERLER
Foother
SOSYAL MEDYA
Facebook Twitter RSS Sitemap
"Fatih Aktüel | https://www.fatihaktuel.com/"   Tum Hakları Saklıdır. © 2023 - 2024