Fatih haber,Haber fatih,Fatih Yaşam,Fatih aktuel ,Haber

Fatih Aktüel

Video Galeri
Foto Galeri
Web Mobil
Bu haber 2336 kez okundu. | Ekonomi Haberleri
Haberin Tarihi :   29 Nisan 2015 - 06:00

ABD korkusu atlatıldı dolar sert düşüşe geçti

Büyüt
Küçült
ABD korkusu atlatıldı dolar sert düşüşe
Ekonomi Haberleri › ABD korkusu atlatıldı dolar sert düşüşe geçti haberi ABD Merkez Bankasının (FED) hazirandan itibaren başlaması öngörülen faiz artışlarının ötelenebileceğine ilişkin beklentilerin 29 Nisan akşamı açıklanacak karar metni ile daha da destekleneceği beklentisiyle, yurt dışında dolar değer kaybederken, içeride de kur ve faiz sert geriledi.

Geçen hafta cuma günü 2.7435e kadar yükselerek tarihi zirveyi test eden dolar, dün en düşük 2.6588 seviyesini gördü. Dün yeniden ihracı yapılan gösterge iki yıllık tahvilin bileşik faizi de altı ay aranın ardından test ettiği çift haneden yeniden tek haneye geriledi. İki yıllık gösterge olan 16 Kasım 2016 itfalı tahvilde 22 Nisanda altı ay aradan sonra işlem bazında ilk kez yüzde 10 bileşik seviyesi aşılırken, dün son işlemlerde yüzde 9.87 oldu. Uzmanlar son dönemde ABDde açıklanan zayıf ekonomik veriler ve ihracatı zorlaştıran dolardaki değer artışının ardından bugün sona erecek FED toplantısında para politikasının duruşunda değişiklik kararı alınacağını düşünmüyorlar. Yatırımcıların FEDin ilk faiz artışının zamanlamasına ilişkin beklentileri ötelenirken, çoğu yatırımcı faiz artışının yılın sonuna doğru gerçekleşeceğini tahmin ediyor.

Hazine faizleri de inişte

Bankacıların kısa sürede faiz artışı olmayacağının daha net bir şekilde teyit edileceğini öngörmeleriyle dolar geniş bantta değer kaybediyor. Bu beklentinin de desteğiyle doların 6 ana para birimi karşısındaki değerini gösteren dolar endeksi dün 96.312 seviyesine kadar gerileyerek son bir ayın en düşük seviyesini gördü. Bu arada dün yapılan 16 Kasım 2016 itfalı itfalı 2 yıllık gösterge tahvilin yeniden ihracında bileşik faiz yüzde 9.95 ile yüzde 10.17 olan beklentinin altında gerçekleşti.





E-Posta ile Yolla
Sayfayı Yazdır
Sosyal Paylaşım
Google
Blogger
Tumbir
Etiketler :
İsim Soyisim :
E-Mail :
UYARI : Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. Ayrıca suç teşkil edecek hakaret içerikli yorumlar hakkında muhatapları tarafından dava açılabilmektedir.
Uyarı
Güvenlik kodu :
Bu habere ilk yorumu siz yapın.
DİĞER HABERLER
Foother
SOSYAL MEDYA
Facebook Twitter RSS Sitemap
"Fatih Aktüel | https://www.fatihaktuel.com/"   Tum Hakları Saklıdır. © 2023 - 2024