Fatih haber,Haber fatih,Fatih Yaşam,Fatih aktuel ,Haber

Fatih Aktüel

Video Galeri
Foto Galeri
Web Mobil
Bu haber 2707 kez okundu. | Ekonomi Haberleri
Haberin Tarihi :   21 Mart 2015 - 05:38

ABDden Amazona İHA kullanma izni

Büyüt
Küçült
ABDden Amazona İHA kullanma
Ekonomi Haberleri › ABDden Amazona İHA kullanma izni haberi

İHAyla dağıtım yapmak isteyen Amazon alışveriş sitesi deneme amaçlı İHA kullanma izni aldı

AA

ABDde sattığı ürünlerin dağıtımında İnsansız Hava Aracı (İHA) kullanmak isteyen online alışveriş platformu Amazona, deneme amaçlı İHA kullanma izni verildi.

Amerikan Federal Havacılık İdaresi (FAA), Amazona deneysel uçuşa elverişlilik sertifikası verdi. Amazon, FAAdan aldığı bu izinle, Washingtondaki tesisinin içinde denediği İHAları, tesisler dışında da araştırma, geliştirme ve mürettebatını eğitim amaçlı kullanabilirken, sertifika, firmanın İHA kullanımıyla ilgili tüm hedeflerini yerine getirmesine engel olan bazı sınırlamalar içeriyor.

FAA, İHA ın, aracı kumanda eden pilotun görüş alanı içinde olması şartını koşarken, pilotun en azından özel bir pilot sertifikası bulunmasını istiyor. İHAların sadece gündüz ve açık hava şartlarında uçması şartını koyan FAA, deneme amaçlı kullanılacak insansız dağıtım araçlarının yaklaşık 122 metre (400 feet) yükseklikte kalması koşulunu öne sürüyor.

Öte yandan Çinin e-ticaret firması Alibaba geçen Şubat ayı başında dağıtım amaçlı İHA kullanım testlerine başladı. Alibaba İHAyla gerçekleştireceği dağıtımı, Pekin, Shanghai ve Guangzhoudaki depolarına bir saatlik uçuş uzaklığındaki müşterilerine yapacağını duyurmuştu.





E-Posta ile Yolla
Sayfayı Yazdır
Sosyal Paylaşım
Google
Blogger
Tumbir
Etiketler :
İsim Soyisim :
E-Mail :
UYARI : Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. Ayrıca suç teşkil edecek hakaret içerikli yorumlar hakkında muhatapları tarafından dava açılabilmektedir.
Uyarı
Güvenlik kodu :
Bu habere ilk yorumu siz yapın.
DİĞER HABERLER
Foother
SOSYAL MEDYA
Facebook Twitter RSS Sitemap
"Fatih Aktüel | https://www.fatihaktuel.com/"   Tum Hakları Saklıdır. © 2023 - 2024