Fatih haber,Haber fatih,Fatih Yaşam,Fatih aktuel ,Haber

Fatih Aktüel

Video Galeri
Foto Galeri
Web Mobil
Bu haber 2155 kez okundu. | Ekonomi Haberleri
Haberin Tarihi :   15 Mart 2015 - 06:06

Abdullah Kigılı: Avrupa peşimizde, artık canımın istediği saate randevu veriyorum

Büyüt
Küçült
Abdullah Kigılı: Avrupa peşimizde, artık canımın istediği saate randevu
Ekonomi Haberleri › Abdullah Kigılı: Avrupa peşimizde, artık canımın istediği saate randevu veriyorum haberi

Uludağ Ekonomi Zirvesinin son gününde katılımcılar perakedencilerin yaptığı oturumda moral buldu. Toplantıda Kiğılı Giyimin patronu Abdullah Kigılı 20 yıl önce randevu vermeyenlere artık canımın istediği saatte randevu veriyorum. Avrupa markaları peşimizde dedi.

Kaan Zenginli

Uludağ Ekonomi Zirvesinin ikinci gününde en renkli oturum ‘perakendede değişim zamanının tartışıldığı oturum oldu. Büyük ilgi gören ilk oturumda ilginç görüşler ortaya çıktı. Turkcell Genel Müdür Yardımcısı Selen Kocabaşın moderatörlüğündeki oturumda konuşan Kiğılı Holding Yönetim Kurulu Başkanı Abdullah Kiğılı, 20 yıl önce tekstilde Türk firmalarının seslerinin çıkmadığını belirterek “Bugün kükremeye başladık. 20 yıl önce kartvizitimizi verdiğimizde bize randevu vermezlerdi. Bugün o bize bakmayan Avrupa markaları haftanın 3 günü bizim işletmede. Canımın istediği zaman, istediği saatte onlara randevu veriyorum. Mal satmak için yarış halindeler. Avrupa markaları peşimizde” dedi.

Yabancıların şansı sıfır

Kiğılı “Dünyanın en iyi erkek giyim markalarını getirin burada sıfır şansları var. Türkiyede erkek giyim markaları, Avrupa düzeyinde” diye konuştu. LC Waikiki Yönetim Kurulu Başkanı Vahap Küçük de internetten alışverişin yaygınlaştığını belirterek “Bir yılda offline mağazalar yüzde 25 büyürken, internetten alışveriş imkanı sunan mağazalar yüzde 80 büyümüş” dedi. Carrefoursa Genel Müdürü Mehmet Nane de 5 yıldır mağaza açamadıklarını belirterek “Bu yıl ayda ortalama 20 mağaza açıyorduk. 30a çıkarıyoruz. İsmarı almıştık. Antalyada bir zincir daha aldık. Mağazalara aşık olmamak lazım. Mağazalar zarar ediyorsa, onları kapatmaktan imtina etmeyiniz. Hipermarket kapatılmaz diye bir tabu vardı. Bunu kırdık, geçen yıl 2 hipermarket kapattık” dedi. Torunlar Holding Yönetim Kurulu Başkanı Aziz Torun, AVMnin uluslararası markalarla mücadelenin arenası olduğunu söyledi. Özdilek Yönetim Kurulu Başkanı Hüseyin Özdilek ise Özdilekin logosunun tasarımını 100 liraya yaptırdığını belirterek “Bugün 6.500 kişiyi istihdam  ediyoruz” dedi.

Şimşek: Dolardaki artış o kadar da kötü değil

Uludağ Ekonomi Zirvesinin kapınışında konuşan Maliye bakanı Mehmet Şimşek “Dolardaki artışta ABD ekonomisinde olumlu gelişmelerin yanı sıra Avrupa ekonomisindeki olumsuz gelişmelerin de etkisi var. Bu o kadar da kötü değil. Doların artışı küresel büyümeye olumlu katkı sağlayabilir. Kur hareketini önemsiyoruz, hassasiyetimiz var. Ama makro temeller sağlamsa sorun olmaz. Siyasi istikrar olmadan reform yapmak mümkün değil. Anketlere göre AK Parti yüzde 45-50 arasında. Bu seçimlerde de tek başına iktidar olacak. Yüzde 3 ile orta gelir tuzağından kurtulamayız. Dolayısıyla yapısal reformlarla büyümeyi sağlamamız lazım” dedi.

 

Maliye Bakanı Şimşek, FEDin faiz artırımı konusunda da şunları dile getirdi: “Türkiye Fedin faiz artışına hazır mı? Kim hazır ki? Piyasalarda dalgalanma kaçınılmazdı. Oldu, oluyor. Ama Avrupa Merkez Bankasının son kararı Türkiye için olumluydu. Bankalarımızın yurtdışı borçlanmalarının çoğu Avrupadan çünkü. Kaderimiz biraz da Avrupaya bağlı. Ben finans sektörümüzde aşırı bir balon olduğuna inanmıyorum.”

‘Bernanke parmağını uzatıp ‘sıra sende dedi

Avrupa Merkez Bankası eski Başkanı Jean Claude Trichet Uludağ Ekonomi Zirvesinde ‘Avrupa Ekonomisinin Yarını başlıklı sunum yaptı. Trichet şunları söyledi: “Lehman Brothers krizi birinci dünya savaşından bu yana insanlığın gördüğü en büyük krizdi. Zor bir dönemdi. 2010 başında kriz kamuya yansıdı. Bunun öncesinde krizin merkezi ABDydi. 2010dan sonra Avrupa oldu. Baseldeki bir toplantıda Bernanke bana parmağını uzatıp ‘Jean Claude şimdi sıra sende dedi. Artık krizle mücadele görevi bana geçmişti. Neden Avrupa bu aşamada krizin merkezi oldu? Bunun 6 sebebi var. Kendimize güvenimiz yoktu. Rekabetçilik anlamında Euro Bölgesinde bir girişim yoktu. Bankacılık birliğimiz yoktu. Kredi yönetimi aracımız yoktu. Tek pazar sistemi halen kurulmamıştı. Yapısal reformlar alanında uygulamalar tamamlanmamıştı.”

Kriz tellallığı yapmayalım

TAV Ceosu Sani Şener “Kriz tellallığı yapmamalıyız, hepimiz altında kalırız” dedi. Zirvede CNBCe.comun sorularını yanıtlayan Şener, dolardaki yükselişi şöyle yorumladı: “Çok fazla değişkenin olduğu bir dünyada kurdaki gelişmeleri bizim tahmin edebilmemiz için çok iyi verilerin elimizde olması lazım. Verilere göre bakınca 2.65lerde dolar uzun süre dinlenecek gibi görünüyor. Merkez Bankasının şu ana kadar doğru hareket ettiğine inanıyorum. Çünkü veriler onlarda. Türkiyenin her yıl hiçbir şey yapmasa bile yüzde 3 büyüyeceğine inananlardanım. Kalıcı yabancı sermayeye mutlaka ihtiyaç vardır. Dünyada para halen var ama park etmiş. Park ettiği yerden çıkması için iyi projeler konması lazım. Türkiyede bu projeler var. Son gelişmelerin yabancılara yansıması çok iyidir diyemeyiz. Ama biz kriz tellallığı yapmamalıyız, hepimiz altında kalırız.”

Tarihi Yarımadaya çağrı

Zirvede Google Ideas Şirketinin CEOsu Jared Cohene ev sahipliği yaparak katkıda bulunan Fatih Belediyesi, iş dünyasını tarihi yarımadaya yatırıma çağırdı. Fatih Bölgesinin sınırları içerisinde yer alan ‘Tarihi Yarımadanın geleceğini şekillendirmek üzere planladıkları Eminönü Bölgesinin Dönüşüm Modelini ilk kez Uludağda açıklayan Fatih Belediye Başkanı Mustafa Demir “Tüm iş adamlarımızı bu projemiz kapsamında, Tarihi Yarımadaya yatırıma davet ediyorum. Bu süreçteki en önemli paydaşlarımız sizsiniz, dönüşümü birlikte gerçekleştirelim. Biz yerel yönetim olarak üzerimize düşen tüm sorumluluğu almaya hazırız” dedi.

 





E-Posta ile Yolla
Sayfayı Yazdır
Sosyal Paylaşım
Google
Blogger
Tumbir
Etiketler :
İsim Soyisim :
E-Mail :
UYARI : Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. Ayrıca suç teşkil edecek hakaret içerikli yorumlar hakkında muhatapları tarafından dava açılabilmektedir.
Uyarı
Güvenlik kodu :
Bu habere ilk yorumu siz yapın.
DİĞER HABERLER
Foother
SOSYAL MEDYA
Facebook Twitter RSS Sitemap
"Fatih Aktüel | https://www.fatihaktuel.com/"   Tum Hakları Saklıdır. © 2023 - 2024